Oldalak

2017. április 4., kedd

Na hát annyira megbizható az ir meteorológia, hogy a beigért egész hetes esőzés helyett tök szép idő volt végig.
Oké, a tök szép az azért túlzás, mert pl kedden fél óra Windy Arbour-os játszóterezés után úgy döntöttem, hogy húzunk a Nutgrove SC-be inkább, mert úgy nagyjából megfagytam, Palika fejéről meg folyton lefújta a szél a sapit... Amúgy is dolgunk volt: hétfőn este rendeltem két játékot az Argosból (egyet a tesóméknak, egyet Mártiéknak, akikkel csütörtökön találkoztunk) és ezeket ugye fel kellett vennünk. Ha már ott voltunk, vettünk ezt-azt a Tesco-ban is (pl €1-ért egy szép csokrot - 75%-al le voltak értékelve az Anyák Napi virágok), illetve beugrottam gumicukros multivitaminért is a Holland and Barrett-be. (Nem hiszem, hogy ér valamit, de a gyerekek szeretik, tényleg finom.)
Szerdán régi barátunk, a Gázos Ember jött, igy egész délelőtt nem tudtunk sehova menni: 10 után jött és negyed 1ig itt volt. Kicserélt valami ventillátort a fűtésünkben, de mellette ezer évig telefonált egy barátjával, úgyhogy már azt hittem az agyam elmegy. Suli után iszonyú sokáig maradtunk, volt vagy 3 óra, mire hazasétáltunk, de mivel T. fél 7ig volt benn, délután elsétáltunk a Tesco-ba cheesecake-ért, hogy gyorsabban teljen az idő... Este valamilyen homályos oknál fogva megnéztük az Annie Hall-t és megállapitottuk, hogy WA idősebbkori filmjei jobban tetszenek, ez van.   
Csütörtökön T. sztrájkolt, nem ment dolgozni (szerdán durva dolgok derültek ki a késői meeting-en, jaj istenem, iszonyúan nem mind arany, ami fénylik, de erről nem irhatok), helyette elmentünk a Nutgrove-ba megint, átvenni az új szemcsijeit. Mivel nem volt rossz idő, mi Pajával játszóztunk a Loreto Parkban, T. meg átsétált a Specsavers-hez, majd egyszer csak találkoztunk a Lidl-ben. Gyors vásárlás, majd haza. Délután Gyuláékhoz voltunk hivatalosak: ott találkoztunk Mártiékkal, akik 4 napra visszajöttek látogatóba Dublinba. Nem voltunk sokan, Márti, Andor, a babájuk, Gyula, Ádám meg mi négyen. Fél 6ra mentünk, fél8ig maradtunk, igy is csúszott a fürdetés-altatás kombó. Palika tündéri volt, uralta a terepet, vidáman csevegett mindenkivel, Peti viszont eléggé zavarban volt, mert a baba arcán volt egy tűzfolt és nagyon félt, hogy el fogja kapni a "skarlátot"... Hiába magyaráztam neki, hogy ez nem kiütés, nem fertőző, nem hitte el és feltűnően kerülte a babát, elég ciki volt. (Tisztára hipochondriás, durva.) 
Pénteken úgy volt, hogy jön a babysitter, de fél 10kor hivott, hogy láttam-e, hogy busz- és DART sztrájk van, 20 perce áll a megállóban és sehol semmi, a taxik pedig nem állnak meg neki, nem tud jönni... Na én olyan ideges lettem, hogy hihetetlen. Az amúgy is nevetséges Dublin Bus sztrájkol bazmeg, de a legjobb, hogy figyelmeztetés nélkül. Mert ők ilyen kemények. Az évi 40-45 ezres fizetésük ellenére. A vicc az egészben (hú, de jót röhögtem), hogy ők tulképp nem is sztrájkolnak, hanem a Bus Eireannt-t támogatják, akik egy hete nem dolgoznak, úgyhogy egy hete áll az ország a dugóban, mert nem járnak a távolsági buszok... És itt ez nem olyan ám, hogy oké, nem járnak a buszok, van helyettük metró, troli, villamos, fogaskerekű, mit tudom én mi, hanem a Dublin Bus és a DART A Tömegközlekedés. Kész. És erre van képük előzetes figyelmeztetés nélkül nem dolgozni és több tizezer ember napját tönkrecseszni azzal, hogy nem tudnak dolgozni menni... És ez igy belefér... Na szóval mindegy, változott a terv, babysitter ugye nem jött, mi tehát Palikával játszóztunk. A Stannaway Parkba mentünk, Kimmage-be, ahol most épült egy új játszó, azt néztük meg. A forgalom elég durva volt, de kibirtuk, igyekeztem a kis mellékutakon repeszteni, sikerült elkerülni a legrosszabb utakat, büszke is voltam magamra, mennyire a tenyeremben van már a város. Délután úgy volt, hogy Emre-hez megyünk playdate-re, de mikor hazaértünk a játszóról, hivott Emre anyja, hogy a kislánya skarlátos, most mennek az orvoshoz, inkább toljuk a talit... Őőőő... Mint kiderült, a másik skarlátos - két esetet irtak ugye - szintén Pipiék osztályában volt, Emre. Klassz... Mintha a hülye busz sztrájk nem lett volna elég jó hir erre a napra. Suli után amúgy nem maradtunk sokat ezúttal, mert Matilda totál kattant volt, fellökte Petit többször is, nekem meg most ehhez nem volt idegem, úgyhogy szóltam Petinek, hogy húzzunk haza. Útközben beugrottunk egy cheesecake-ért a Tescoba, a lelkére kötöttem, hogyha Matilda igy üti-vágja, akkor ne játsszon vele, mig meg nem embereli magát és hello, siettünk haza. Mivel T. már fél 5re itthon volt - lelépett előbb, de azt mondta ő volt benn egyedül a csapatából hahaha - visszasétáltam egy kóláért a Tescoba, mert az kellett a cheesecake-hez és boldogan konstatáltam, hogy balzsamos az este, nem volt se hideg, se meleg, a szél sem fújt, szóval tök kellemes kis programban volt részem ezzel a kis gyaloglással.
