Oldalak

2016. február 16., kedd

A hétvégénk - nos, eltelt. Nem tudom, miért, mostanság olyan nehezen mennek a hétvégék, hogy az már ciki. A gyerekek totál behülyülnek, egymást tromfolják a marhulásban, mi orditozunk velük, Peti megsértődik, Palika üvölt - teljes káosz az egész. Más mit csinál vajon másképp, más mit csinál jobban?
Vegyünk egy átlagos esetet. Palika elkezd átrohanni a nappalin, közben ordit és tetszik neki, hogy remeg a hangja. Nekicsapódik a térelválasztónak, püffen, röhög, visszaszalad a folyosó végére, orditva persze, majd újra berohan, orditva, nekicsapódik a térelválasztónak, püffen és igy tovább és igy tovább. Peti ezt hallva persze beáll a sorba, úgyhogy egy kör után már ketten rohannak fel és alá, orditva, püffenve. Iszonyatos hangerővel. Most lehet azt mondani, hogy gyerekek, még hozzá városi patkányok, akik szegények alig jutnak ki a szabad levegőre, mert kertünk ugye nincsen, de 70 nm-en ezt elviselni (és nem egyszer, nem kétszer naponta) meglehetősen irritáló és - hadd ne mondjam - tökéletes fogamzásgátló hatással bir. (Viszlát harmadik gyerek.)
Most őszintén kérdezem, vajon máshol is ez megy? Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy igen. Különben hogy nem hülyül ebbe bele mindenki?! És hiába ajánlkozom, hogy olvasok, hogy gyurmázzunk, hogy épitsünk vasútpályát - lószart, az ész nélküli rohangálás mindig felülir mindent. De nem csak a rohangálás, az ágyon ugrálás, a dübörgés, a zörgés, az értelmetlen orditozás is.
Folyton hangzavar van. Folyton kiabálás van. Folyton egyezkedés van. Folyton fenyegetőzés van.
Unom.

9 megjegyzés:

  1. Nalunk is ez van. Hol V rohangal pont ugy mint Palika, Leda meg utana, hol Leda szalad elol, Vikmuk meg utana. Esetleg L elvesz vmit Vtol, V uvegvago hangon sikit, L erre elkezd vertyogni mert nem birja ha V sikit....ragozzam meg :-DD

    VálaszTörlés
  2. Megnyugtató. :D
    Amúgy nem akarlak elkeseriteni, de a helyzet csak fokozódik, ahogy Viktor egyre jobban erőre kap. :-/
    Én már teljesen össze vagyok zavarodva, melyikkel nehezebb... Amit Paja mostanság képes levágni... o.O Az az igazi, fetrengős hiszti és a folytonos NEM. Nem is emlékszem, hogy Peti ezt csinálta / mondta volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nàlunk is ez van - szerintem a gyereknevelés legdurvàbb aspektusa az àllandó zaj. Mondjuk nàlunk màr sokkal jobb a helyzet a két éves korinàl, az horror volt, akkor nagyon kivoltam.

      Törlés
    2. Az a baj, hogy a nagyot is lehúzza. Peti egyedül nem lenne ilyen, tuti. Egymást viszik a hülyeségbe. Palika az orditást adja át Petinek, Peti meg a marhulást, hogy az vicces, ha leugrunk a székről. 5 évesen biztos. 2 évesen nyaktörő.

      Törlés
    3. Igen, ez így van, ehhez hozzà kell szokni; egymàst viszik a marhasàgba. Nàlunk az óvó néni azért kezdte pedzegetni, hogy szedjük szét őket, mert szerinte Marcika lehúzza Lénàt az éretlenségével...

      Törlés
    4. :( Mondjuk lehet, hogy van benne valami, bár azért otthon is találkoznak valamennyit ugye. :D

      Törlés
  3. Dettó drágám, dettó! Csak D. még nem tud menni egyedül...
    (Szerintem, aki nem szül most 3. gyereket 10 milláért, annál mindnél ez van, max letagadja... Wehehehe! )
    Szóval R. visszasüllyed D. szintjére, én meg egy vadszamáréra.
    S D. visííííít, R. meg kiabál vele, h ne visítson már. Ááááh!
    (Az ezt még nálam is nehezebben viselő férjről meg ne is beszéljünk...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No majd ha megy és mászik fel mindenhová meg tűnik el, jön a még jobb világ. :D
      Jajjj, csak ezt éljük túl. :D
      Amúgy a hétvégék azért a legrosszabbak, mert a hangzavartól T. idegbajos lesz, én ezt látom, még feszültebb leszek, a gyerekek ezt megérzik és még jobban behülyülnek... Szóval totál ördögi kör.
      Most mondjam, hogy egyszerűbb, ha csak én vagyok velük? Bizonyos szempontból igy van, de csak bizonyos szempontból... Eh, nehéz ez... És még ennek kéne lenni a legszebb időszaknak! Hahaha.

      Törlés
    2. Zember sem bírja elviselni őket, ne aggódj! Nem véletlen, hogy nem ők szülnek és maradnak otthon...
      De amúgy igen, egyszerűbb úgy, ha csak én vagyok velük! Pl. boltba menni kettővel százszor, mintha az apjuk is jön velünk!!!

      Törlés