Oldalak

2016. január 17., vasárnap

Bah, mindjárt vége a hétvégének, épp mákos muffint sütök (nincs babysitter, hiányzik a heti kettő mákos-citromos muffinom), amig készül, gyorsan összefoglalom a hétvégét:
  • Pénteken délelőtt jártunk a GP-nél Palika köhögésével. Kapott szteroidos gyógyszert, mint Peti novemberben, három napon át két szemet kell bevennie (ma kapta az utolsó kettőt) illetve kapott szájba fújható hörgőtágitót is - egy "segédeszközzel", amit megvettem ugyan, de nem használtunk még, mert azt tervezem, hogy visszaviszem, tekintve, hogy €57 volt (majdnem 20 ezer forint, noooooormális? egy darab műanyag bakker). 2013 végén Pipi is kapott ilyen cuccot, Magyarországon, de szó sem esett arról, hogy vegyünk hozzá ilyen szart (AeroChamber a neve amúgy) és hopp mégis túlélte, úgyhogy optimista vagyok, úgy döntöttem, hogy egy egyszeri betegség miatt nem ruházunk be ilyesmibe, hát na ne már. (Ha asztmás lenne ne adj isten vagy valószinűsithetően még pár évig kéne fújnia magát, oké, persze, megvennénk bármit €100-ért is, de most két heti fújkálás miatt adjunk ki ennyi pénzt? Ne már. (Egyébként ha nagy lenne a baj, amazonon 12 fontért láttam ugyanezt a cuccot. Pffff.) 
  • Mikor hazaértünk a dokitól, jött Laura, akivel valószinűleg együtt megcsináljuk a Beszélj úgy...-os csoportot, csak neki kéne ugye hasalnunk. (Ő itt végzett pszichoterapeuta, de magyar.) 
  • Szombaton délelőtt végre ezer év után újra játszóztunk egyet. A Kukacos játszón voltunk, ami csúszott, mint az isten nyila, de legalább sár nem volt. (Péntek-szombat iszonyat hideg volt, 1-2 fok volt reggelente, délután is csak 5-6, ami itt piszok kevésnek számit. A pocsolyák be voltak fagyva, nagyon durva, ilyet itt nem is emlékszem, láttam-e már, Peti is teljesen transzban volt szegényke, hogy ááááá, jééééééég, fűűűűűűű, hűűűűűűű, az ujjával csúszkált a két centis befagyásokon - azért ez elég száni, nem? Eszembe is jutott, hogy csórikámtól ezt is elvesszük, már hogy az évszakokat, vagyis a normális telet és a normális nyarat, mert tudom, a fél karját odaadná egy kis szánkózásért vagy kinti strandolásért... Eh... Palikáról nem is beszélve, aki még fel sem fogja, mit veszit...)
  • Szombaton Paja alvása alatt bevásároltam: jártam a Lidl-ben, majd nagy nehezen, miután négy kör után le tudtam tenni a kocsit, bementem a Nutgrove-ba is és vettem Pipinek egy rakás zoknit, egy hosszú ujjas pólót meg egy vagány nacit, amiben mehetünk majd játszótérre. 
  • Délután leszedtük a fát végre, hurrá, este pedig csináltunk Waldorf salátát a gyerekekkel, jajjjj, isteni jó lett.
  • Ma, vasárnap délelőtt a Herbert Parkban jártunk, ebédre mézes-mustáros pulykát csináltam rizzsel, most pedig ugye mint irtam, sütök és várom, hogy negyed 5 legyen, mert akkor indulunk egy szülinapi party-ba.  (Háznál lesz, kissé aggódom, de ott maradok inkább, max. ha gáz, hazaszökünk hehe. Jaj, jut eszembe, be kell csomagolnom az ajándékot, léptem.)

11 megjegyzés:

  1. A puff adagolasahoz en egy muanyag poharat hasznalok,aminek az aljara akkora lyukat vagtam, amibe pont belefer a pipa. Eddig mindket koloknel mukodott. Az az adagolo itthon is draga, bar nem ennyire, durva...

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet! Ki is próbáltam este. És az is elég, ha az orrán szivja be a cuccot? Végülis a tüdőbe megy az is...

    VálaszTörlés
  3. Hat en a pohar szelesebb reszet ratszem az arcukra, ez befedi a szajat- orrat, szoval tuti jo helyre kerul a cucc :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, igy csináltam én is. :) Már amig el nem rántotta a fejét és ki nem szabadult. :D De gondolom a €60-s készüléktől is elrántaná a fejét...

    VálaszTörlés
  5. Egyébként most, hogy írtad, tényleg egyszerűbb lenne az orrba fújni ezeket a szarokat, mert Lédával pl. egy csomót kell gyakorolni előtte, hogy mikor szívja be a levegőt, tartsa benn, ne kifújja, hanem beszívja...
    A Bioparox pl. olyan, hogy van hozzá orrfújós alkatrész, meg szájba fújós is.

    VálaszTörlés
  6. Biztos van oka a szájnak (remélem :D ) biztos másképp jut a tüdőbe, nem tudom.
    Mondjuk nekünk mázlink van Petivel, ő jól érti ezeket a dolgokat (meg értette kisebb korában is), ő az orrballont is "szereti", nagyon együttműködő, ha gyógyitásról van szó, de Palika... Ő más tészta.

    VálaszTörlés
  7. Nálunk szerencsére fizeti a biztosító! Mert naná mindkettőnek írtak már fel. Guyaneban a legtöbb gyerek csúnyán köhögött és mi sem úsztuk meg. :-(

    VálaszTörlés
  8. Ez fura, ott melegben hogy köhögnek? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A páratartalom + meleg kedvez az élősködőknek. Pl. a tüdőgombának is...

      Törlés
    2. Brrrrrrr, szóval ez nem a meghülős köhögés.

      Törlés
    3. Lehet az is, mert ugye klímáznak mindenhol...

      Törlés