Oldalak

2016. december 5., hétfő

Hogylétünkről

Éldegélünk, a köhögés javulóban (csináltam egy táblázatot, mit kapnak a fiúk "gyógyszerként" (főleg vitaminok meg természetes cuccok, orvosnál nem jártunk)), nagyon bizom benne, hogy nem kell elmennünk a GP-hez most már. Köhögnek-köhögnek, de csak reggel és már nem is olyan rondán, inkább hurutosan, úgyhogy itatom őket ezerrel, higuljon a cucc. (Fertőzni szerintem nem fertőző a dolog, mert mi jól vagyunk*, nem köhögünk, valszeg az egyik kintlétünkkor bekapkodták a hideg levegőt, volt mostanság cidri elég, szokatlanul hideg ez a tél eddig.) 
Rossz hir, hogy Dev anyukája mondta, hogy reméli tudok róla, hogy a pénteki party-n (ahol ugye kabát nélkül rohangáltak kiizzadva - mondjuk volt, aki rosszabbul járt, hiszen volt, akin cipő sem volt és sok kislány ujjatlan (!) ruhácskában nyomta kinn), no szóval, hogy a party-n az egyik kislány telehányta a kertet, még odafelé menet, szóval nem az össze-vissza evett cucctól dobta ki a taccsot, hanem már úgy érkezett meg, hogy hányt... Agybajt kapok ettől, komolyan, a Hogyan alakulnak ki a járványok? cimű tantárgyat pedig simán bevezetném az iskolákban, mert úgy tűnik, nem egyértelmű.
Előre rettegek Palika ovikezdésétől, mert ott mennek ám az igazán szuper dolgok... Bahhh.

* A jól vagyunk az túlzás, én speciel állva el tudnék aludni bármelyik percben. Baromi idegesitő, utálom rettenetesen, szombaton és vasárnap is ledőltem délután 1-1,5 órát, mert egyszerűen nem tudtam talpon maradni. Pedig az éjszakáink jók: egyszer-kétszer felriadok, de ennyi. Éjféltől - 7, fél 8ig alszom. Nem értem egyszerűen miért vagyok ilyen álomkóros, kissé aggaszt. (És természetesen amióta én álomkóros vagyok, Palika kevesebbet akar aludni... Fél 10-nél hamarabb sosem alszik el, hiába fekszik le fél 9-kor, reggel 7-fél 8 között kel, szokásosan, viszont a délutáni alvással is kinlódik, napok óta fél 3 - 3-nál hamarabb nem aludt el és egy órát ha aludt, sokat mondok. Azért 10,5-11 óra nem sok egy ekkora gyereknek, nem? (Peti fél 10-től alszik 8-ig, bár mostanság ő is kukorékol fél 8-tól... Az is csak 10-10,5 óra, de ő legalább már 6,5 éves és nem 3.)  

6 megjegyzés:

  1. Nálam most már ez a köhögés ettől a bronchitis, krupp témától igazi mumus lett. Ha köhög, akkor orvos. Régen én is hajlamos voltam letudni itthoni kis boszorkánykodással.
    Van itthon háziorvosotok? El szoktad vinni őket egy "műszakira", mikor itthon vagytok?

    VálaszTörlés
  2. De most kruppos vagy bronchitis-es Döme?

    Nálunk mindig bronchitis a diagnózis, ha itt elmegyünk a GP-hez, ezért érzem feleslegesnek dokihoz rángatni most már. Felirja ugyanazt a szteroidot, hörgőtágitót, aztán döntsem el, adom-e neki.

    Ha hazamegyünk, évi 1x elviszem őket fül-orr-gégészhez (főleg, ha otthon van épp vmi nyűgjük), de ennyi. Itt még nem jártak FOG-nél, mert nincs, csakúgy, mint allergológus sincs vagy gyerekorvos vagy egyéb úri huncutság... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bronchitises, de ugye volt már kuppos rohama is. :-(

      Azt mondták nekünk, hogy ha egy éven belül 2-3x előfordul, akkor irány a pulmonológia, ki kell deríteni mitől: asztma, allergia... etc. mi váltja ki. Ezért megyünk oda Bunnyval.
      Dömét még nem viszem, hátha a mandulaműtét helyrehozza.

      Törlés
    2. Óóóóó... Nem is emlékeztem kruppra. Amúgy ez nekem olyan misztikus, ez a krupp, tudom, hogy sok gyereknek van, de nem tudom, melyik az a köhögés. Mindig azt olvasom, hogy sipol, de mikor? Levegővételkor? Szóval én 100%, hogy fel nem ismerném.

      2-3x előfordul a hörgőgyuszi? Amúgy kiváncsi vagyok, hogy allergiát hogy vizsgálják majd.

      Mikor tavasszal voltunk allergológusnál mindkét gyerekkel (Paja ugye 2x köhögött kb egy hónapig, totál hurutosan, nem tudta abbahagyni; Peti meg ugye orrhangon beszél és gyakran taknyos meg horkol) megcsinálták a pöttyözős tesztet az alkarukon növényekre, virágokra, ilyesmikre, egyiknek sem mutatott ki semmit, majd Petinek fújnia is kellett abba a szerkezetbe, aminek a neve most tuti nem jut eszembe, de normális lett az is. Szóval 60 ezer ft kifizetése után kiderült a nagy semmi. Ennyiben maradtunk. Hálistennek azóta most először köhög Palika újra és nem is olyan vészesen, mint tavaly, Peti meg hát Peti, orrhangon beszél még mindig, de ha pattog a füle orrballonozunk és elmúlik.

      Én a tubust nem engedném...

      Törlés
    3. De, pont, hogy 1000% a felismerés! Ha hajnalban arra ébredsz, hogy a gyereked ugatva köhög, aztán meg úgy fuldoklik, sípol, mintha egy idegen test volna a torkában, amitől menten meg fog fulladni úgy érzed, akkor az krupp :-(

      Hát lesz allergiateszt - a barátnőm ezt mesélte. Naná van egy ratyi tb-s, meg egy fizetős, ami már használható is. :-(

      Tejet néztek?

      Nem szeretnénk mi sem tubust. Bízunk benne, hogy a mandula ugrik, a savót leszívják és ennyi elég lesz.

      Néztem a ballont nálam. Jól hangzik! De Tökesz 21 hós, én ezt meg nem tudom csinálni vele. :-(

      Törlés
  3. Hát remélem nem kell felismerni. :( Ez a sipolás, idegen test ismeretlen. Olyan már volt, hogy köhögött éjjel, jó hurutosan és nem tudta abbahagyni, de nem fuldoklott vagy ilyesmi, nem kapkodott levegőért, egyszerűen csak bazi hosszan köhögött és nem maradt abba, bármit csináltam.

    Tejet nem néztek csak ilyen nyirfa, nyárfa, parlagfű stb

    Igen, utána gondoltam, hogy kicsi még hozzá, Palika sem tudná még...

    VálaszTörlés