Szombaton délelőtt Bray-ben kezdtünk. Volt egy €10-s Sealife voucherem, ami 30-án lejár, úgyhogy úgy gondoltam jobb elhasználni, hiszen 10-én ha minden jól megy, elrepülünk. Rögtön a Sealife-hoz gurultunk hát, ahol iszonyat tömeg volt, mert épp megérkezett egy olasz kamaszcsoport, de vagányak voltunk és azért bementünk, mert nem volt kedvem egy órát várni, mire a csoport végez. Mivel elég drága volt a belépő igy is (€12,5 a felnőttjegy, €9,5 a gyerek, de ahhoz képest, hogy milyen kicsi az egész, rablás, négyünknek €44-ért ezer jobb helyet tudok, de Peti valami oknál fogva szereti), T. kinn maradt és csak én mentem be a két fiúval, mondván fél óra alatt úgyis átszaladunk az egészen. Nagyjából igy is lett, bár azért szándékosan próbáltam nem rohanni: megnéztünk mindent á-tól z-ig, egy etetést is kivártunk és tengeri csillagot is simogattunk, de még igy is végeztünk elég hamar, úgyhogy a Sealife után még átsétáltunk játszózni is, sőt, játszózás után még a tengerpartra is lementünk kavicsot dobálni. Mivel a már emlitett olasz csoport a Sealife után átgyalogolt fagyizni, mi ezt ezúttal kihagytuk, mert nem volt kedvünk végigvárni, mig 30-35 fiatal végez a fagyisnál. Hogy mégis legyen valami treat, hazafelé beugrottunk a Lidl-be és egy gyors bevásárlás keretében vettünk jégkrémet is, amit ebéd után meg is ettünk. Mivel T. szemcsije valahogy nem volt tökéletes, délután visszavitte a Nutgrove SC-be lecsiszoltatni, majd este még elment pingpongozni is, ezen a napon tehát nem volt túl sokat itthon, hogy úgy mondjam.
A vasárnap kisebb problémával indult: a fiúk egyöntetűen a Herbert Parkba akartak menni, én meg megmakacsoltam magam, hogy nem, mert nem szeretem... Gondoltam ha már végre ezerrel süt a nap és gyönyörű idő van, ne szórakozzunk már a Herbert parkkal, menjünk valami izgi helyre kirándulni, ne már oda, ahova bármelyik délután el tudunk sétálni még akkor is, ha lóg az eső lába, mert 10 perc gyalog, de mindhárman Herbert Parkozni akartak, én meg forrongtam haha (tudom, tudom, 1st world problem). Végül Paja bicaja oldotta meg a dolgot: kipukkadt a kereke... Totál lapos maradt, hiába pumpáltuk fel. Herbert Park tehát ejtve, hurrá... Végül közös megegyezéssel a Marlay Parkba mentünk, ami jól sült el, mert összefutottunk Emma-val, Pipi osztálytársával és Baluékkal, T. egy kollégájával is, akik három gyerekkel voltak ott, szóval volt buli rendesen. Peti és Emma már nagyok, ők ketten ezerrel szórakoztatták egymást, T. Baluval, én meg a feleségével beszélgettem, mig a négy kisebb gyerek ott sertepertélt körülöttünk, vicces volt, tényleg. Jó sokáig maradtunk, volt vagy 2 óra, mire hazaértünk. Ekkor gyorsan összedobtam az ebédet, majd mivel Peti lábáról már majdnem leszakadt a cipő (hiába van egyszerre 4 pár cipője, csak egyet hord, nyilván), ebéd után T. elvitte Pipit a Dunnes-be és vett neki egy egyszerű sportcipőt, legyen már mibe járnia szegény gyereknek... Negyed 5 körül értek haza, én 5kor indultam moziba, fjúúú jó kis aktiv hétvégénk volt, most látom. Fél 6kor találkoztunk Gyöngyivel a Savoy előtt, az 5.50es The secret scripture-t néztük meg. Jó volt kimozdulni, mozizni egyet, de a film sajnos nem volt egy nagy szám. Oké, nem volt iszonyú rossz, de a vége totál nevetségesen giccses volt, imádkoztam, hogy jaj, csak ezt ne, jaj, csak ezt ne, de bizony de. (Spoiler: Ráadásul a papot alakitó fickó túl szép volt, a főhős szerelme meg nekem nem jött be abszolút, úgyhogy nagyon vágytam egy Tövismadarak-szerű plátói-romantikus szerelemre, de sajnos nem az lett belőle, szipp...) Na mindegy, fél 9re már itthon is voltam, megnyertem hát az altatást, ami jól ment, annál is inkább, mert Pipi lógós foga (a 4. már) egyszer csak kipottyant magától...
Hát ez volt a hét, még néhány random kép:
"Kissé" mozog ez a fog
Stikeez-ek visszatértek!
Szoktam csodálkozni, miért hizom. Haha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése