Oldalak

2017. június 19., hétfő

A múlt hetünk jó fos volt.
Ahogy irtam, Peti beteg volt, hétfőn, mikor mentem érte a suliba, már lázas volt, gyorsan hazasiettünk és megmértük a lázát, 39,2... Isteni. Semmi más tünete nem volt megint, se köhögés, se orrfolyás, se fülfájás, semmi. Csak a láz. Kedden-szerdán csak Nurofennel volt 37,5-38 között a láza, egyébként, ha épp nem volt benne gyógyszer, akkor feljebb ment. Csütörtökön már csak 37,3-al kelt és bár ezen a napon volt az osztálykirándulásuk Airfield-re, végül nem ment, mert azt mondta nem akar tejet inni, ott pedig kell... Gyanús nekem amúgy ez a betegség, nincs egy jó lázmérőnk, össze-vissza mutat minden szart mindegyik, most pl megmértem poénból neki is és magamnak is és 38 mindkettőnknek. Ahha. Szuper kis hetünk volt tehát, kinn ezerrel tűzött a nap, tombolt a 22 fok, mi meg benn rohadtunk úgy, hogy mindkét gyereket a csillárról kellett folyton leszedni, úgy unatkoztak... Mivel semmi kajánk nem volt itthon, kedden este elugrottam a Lidl-be (legalább addig nem szólt hozzám senki), szerda reggel (T. 11re ment) meg elszaladtam Palika szemcsijeiért a Nutgrove-ba, de kiderült, nem adják ki őket, csak ha ő is ott van. Kicsit sem voltam ideges ám, hogy feleslegesen csörtettem oda, de sebaj. Pénteken végre Peti ment suliba, mi Palikával végre kijutottunk, elmentünk a Kuflis játszótérre, majd utána benéztünk a stillorgani Tescoba is. Nem sokáig tartott viszont a szabadság: este fürdés előtt Paja elkezdett nyafogni, hogy nagyon fáradt, nagyon fáradt - igen, természetesen ő is belázasodott, 39. Szintén semmi más tünet, szóval a szokásos mese. Napok óta tervezgettük egyébként, merre töltjük a hétvégét, mert isteni időt jósoltak és erre tessék, hello, ennyit arról, hogy ezer évben egyszer a hétvégére esik a nyár Irországban... Jaj, nagyon csalódott voltam. (Paja amúgy jól volt, péntek este fáradt volt, de egyébként ennyi, nem látszott rajta sem, hogy hűűű, de kivan.)
Szóval ennyi a történet, semmi, de semmi nem történt szinte egész héten a betegségeken kivül persze meg azon kivül, hogy Paja szemcsit kapott... (0 dioptria, 1,75 cilinder)
Szerdai kép - itt még elkelt a sok ruha*...
* Ez cuki volt... Palikával lementünk a ház előtti kis zöld részre (5 nm kb), Petit fenn hagytuk, mondván jaj, hőemelkedése van. Megbeszéltük, hogy majd integet. Integetett is az erkélyről, majd eltűnt. 5 perc múlva jött ki vidáman az ajtón, két kis tállal a kezében: lehozott Pajának meg magának egy-egy tálka almás crumble-t... (A képen pedig épp egy darazsat figyelnek...) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése