Oldalak

2016. október 7., péntek

A hét második fele is eltelt hát, aggasztó, hogy rohan az idő.
Csütörtökön Palikával az Aldiban kezdtünk, mert Peti már régen kijelentette, hogy idén csontváz szeretne lenni Halloweenkor és láttam, hogy október 6-tól €5-ért lesz jelmez, úgyhogy lecsaptam, mert a legolcsóbb oldalon is csak €12-ért láttam (plusz postköltség). A boltban filóztam, hogy az 5-6 évesekre valót vagy a 7-8 évesekre valót vegyem, de aztán beugrott, hogy Pipi nem egy szálfatermet, Mathilda, Dev és Hugo is magasabbak nála fél fejjel, úgyhogy végül az 5-6 éveset hoztam el - mint kiderült buta módon, mert természetesen kicsi lett neki, majd' kettévágta a lába között szegényt, mikor felhúzta, holott esküszöm nem egy nagy gyerek. (Aldiban sosem vásárolunk, de most egy életre megjegyeztem, hogy Lidl 2 a hely, 7-8 éves méretet kell venni mindenből, hiába hangzik ez hülyén.) Az Aldi után beugrottunk a Mr B's-be, ami egy kis játszóház a Nutgrove Shopping Centre-ben, de nem maradtunk sokáig, mert Paja fél óra után megint megunta a dolgot, indult volna haza. Mielőtt hazamentünk, még benéztünk a Tesco-ba is, nem vettünk sok mindent, de ahhoz pont eleget, hogy leszakadjon a kezem, mire visszatértünk a kocsihoz. Este nagy hajmosó napot tartottunk, utálom az ilyet, mert mindig attól tartok, hogy a szomszédok ránk küldik a gyerekvédelmet, Palika annyira ordit. Mivel azt a fülest kaptam, hogy gyorsan elkapkodják a jelmezeket, este T. meg Peti még visszaszaladtak az Aldiba kicserélni a rossz méretet és óriási mázlink volt: egy darab 7-8 éves jelmez volt még, meg van hát oldva Pipi Halloween-je: csontváz lesz, egy kissé bő jelmezben...
Ma délelőtt elmentünk Peti sportcipőjéért a Marks and Spencer-be. Azt mondja kicsit nyomja, de megtartjuk, mert villog és ez felülir mindent. A bolt után kicsit játszóztunk is, de elenyészően kevés időt, hiába na, öreg vagyok már (meg Palika sem az az aktiv gyerek mostanság).
A hetünk amúgy elég hasznosan telt, ennek örülök, sok mindent kellett vennünk és bár még sok minden hátra van (nekem sportos dzseki, karácsonyi ajándékok stb), azért sok mindent ki is pipálhatok a Venni listámról, éljen.
Az idő amúgy cuki, legalábbis az otthonihoz képest...

8 megjegyzés:

  1. Jajj, ne is mondd a hajmosást! Rebba ezen korszaka - 2 és 3 között volt hónapokig - azóta is kísért és csak az nyugtatott, hogy a gyerekpszichológus bevallotta, hogy náluk is így fest ez...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pajának még sosem tudtunk úgy hajat mosni, hogy ne öklendezés legyen a vége, volt már, hogy bele is hányt a kádba, annyira sirt. Iszonyú idegesitő, sosem cumizott, sosem szopta az ujját, hajmosás közben meg úgy sir, hogy az öklét beteszi a szájába és fulladozik tőle és minden tiszta nyál meg takony meg könny. Borzasztó, tényleg.
      És már mindent próbáltam, lassan mostam, gyorsan mostam, zuhanyoztam, kis tálkával locsogattam, úszószemcsit adtam rá, befogtam törölközővel a szemét, befogattam a fülét vele, mindenképp üvölt. Áll a kádban, se előre, se hátra nem hajtja a fejét egy centit sem és kiabál. Mondjuk mostanság már onnantól kezdve visit, mikor megemlitem, hogy ma hajat mosunk. :( Nem tudom, kinövi-e valaha.

      Törlés
    2. No, Rebbának ezért nem lehetett hosszú haja, míg erről le nem szokott...

      Törlés
    3. Az a baj, hogy szerintem rövid hajnál is igy orditana. :( Mert a fésüléssel semmi baja, azt még szereti is, csak a mosást rühelli, de viz akkor is éri, ha rövid a haja... :(

      Törlés
    4. Persze! Ezt én értem, nálunk is így volt... :-( Csak a rövid haj talán nem fest olyan rémesen zsírosan/gyorsabb mosni.
      Most nem utál már hajat mosni - nem gondoltam, h eljön ez az idő valaha - de így is legtöbbször össze szeretem fogni a haját, hogy lasabban zsírosodjon, mert bár már nem üvölt, de még mindig sok idő és macera a hajmosás nála.

      Törlés
    5. Jaaaa, hát én nem azért szoktam mosni nekik, mert zsiros, hanem mert úgy érzem, itt az idő. :D Sajnos vagy nem sajnos Paja is az én zsirosodásra képtelen hajam örökölte, ha x ideje nem mosom meg neki, neki nem zsiros lesz, hanem eltűnnek a göndör fürtök és szálas lesz rettentőre az egész, mint egy madárijesztő. (Pont, mint az én hajam, bleeeee.)
      Én nem is emlékszem, Peti mikor hagyta abba a sirást... Talán 3 évesen már nem volt ez gond, úgy rémlik.

      Törlés
  2. Ó, Viktor is úgy üvölt hajmosásnál (meg szárításnál, meg körömvágásnál, meg orrszívásnál...), mint akit heten nyúznak élve, és ez tök fura, mert Léda ezeket simán tűrte kiskorában is. Én is megpróbáltam mindent, de semmi sem segített, úgyhogy nyakon öntöm, gyors sampon, még egy nyakonöntés - igyekszem mihamarabb túlesni a kellemetlen szitun.

    VálaszTörlés
  3. Én nem szoktam neki száritani. :P Hálistennek ő csak a hajmosástól van ki, meg is bolondulnék, ha sirna a többin is. :) Mondjuk nálunk Peti is sirt hajmosáskor olyan 3-3,5 éves koráig.
    Igen, én is ezt a taktikát követem, de ahogy orditja, hogy állj le, állj le, állj le, még jó hogy nem értik a szomszédok. :D

    VálaszTörlés