Oldalak

2017. szeptember 25., hétfő

Meanwhile in Ireland


Magyarország WTF?
Lidl - "Product of Hungary" 
Végre szereztem Pálnak esőcuccot: a gumicsizmája a Dunnesből van (10es vagyis 28as LOL), a kabát és az esőgatya pedig Lidl. Vicces, hogy a Lidl 11-én dobta piacra az esőrucikat, aznap ugye nem jutottam el, mert akkor volt Peti lábfájása, kórház, miegymás, másnap, kedden ugrottam be csak - és már csak nagy méretek voltak... A kabát pont oké, 4-6 évesekre való, a 2-4 évest már kinőtte úgyis, kilóg a csuklója belőle (viszlát egyforma kabik), szóval egyéként is ekkorát vettem volna, a naci viszont szintén 4-6 éves méret, vagyis 110-116-os, ami azért mókás, mert kissé buggyos, de azért nem vészes. Pénteken végre eljutottam a Nutgrove-ba is, beszaladtam ezer helyre, többek között a Penneys-be is, úgyhogy szereztem mindkét fiúnak őszi sapit, ez legalább egyforma lesz rajtuk... Vettem egyébként még pizsiket is, mert mindketten kinőtték a pizsamáikat (nem is értem, hogy, egyszerűen nem találok régi Peti pizsiket, amik jók lennének Pajára, pedig tuti hordott ő is valamit, de nincs, vagy kicsik már vagy nagyok a pizsók, amiket találtam a szekrényben) és Petinek véééégre találtam 6-7 éves iskolai gatyát a Tescoban. (Ezt 3 hete hajtom, miután rájöttem, hogy a 7 éves méret nagy rá, derékban és hosszban is, de a boltokat már augusztus közepén kifosztották a jó anyák és sulis gatyókból már csak 3-4 éves méret és 8 éves feletti van... Ez, amit most vettem, mondjuk inkább fekete, mint sötétkék, de sajnálom, az volt ráirva, hogy blue, úgyhogy ha szólnak a suliban, megmondom, hogy bekaphassák, ez van, ilyet találtam,nem tudok mit csinálni.)
Peti osztályába amúgy még egy gyerek jött (ez már a 3. a suli kezdete óta, a 3-ból egy brazil (Stefano) és kettő meg ázsiai, japán? kinai? koreai? hát elnézést én ezt nem tudom megkülönböztetni. Lassan amúgy már ebben az osztályban is több lesz az ázsiai, mint az európai (a másik elsős osztályban már többen vannak), szóval durván megesznek a kinaiak.     
A fenti levelet amúgy Lulu irta - ő is kinai, csak mondom.

2 megjegyzés:

  1. Na, az ilyen cuki kabatokat hianyolom itthonrol, mert vagy egyszinu (tobbnyire sotet), vagy horror aron van...
    A Tesco meretezes vicces, Ledara mar tavaly is epphogy csak jo volt a 6-7 eves meret, ev kozben ki is notte oket. A nagyobbak meg mar inkabb csajosak, mint kislanyosak. Akkor mar inkabb H&M.

    VálaszTörlés
  2. Máshol ez is horror áras, ezért kell mindenképp a Lidl akció kezdőnapján menni, már ha olyan méretet akarsz, ami kisebb, nem 6-8 éves. :D Ez €10 volt, nagyon szeretem, pont jó vastag őszre, a baj, hogy csak évi 2x van, ha nem veszel, bajban vagy. :D
    A Tesco általában kicsi, én is azt néztem, bár mi nem szoktuk Tesco rucikat venni, mert 10 Tesco üzletből kb 2ben van ruha is, a többi csak kajás sajnos.

    VálaszTörlés