Oldalak

2017. augusztus 29., kedd

Miután hazajöttünk a "nyaralásból" (képtelen vagyok elhagyni az idézőjelet), szerdán szinte egész nap pakoltam, mostam. Délután elugrottunk a Lidl-be vásárolni, mert nem volt itthon kb semmi és boldogan vettük tudomásul, hogy megint két stikeezt kaptunk egy helyett. (€20-ként jár egy ajándékba, €32-t fizettünk, de kettőt nyomott a kezembe a pénztáros - apró örömök haha.)
Csütörtökön Bray-ben voltunk: a játszót ezúttal kihagytuk, egyből hátra mentünk vidámparkozni. Onnan lesétáltunk a partra, ahol Peti kitalálta, hogy szeretne árulni valamit és innentől egész délután azon agyalt, vajon mit áruljon a ház előtt egy kis asztalnál... Mivel jó későn mentünk, a kavicsozás után már nagyon éhesek voltak a fiúk, úgyhogy beültünk a kedvenc helyünkre és ettek egy scone-t ketten, majd utána már mentünk is haza, hiszen igy is fél 4 volt, mire hazaértünk. Délután Pipi folyamatosan beadezett, rájött ugyanis, hogy azt kell árulni 10-20 centért darabját.
Pénteken délelőtt nem voltunk sehol, mert fél 3kor randink volt Hugoékkal a Herbert Parkban. Egy babysitterrel voltak a gyerekek, mert Vicki idéntől visszamegy dolgozni, miután a legkisebb gyerkőc Pajával egyidős és végre elkezdheti az ovit szeptembertől. Fél 3tól 4ig tartott a buli, az idő nagy részében a játszón marhultak a gyerekek, majd átmentünk labdázni a zöld részre is. Vicces volt amúgy, hogy a játszó tele volt St Brigid's-es gyerekekkel, Pipi lépten-nyomon ismerősbe botlott, úgy tűnik csak mi vagyunk ilyen mászkálósak, mindenki másnak megfelel a Herbert Park hehe. Este megnéztünk egy Cseh Tamás interjút, baromi jó volt, csak a szivem facsarodott bele, hogy atyaisten, lassan 25 éve, hogy megismertem a dalait, hát hová rohant el ez a rengeteg év...?! 
Szombaton nagyon jó napunk volt, szép napsütésre ébredtünk és viccből bevetettem az ötletet, hogy menjünk Glendalaugh-ba, T. pedig valahogy elsőre beleegyezett, szóval yaaay. Azért megyünk ritkán Wicklow-ba, mert azért annyira nincs közel és a gyerekeknek nem túl izgi, nincs ugyanis játszótér sehol, csak a vizesésnél egy kis nyomi, de oda meg tök sok a belépő, nekem legalábbis kissé rablásnak tűnik, hogy elmenjünk egy vizeséshez és ezért kifizessünk több, mint €20-t (plusz a kaja, mert ha már ott vagyunk, nyilván kell egy kis fagyi, egy kis sült krumpli stb). Szóval tök örültem, hogy most végre eljutottunk a hegyekbe és T. nem akadékoskodott, hogy igy-úgy a gyerekek, ne menjünk. 10 körül indultunk, fél 4 körül értünk haza, az odaút 1,5 óra volt, a visszaút 1 óra (ekkor a haláluncsi N11esen jöttünk, azért volt rövidebb), szóval úgy tisztán 3 órát töltöttünk Glendalaugh-ban, amivel csúcsot döntöttünk, ennyit még sosem voltunk ott. Mivel nincs ugye játszótér, megérkezés után letelepedtünk egy kis tisztásra és labdáztunk, frizbiztünk, távolt ugrottunk, tök jó volt. Mivel a gyerekek éhen akartak halni egy idő után, vettünk három adag sültkrumplit, 4 kolbászkát meg egy hamburgert, ezt ettük ebédre... Hazaindulás előtt a fiúk kisirtak egy-egy fagyit is, teljes volt hát a napunk. Mikor hazaértünk, befejeztem a reggel elkezdett gulyáslevest, igy meleget vacsoráztunk és kb el is ment a nap.
Amilyen jó volt amúgy a szombatunk, olyan fos volt a vasárnap... Szép időnk volt, meleg és nem esett, de mikor lecuccoltunk, hogy indulunk valahová, kiderült, hogy a kocsi akksija totál lemerült, mert szombat délután óta égve maradtak a lámpák... T. gyorsan hivta a biztositót, akik kiküldtek egy szerelőt és mig ő várta a fickót, én elsétáltam a fiúkkal a Herbert Parkba gyalog. Kb egy órát maradtunk, a játszóra be sem néztünk, mert irtó sokan voltak, helyette bicajoztak kicsit a gyerekek és húztunk is haza. A szerelő kb eddigre ért oda a kocsihoz, gyorsan bepöccentette és mivel ekkor egy óráig nem szabadott leállitani a motort, elmentünk vásárolni a Lidl-be... (Szerettem volna Howth-ra menni, hiszen az messze van, ehettünk volna lángost ebédre, nem kellett volna főznöm, de a fiúk leszavaztak, ezért maradt a vásárlás, hogy legalább azt kipipáljuk...) Vásárlás után hazatűztünk, gyorsan összedobtam egy kis csirkemellet héjában sült krumplival, a délután maradék részét pedig takaritással töltöttük. A nap persze egész nap sütött, gyönyörű időnk volt, bárhová mehettünk volna, szóval kissé csalódott voltam, hogy ilyen hülyén elszúrtuk ezt a napot.
És akkor pár kép a jobban sikerült szombatról:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése