Oldalak

2016. december 5., hétfő

Hétvége

Ahogy irtam, szombaton Blackrock-ban jártunk, visszavittük a csizmámat a Debenhams-ba, megcsodáltuk a karácsonyi dekort a bevásárlóközpontban és mig T. beugrott a Supervalu-ba, mi a fiúkkal az automata kisautóknál múlattuk az időt. Délután itthon voltunk, próbáltunk a karácsonyra hangolódni, bár ez meglehetősen nehéz volt egy igen koszos és rendetlen lakásban. (Iszonyúan frusztrál ez a Déva vára élet, úgy érzem lehetetlen rendet tartani két kisfiú mellett, hiába vonom be őket is, egy szélmalomharc az egész, mindig minden poros, mindig minden szana-széjjel van és áll a dzsuva mindenhol.)
Vasárnap, mivel mindenki jól volt (bár én azt álmodtam, hogy terrortámadás volt a Cégnél, ezért kissé rettegve keltem fel) elmentünk a karácsonyi bulira. 10-re értünk oda, rögtön nyitásra, mert figyelmeztettek, hogy rettenetes tömeg lesz, számitsunk rá - hát mi úgy számitottunk rá, hogy igyekeztünk hamar menni - hamar jönni. Santa-nál kezdtünk, mint mindig: először beálltunk a sorba, ahol kaptunk egy sorszámot, amivel be tudtunk állni a Grotto-hoz vezető sorba. (Ennek a sorszám bulinak főleg később volt értelme, mert 10 körül sorra kerültünk kb 15-20 perc után, de később nagyon feltorlódtak az emberek, ezért hangosbemondón mondogatták be épp ki jön, hogy ne kelljen órákig sorba állni, el lehessen kolbászolni mindenfelé.) Idén először nagyon jól megszervezték a várakozást: miután beléptél a kapun (ja, az idei év témája a Home Alone volt, ami rettenetesen illett a 2-8 éves célközönséghez hehehe), no szóval a kapu után volt egy nagy labdás medence, ahol lehetett fürdeni a kislabdákban, azután a következő helyiségben Mrs Claus fogadta a gyerekeket egy-két fotó erejéig, majd jött egy kis szoba, ahol két Elf nevetgélve megkérte a kölyköket, hogy segitsenek nekik rendet rakni, majd mikor ezzel is készen voltunk, jött a hir, hogy beléphetünk Santa-hoz. Nem voltunk sokat a Grottoban, talán ha 3 percet töltöttünk ott, de elég volt. Santa megkérdezte a gyerekeket mit szeretnének karácsonyra, készült egy közös fotó, majd mindketten kaptak egy-egy ajándékot és mehettünk is kifele. Peti egy sushi készitő gyurma készletet kapott, Paja pedig egy nyikorgó, tekergethető kis koalát. Santa után bevetettük magunkat a buliba. Először a nagy közös játszórészen néztünk szét (itt volt több óriás connect 4, néhány flipper, csocsó, óriás sakk stb), majd lesétáltunk a célbadobós játékhoz, ahonnan bementünk az étterembe tizóraizni. Mivel korán volt, főleg sütiztünk: volt kétféle cupcake telistele piros és zöld ételfestékkel, kétféle cookie, mézeskalács és croissant. 11 után kitették a szendvicseket és a meleg kaját is kis papirtányérokban. Ezúttal háromféle étel volt: bolognai szószos penne, húsgombócos tészta és rántott haldarabkák édeskrumpli chips-szel. Fél 12 körül átballagtunk a toddler részre, ahol Palika mászkált kicsit, de főleg hangoskodott a maga módján, Peti pedig leült az arts & crafts asztalkához kifesteni egy ólomból öntött Santa-t. Mikor már nem tudtam Paját tovább fékezni, felmentünk belekukkantani a bűvész előadásába (vicces volt, már amennyit láttunk belőle), majd felmentünk T. asztalához, ahol még kicsit mókáztunk és kb negyed 1kor indultunk haza. Ebédre betértünk a Burger King-be, ami nem volt egy jó kör, mert €20-ért vettünk egy menüt, két adag krumplit és három szendvicset, de a fiúk arra persze rá sem néztek, úgyhogy összesen néhány sült krumplit majszoltak el ebéd gyanánt. Délután próbáltunk takaritani, kevés sikerrel illetve elővettem a karácsonyi dobozokat és kipakoltunk pár ünnepi diszt hangolódásképp.
Képek (tragikusak, de mindenki mindig mozgott és homály is volt):

          

6 megjegyzés:

  1. Idén Rebba lemaradt a télapózásról. :-( Remélem, hogy holnap még elcsípünk egyet! De jó volna nálunk is egy hely, ahol van egy normális! Ilyen házhoz kijövőset én nem akarok. Mi van, ha kiküldenek vmi csoffadtat egy valag pénzért?

    VálaszTörlés
  2. Otthon néztem, tök vicces, rengeteg emberhez házhoz ment a Mikulás. Ez szerintem mostani divat, én nem emlékszem, hogy a mi korunkban ez megszokott lett volna. (Hozzám jött apukám kollégája, imádtam. :D Eszembe nem jutott, hogy ki az...)

    Itt amúgy könnyű Mikit találni, mert ugye ő hozza az ajándékot karácsonykor, nyilván mindenhol ott van. Minden bevásárlóközpontban, minden múzeumnál, minden játszóházban stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egy nagyobb városban is jobb volna a helyzet...

      Emlékszem, még Guyaneban is volt minden nagyobb boltban egy Miki. Röhögtem is nyomorultakon ott talpig plüssben :-D

      Törlés
    2. Na de 6-a után már nagyon nem divat Miki, nem? Vagy igen?

      Törlés
    3. Nem tudom, egy ideje már nem töltöttem itthon az évnek ezen szakát, tehát ismerkedem épp a helyi szokásokkal. :-D

      Törlés
    4. Jahhh, tényleg. :D Mondjuk számomra az a logikus, hogy 6-a után eltűnnek a Mikulások, minek maradnának... :D

      Törlés