Oldalak

2016. június 13., hétfő

Ahogy megjósoltam, nem voltunk ám a Summer Party-n, mert elmosta az eső. A hetekig tartó szárazság megbosszulta magát, először 2-3 között felhőszakadás volt, majd amikor már azt hittük, vége, kisüt a nap újra és mehetünk bulizni, 5-kor újra rákezdett és szombat reggelig abba sem hagyta. Igy jártunk.
Szombat délelőtt kihasználva a pillanatnyi jó időt, elmentünk sarazni Seapoint-hoz. Épp apály volt, úgyhogy minden tiszta iszap volt, de a gyerekek élvezték, Palika "homokozott", Petivel meg sziklát másztunk, izgi volt. Délután újra ömlött az eső, igy nem mentünk sehová, annál is inkább, mert T. 3/4 7-re ment valami érvizsgálatra, mert a lábán megjelentek valami furcsa foltok és meg akartuk nézetni, nem végzetesek-e. (Komolyan össze kéne adni, mennyit költöttünk az elmúlt 1-1,5 évben orvosokra... Szerintem 10-15 ezer eurot simán. Nagyon brutális. Ez a vizsgálat €190 volt, a műtétes orvos pedig minden találkozókor €220-t kér. Legutóbb T. 7 percet volt benn... Most meggyeztünk, hacsak nem haldoklik, nem megy vissza többet, mert ez eszméletlen, azért mindennek van határa. A VHI persze visszaad valamennyit a költségekből, de az aprópénz, mert nem 80-100%-ot fizet vissza az orvosi dijakból, hanem úgy 40-60%-ot max. És a gyógyszerekből meg semmit. Egy adag antibio €14-€18, egy bármilyen krém (pl a fülemre) meg €12-€18. Agyam elszáll, komolyan.) No de a lényeg a lényeg, a foltok nem vészesek, nem érszűkületre utalnak, hurrá.
A vasárnap elég nyögve-nyelős volt, mert délelőtt esett az eső és be voltunk zárva. (Ha még egyszer elegem lesz a napos időből, verjen valaki kupán.) Délután kisütött a nap és bár szépen elaludtam (!) és igy csak negyed 5kor keltem fel, átugrottunk Eszterékhez grillezni, hogy végre történjen valami. T. itthon maradt és takaritott, mi meg a fiúkkal buliztunk: Palika ült a Little Tikes kocsiban, mint mindig, Peti meg Casanovaként csavargatta a lányok fejét. 8ra értünk haza, T. itthon friss palacsintával várt, úgyhogy volt 10 óra, mire a gyerekeket ágyba tudtuk nyomni.
Ma, mivel az eső továbbra is kitart (brühühühű és ezt mondja egész hétre), a Dundrum SC-be mentünk Pállal, mert kifogyóban a fogkrémje (haha, óriási probléma, tudom) és gondoltam itt az idő feltölteni a készletet. Ha már ott voltunk, benéztünk a TKMaxx-ba is, hátha találunk valami jót és igy is lett, vettünk egy Cars-os esernyőt, igaz, itthon észrevettem, hogy van rajta egy kisebb szakadás, szóval a "jó" nem igazán stimmel, de igy jártunk. (Nem volt leárazva az esernyő, teljes áron vettük meg, szóval gáz, de vissza nem viszem, mert már csak egy volt, ki tudja, az milyen.) Hazafelé beugrottunk a Pure Kitchen-be a harmadik adag ebédünkért és hát na, a saláta jó volt, de ez a stew-nek csúfolt valami... Iszonyú volt, iszonyú. Nem szoktam ételt kidobni és nem tartom magam válogatósnak sem, de hát jaj. Még egy adag kaját hozunk jövő héten (mondjuk nem tudom, mit rendeljek, eddig minden rossz volt) és ennyi. Kipróbáltuk, szar, erre sem fogunk költeni mig itt élünk, most már tuti.  
Ami a holnapot illeti, délelőtt lesz az első Pro Bono coaching session-om (már ha tud jönni Mónika és nem hagy cserben megint). Este PCG meetingem is lesz és ha ez még nem lenne elég, Petiék is holnap mennek az Airfield farmra, ha esik, ha fúj, mert kemény legények.
Hát igy állunk.

2 megjegyzés:

  1. Hogy a viharba bírják ezt a sok gyerekes ír családok anyagilag? Mennyiért vesztegetnek egy szülést akkor? :-O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, van eszük, a terhesgondozás és a szülés ingyenes public ellátáson. Van semi-private és private is, de elenyészően választják ezeket, mert alig van különbség, de iszonyú drága.
      Szóval az emberek nagy része publicon szül, ami nem kerül sokba, mert elmész a GP-hez €60-ért, ő megállapitja, hogy terhes vagy (terheségi tesztet tesz a pisidbe :D ) és bevesz a rendszerbe és innentől a terhességgondozás ingyenes. Mondjuk nem nagy kunszt, hogy ingyenes, mert annyiból áll, hogy 3x elmész a kórházba, ott pisit néznek, vérnyomást, súlyt és 5-5-5 percig ultrahangoznak. (Egyszer a 20. hét körül, egyszer a 30. körül és egyszer a végén.) Down szűrés nincs, a nagy genetikai uh nekem kb 3 perc volt. Cukorterhelés, AFP, semmi nincs. A szülés orvosok nélkül zajlik, ha nincs gáz. Akkor mehetsz be a kórházba, ha 3 perces fájásoknál tartasz, addig elküldenek... A szülések nagy része epi nélkül megy, valami gázt adnak. Egy napig vagy benn, utána hello. Hát igy.
      A private szülés úgy tudom 10 ezer euro körül van, az annyiban más, mint a public, hogy a 3 kórházi látogatáskor mindig ugyanaz az orvos néz rád (ja, itt 40 hét alatt nincsen hüvelyi vizsgálat) és ha gond van a szülésednél és ráér, ő megy be. Megéri. :D :D :D

      Törlés