Oldalak

2017. január 17., kedd

Mióta újrakezdődött a suli (9-én) Peti ma volt negyedszer, mert múlt héten 3 napot itthon maradt, mondván hányingere van. Attól tartottunk, hogy benyelte a hányós virust, de egyszer sem hányt hálistennek... Ehhez képest, minden reggel és este (meg néha napközben is) panaszkodik, hogy fáj a hasa, sőt, ma reggel konkrétan sirt, hogy ő nem akar suliba menni, mert olyan hányingere van, hogy itthon akar maradni. Értelmes választ nem tudott adni, miért nem akar iskolába menni, elkezdett hadovázni, hogy milyen nehéz a tanulás meg hogy bántja Matilda (az a Matilda, akit feleségül akar venni és akivel olyanok, mint két szerelmes héja), de látszott rajta, hogy csak valami indokot akar találni mindenáron... Reggel T. vitte végül suliba, beszélt Ms McDonagh-val és kiderült, hogy olvasásból négy csoportba osztották őket és mivel ő a top csopiba került, áttették Ms Hickeys-hez, aki egyrészt ugye idegen neki, másrészt meg állitólag jóval szigorúbb és komolyabb, mint Ms McDonagh... Ma visszatették az eggyel gyengébb csoportba, hogy Ms McDonagh-val maradhasson és lám, ma mosolyogva jött ki a teremből, nem volt gondja.
Az ismeretlen tanár mellett azért szerintem T. betegsége is eléggé megviselte szegényt, főleg, hogy hiába mondja, hogy nem, ő azért daddy's boy... Ráadásul 3 hét volt a karácsonyi szünet, annyi idő alatt a tanárok is elszoknak a sulitól, nemhogy egy kis 6 éveske... Plussz ugye most T. nem dolgozik, Peti tehát az egyetlen, aki "kimarad a délelőtti bulikból" és hát ezért féltékeny is rendesen...(Azt nem tudja, hogy mi Pajával kettesben megyünk el itthonról délelőttönként*, T. itthon van, tehát nem hármasban partyzunk.)
Szóval szipp. Szegényke, nehéz időszakban van, nagyon...

Kedden délelőtt például a Deer Parkban jártunk, ahol szép rügyeket fotóztam (itt a tavasz, 12 fok van, szélcsend és vastag felhőréteg ül rajtunk), ma meg a Carysfort Parkban voltunk, ami Palika szavaival élve a "Sima Játszótér". (?)

2 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, h mar szinte felnotteseket szolnak be, meg okosak, meg nyeglek mint egy kamasz, de azert sokszor meg inkabb 'kisbabak' :)

    VálaszTörlés
  2. :) Ó igen és olyan kis érzékenyek, hogy borzasztó, Petin látom, hogy adja a keményet, de közben ma pl játszottak itt a házunk előtti zöld részen idegen gyerekek és rugdosták a lámpákat, ő meg totál szorongva kérdezgette, hogy mi lesz most? Hogy csinálhatnak ilyet? Vagy meghallja a szót, hogy tank vagy háború és teljesen elszomorodik és megijed. o.O

    VálaszTörlés