Oldalak

2017. december 27., szerda

Karácsony 2017

Mivel idén már egy nappal Szenteste előtt feldiszitettük a fát, 24-e elég lazára sikerült.
Délelőtt elszaladtunk a Homestore-ba nézelődni kicsit és venni még egy-két (most felesleges, de jövőre nyerő) karácsonyi apróságot, majd utána átmentünk a Lidl-be vásárolni egy "utolsót". Ebédre tárkonyos csirkeragu levest ettünk, délután pedig lazultunk, fotózkodtunk a fa előtt és vártuk az estét. Hogy legyen valami jó a napban (a gyerekek ugyanis gyűlölnek fotózkodni), vacsorára rántott húst sütöttem, ami nálunk abszolút ünnepszámba megy, utálok ugyanis panirozni és az olaj fölött állni, hiába ez mindhárom fiú kedvenc étele... (Persze lehet pont azért ez a kedvenc ételük, mert csak nagyon ritkán jutnak hozzá.) Vacsi után, lefekvés előtt a gyerekek kikészitették még Santa-nak meg a szarvasoknak az elemózsiát, amikor pedig elaludtak, mi felnőttek nekiláttunk csomagolni. (Jobb későn, mint soha haha.) 11 körül lettünk kész, akkor kihurcoltuk a csomagokat a fa alá, T. szórt egy kis földet az erkélyajtótól a fáig, mintha Santa behozta volna a sarat a cipőjén és szokás szerint éjfél után feküdtünk.
Reggel 8.00
Hétfőn, 25-én a fiúk 7 körül kiosontak a szobájukból, csekkolták, hogy itt vannak az ajik, majd 8ig még csendben elvoltak, mert tudják, hogy 8 előtt nincs ébresztő nálunk khm khm. Pontban 8kor (Peti nézte az óráját) elkezdtek nyüzsögni, kiáltozni, úgyhogy mi is kénytelenek voltunk kimászni az ágyból, bár nyilván már csak döglődtünk, mert 7 óta fenn voltunk mi is (vagy mondjuk úgy félálomban). Reggeli nélkül, kapásból elkezdtük bontogatni az ajándékokat, mert teljesen feleslegesnek éreztem tovább húzni a gyerekek idegeit holmi reggelivel. Idén mindenki 4-4 ajit kapott illetve volt 4 közös jelzésű ajándékunk is, ami mindenkié ugye, nem személyhez kötött. Peti két Pokémon csomagot kapott (ezeket kérte), egy Lycanroc GX Box-ot és egy Solgaleo Tin Box-ot, valamint ezek mellé kapott egy könyvet (Stories for 8-year-olds - nem jött be neki sajnos, még egy sort sem olvasott el belőle) és két stikbot-ot. Palika a Lidl-ből kapott egy pályát, autómosóval, sorompóval meg egy távirányitós vonattal és ezek mellé ő is kapott egy könyvet (a LeapReader-es Doc McStuffins könyvet - neki szintén nem jött be haha, úgy tűnik, a könyveket illetően idén eléggé mellélőttünk) meg egy pizzásautó Legot. A közös ajándékok között volt egy Sketch and Scratch könyv, ami bakker hibás volt, kinyitottuk és minden oldala fekete volt, elfelejtették ugyanis belerajzolni a lekaparandó ábrákat; egy Simon Swipe (óriási hit - vagy két hétig folyton ezzel játszottak); egy crepes készitő és egy Nintendo Wii U, amit használtan vettünk néhány CD-vel, többek között egy Mario Kart 8 CD-vel - ami tádááááám, nem működött... T. ugyan megpróbálta megszerelni, bütykölte jobbra-balra, de hiába minden, nem sikerült, igy este kénytelenek voltunk megvenni az online verziót további €60-ért... (Sajnos az egész Wii U-t azért vettük, hogy lehessen Mario Kart 8-ezni, úgyhogy igy jártunk.) Ami engem illet, én kaptam egy fürdőgolyó készitő szettet, eszközökkel, hozzávalókkal, könyvvel, egy konyhai kisrádiót és egy activity tracker órát, ami sajnos nem tetszett, úgyhogy azóta már vissza is küldtük és rendeltünk egy olyat, amilyen régebben volt (és amit nem is tudom, miért küldtünk vissza, mikor tökre szerettem). T. tőlem két pulcsit kapott (nagy lett mindkettő), egy Bud Spenceres naptárat, egy mp3 lejátszót, egy zongoratanitó könyvet és egy parfümöt. (Oké, ez öt aji, nem négy, de a naptárat és a könyvet egybecsomagoltam.)
Amint látszik, idén több "hibás", rossz cuccba is belenyúltunk sajnos, ráadásul a vicc, hogy pont úgy jött ki a lépés, hogy ebéd előtt mindenki kibontott 3-3 ajándékot és 2 közös ajit is megnéztünk, amik mind szupik voltak, jók voltak, hurrá, majd ebéd után jöttek sorra a pofonok: a Doc McStuffins-os könyvet nem ismerte fel a LeapReader tollunk, Pipi nem volt elájulva a 8 éveseknek való könyvétől, T.-re bazi nagy lett a két pulcsi, nekem nem tetszett az óra, a Sketch and Scratch könyv hibás volt, a Mario CD pedig nem működött... Ha akartuk volna sem tudtuk volna igy megrendezni a dolgot szerintem... Na mindenesetre hálistennek nem volt nagy szomorkodás, a délután további részét játékkal töltöttük: én Palikával összeraktam a Legot, Pipiék pedig a Wii-hez tartozó többi CD-t próbálták ki (volt két táncos CD pl). Mivel egész nap esett az eső, nem sajnálkoztunk, hogy nem mentünk ki sehova, hangulatos volt nagyon a napot otthon, lazán tölteni. Peti egész nap pizsiben volt, roppantul élvezte a dolgot és nyilván Paja sem pattogott, hogy menjünk valahová, elvolt a kis világában az új játékaival.
Kedden, 26-án, délelőtt a St Enda's parkba mentünk sétálni kicsit és biztunk benne, hogy tudunk majd egyet sütizni is, de sajnos a teázó zárva volt és az sem volt kiirva az ajtóra, mikor fog kinyitni... Délután kinyitottuk Nagyi ajándékait - direkt hagytuk őket másnapra, hogy mindig legyen valami kis meglepi: Pipi kapott egy 3D puzzle-t (Tower Bridge), egy Péter és a farkasok CD-s könyvet, az Égigérő füvet, Palika pedig egy Peppás sticker book-ot, egy Cars-os ceruzakészletet meg a Bogyó és Babóca ajándékát. (Én is könyvet kaptam, az Abraka-babra-t, ami egy szakácskönyv.) A délután / este nyugisan telt, nem csináltunk nagyjából semmit, örültünk az ajándékoknak és magunknak.
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése