Oldalak

2016. szeptember 27., kedd

Gondolom feltűnt, amit már rég akartam irni, hogy jelentős átalakuláson ment át mindkét gyerek... Peti úgy június óta, Paja pedig szeptember eleje óta.
Ami Pipit illeti, megtalálta a lelki békéjét vagy nem tudom, mindenesetre nem emlékszem, mikor veszekedtünk utoljára. Oké, szót még mindig nem elsőre fogad, nem az megy, hogy fürdés - és már csak a csobbanást hallom, ahogy beleugrik a kádba meg ellenkezik rendesen, de valahogy sokkal kezelhetőbb lett, mint mondjuk 5 évesen volt. Lehet, hogy a 6 éves kor ilyen nyugis úgy általában is, mindenesetre én örülök neki. Okos, értelmes, figyelmes, kreativ gyerek, tele energiával. Órákon át Legozik, épit, mint a veszedelem, sztorikat talál ki, cuki. 
Palika viszont keményebb dió lett. (Mert miért is ne persze - amikor az egyik lazit a gyeplőn, a másik meghúzza, nyilván.) Valószinűleg az ovi miatt, de iszonyú anyás lett. Ha két percig nem lát, kétségbeesetten ordit, úgy, hogy a fejem leszakad, hogy merre vagyok. Rengeteget bújik, szoros emberfogásban tart a nap nagy részében, olyan, mint 8 hónaposan, komolyan, hol azt hallom, hogy "öleg, öleg" (= ölel, ölel) vagy hogy "felvesz, felvesz". És kapaszkodik belém, lóg a nyakamon, belém mászik. Nagyon durva. Nem mondom, hogy nem idegesit meg hogy teljes türelemmel viselem, de nincs ötletem, mit csinálhatnék ezzel. Petinél nem volt ilyen fázis. Igaz, őt oviba se akartuk adni ennyi idősen. (Olyan fura, hogy Peti májusi, Paja meg januári, furcsa belegondolni, hogy mi volt, mikor Peti volt ennyi idős, mert ő 2013 februárban volt ennyi*, nem igy ősszel... Ráadásul Paja ugye azokat a rucikat hordja, mint Peti 2013 őszén, pl Halloween-kor, úgyhogy teljesen össze vagyok kavarodva, mert azt várom, hogy Pali olyan legyen, mint Peti akkor volt, de akkor Peti már majdnem 3,5 éves volt - ami szegény Palikának még 8 hónap... Ahhh, hát mennyit változik még 8 hónap alatt!)
No tehát itt tartunk. Alakulnak, formálódnak, nőnek. A hetek, hónapok meg csak rohannak. 

* Mondjuk most, hogy visszaolvasom, Peti azért kicsit érettebb volt, mint most Paja, de sebaj, mindenki másképp fejlődik blabla. 

11 megjegyzés:

  1. Bocs véletlenül letöröltem:

    mitzi új megjegyzést írt a(z) "Gondolom feltűnt, amit már rég akartam irni, hogy ..." című bejegyzésedhez:

    k. épp most 6éves korára "bolondult meg". Iszonyú önérzetes, bármit mondasz, mindenen felhúzza magát - és így engem is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No szóval biztos későn érő tipus. :D Engem tavaly őrjitett meg Peti bááááh, mostanság mondom megemberelte magán, nem puffog pl. Még mindig okoskodik sokszor meg beleköt dolgokba, de sokkal jobb, mint egy éve pl.

      Törlés
    2. nagyon remelem, h nem marad igy :-), mert neha az agyamra megy rendesen...

      Törlés
    3. Áh, biztos kinövi, vagy lehet ez már kiskamasz kor? :P

      Törlés
  2. Anya azt mondta, hogy az 5. év is ilyen kritikus, mint a 3.
    Arra föl, hogy Rebba mennyire szörnyen erőszakos, hisztis és kezelhetetlen mostanában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ah, azt nem mondta, melyik a következő rossz év? :D Úgy tűnik Palika meg közeledik a kritikus 3. évhez, iszonyú rossz lett, az anyásság mellett VEREKSZIK, dobál. Szó nélkül odaszalad Petihez és rácsap, poénból. És egy ekkora gyereket hogy büntetsz? Nem gyűjtheti a strigulákat... Beteszem a szobájába 2 percre, de nem hatja meg. Ott ül benn és ennyi. Ebből nem tanul. :(

      Törlés
    2. Rebba azt nyomja, mikor rossz fát tesz a tűzre és szidom, vagy csak szidnám össze, hogy mint egy hordóbánt átfogja a combjaimat a karjaival és sírós hangon mantrázni kezdi, hogy anya, én szeretlek téged! - erre lépjél! Pláne nyilvános helyen... Sakk-matt

      Törlés
    3. Ugyanez! Ő "ölel, ölel" és bújik a nyakamba. És ha eltolom, hogy mérges vagyok rád, akkor üvöltve sirni kezd és totál bestresszel, mi lesz most. Hát de basszus nem lehet őket ölelgetni rosszaság után!

      Törlés
    4. Ő tudja, h erre nem illik gonosz anyaként reagálni. Kis manipulatív bestia...

      Törlés
    5. Disznók! És te mit csinálsz olyankor?

      Törlés