Oldalak

2018. március 5., hétfő

A Nagy Havazás Hete - part 2

Csütörtöknél hagytam abba tehát a havas sztorit... Mivel az ország gyakorlatilag kitette a ZÁRVA táblát, T. sem csütörtökön, sem pénteken nem ment dolgozni. Csütörtök délelőtt csak a ház elé mentünk le havazni kicsit és mivel délutántól "kijárási tilalom" volt, elsétáltam a Tesco-ba, hátha tudok venni még egy kenyeret. Hát nem tudtam. Nem hogy kenyér, de se gyümölcs, se zöldség, se hús, se tejtermék, se semmi nem volt a polcokon. Egy bácsi adott egy fülest, hogy a Sparban van még pár kenyér, úgyhogy miután a Tesco-ban semmit sem kaptam, szépen átslisszoltam a Sparba és elhoztam az utolsó három kenyér közül egyet. Mire hazaértem, a fiúk már lábat áztattak... A délutánt itthon töltöttük, talán sütöttünk valamit, bár ez nem biztos, a lényeg a lényeg, hogy az abszolút nem kotort utaknak köszönhetően be voltunk zárva a lakásba. Délután egyébként újra esni kezdett a hó és szinte egész éjjel esett, a negyedik kép éjfél után készült - tiszta szellemváros, mi? 




Pénteken a program a "szokásos" volt: lementünk hóembert épiteni a ház elé, majd kb egy óra kinti játék után felmentünk melegedni... Délután, bár azt olvastuk, hogy hétvégére eltűnik a hó, T. nekivágott Dublin 6-nak és vett egy szánkót. Mig ő az elemekkel dacolva kimerészkedett az autóval, mi az Audi Centre mögötti kis udvaron havaztunk, majd mikor megérkezett a szánkó, természetesen kipróbáltuk, de nem maradtunk már lenn sokáig, mert konkrétan befagyott a fenekünk. (Nagyon vicces amúgy, a FB-t elárasztó képeken mindenki gumicsizmában volt - hiába no, itt nem divat a hótaposó vagy a normális csizma, mert egy átlagtelet simán ki lehet húzni egy kis bőrcipővel is...) 








Szombaton, hogy kihasználjuk az utolsó havas órákat, elmentünk Blackrock-ba, mert ott van egy kis domb, amiről szépen le lehetett csúszkálni. A hó már nem volt az igazi sajnos, inkább vizes volt, mint tömött, de ez a fiúkat nem zavarta, boldogan ereszkedtek le százszor is a kis domboldalon. (Iszonyú hideg volt amúgy, mert a tenger felől fújt a szél, brrrr alig vártam, hogy húzzunk már haza.) Hazafelé beugrottunk a Tescoba vásárolni, de mint a képek mutatják, az üzlet nem volt a helyzet magaslatán... A Tescoból átmentünk a Sparba, ott volt fánk, úgyhogy azt tizóraiztunk, de se egy kis gyümit, se mást nem tudtunk venni... A nap további részét itthon töltöttük, hiszen kocsival messzebbre még mindig nem mertünk elindulni.    




Vasárnap ...
Ennyi maradt hétfőre... 
Bár hétfőn újraindult az élet, volt már ovi és suli is és persze T. is ment dolgozni, az ország még sokáig nem heverte ki ezt a pár rendkivüli napot. Sok kisebb városban még a hét végéig nem volt suli és sok helyen az áram- és a vizellátás is akadozott. A Tesco-k még szerdán is kvázi üresek voltak, ami azért volt röhejes, mert a Lidlnél nem állt meg az élet, ott szerdán már simán nagybevásároltunk Petivel. És hogy miért Petivel? Ez már egy következő történet... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése