Oldalak

2016. december 21., szerda

Mi ez?

Természetesen ezúttal sincs egyértelmű válasz. Azt most végre kimondták, hogy nem epilepszia, mert azért az már nem lehet a véletlen műve, hogy mindháromszor megelőzte a rohamot a köhögés és a magas láz. (Eddig minden orvos azt mondta, hogy ezek függetlenek a rohamtól.) Több lehetséges variáció van:
  • Agyhártya- vagy agyvelőgyulladás - mint megtudtam, létezik reoccurring meningitis, eddig azt mondták a dokik, hogy hááát az azért elég valószinűtlen. Na tessék. (Sajnos lp-t megint nem tudtak csinálni, mert az első két napon az életmentés volt a cél megint, úgyhogy nyomták bele az antibiotikumot és a virusölő cuccokat azonnal és most oké, hétfőn megcsinálhatták volna a vizsgálatot, mert akkor már magánál volt, de 3 nap erős gyógyszerezés után valszeg már nem lett volna pontos az eredmény.)  
  • Valami egyéb virus vagy baktérium a bűnös, ami folyamatosan benne él és ha felső légúti betegsége van, aktivizálódik és kiüti a biztositékot vagy azzal, hogy csillapithatatlan iszonyú lázat okoz és ez vezet a rohamhoz ("leolvad az agya") vagy azzal, hogy közvetlenül seizure-t generál. 
  • Lehet, hogy van valami hajszálvékony repedés valahol, ahol a legegyszerűbb virusok és baktériumok is bejutnak az agyába... Egyelőre nem találták meg, hol lehet ez a repedés, pedig állitólag keresték, de semmi. 
  • Lehet "rátanult" az agya a rohamra, az első alkalommal ugye roncsolódott kissé az agyállomány egy hematóma miatt (akkor súlyos fejsérülése volt, mert lefejelte a betont), szóval lehet, hogy ez a kis rész a ludas, mert innen indul ki a seizure valami (= felső légúti betegség és / vagy láz) hatására.
  • Szóba került némi autoimmun probléma is, de ezt szerintem az itteni orvosok sosem fogják tudni felgyöngyöliteni... (Mindhárom alkalommal nagyon stresszes volt a betegségek előtt, először a munkahelyi gondok + Palika születése miatt; másodszor a munkahelyi gondok + USA költözés miatt; harmadszor pedig minő meglepő: a munkahelyi gondok miatt...) 
Ennyit tudunk hát most, válaszunk nyilván most sincs, kérdőjelünk viszont annál több. Dr House, hol vagy?

4 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy teljes tévút, csak a felsőlégúti fertőzés miatt jutott eszembe, de a Guillain-Barré szindróma nem merült fel?

    VálaszTörlés
  2. most elolvastam, mi ez, nem hiszem. :( most alszik a dolog, senki nem tud semmit, már nem is találgat. :(

    VálaszTörlés
  3. Baccus! :-( Ez lehet vmiféle burning out? Zembernél ez lett a végső eredmény. Ez kombinálva arc-illetve homloküreggyulladással.

    VálaszTörlés
  4. Na és az miért okoz ilyesmit? :(

    VálaszTörlés