Oldalak

2018. december 28., péntek

December 24 - 27

Ahogy megjósoltam, 24-én nem csináltunk semmit igazán. Délelőtt elmentünk a Kukacos játszóra, a fiúk hintáztak, csúszdáztak, jól elbeszélgettünk, de nem maradtunk sokáig, elvégre tél van. Délután takaritottunk kicsit, főztem (ebédre nem tudom, mit, vacsira gm pizzát sütöttem, de elég gáz lett sajnos) meg sütöttem pár csokis macaron-t is. Hozzánk évek óta már ugye 25-én reggelre érkeznek az ajándékok, szóval tényleg nem volt semmi extra Szenteste, azon kivül, hogy kitettünk egy kekszet meg egy pohár tejet Santa-nak (meg répát a szarvasoknak) nem igazán telt másképp az este.
25-én reggel tehát nagy volt izgalom: éjjel valahogy a fa alá kerültek a vágyott dolgok, szóval a fiúk teljesen felpörögve jöttek ki a szobájukból. Idén mindenki négy-négy ajándékot kapott, ami teljesen elég volt, sőt, sok is, ha engem kérdeznek, de ami a legjobb: mindkét gyerek teljesen odáig volt, ezúttal ugyanis minden nagyon betalált, roppantul örültek mindketten mindennek. Peti megkapta a Lego Great Hall-t (ezt sajnos elég hamar összerakta, 1-2 óra alatt kész is volt, de sebaj, imádja szétszedni is és újra összerakni haha), kapott egy Untamed T-Rex-et, egy logikai játékot (olyasmit, mint a Babylon torony) meg egy Tom Gates könyvet. Palika kapott egy Lego Monster Truck-ot, egy KidiZoom kamerát (neki ez a legleg, napokig mindenhova vitte magával és kattintgatott nagyon cukin), egy kék Casio órát és egy gyorsasági játékot. Én kaptam egy KeepCup-ot, egy új telefont (hurrá, az előző valahogy elkezdett rossz képeket csinálni), egy új tokot hozzá illetve 6 fürdőgolyót. T.-nek vettem egy könyvet, egy pénztárcát, egy parfümöt, illetve ő még rendelt magának egy új tabletet is, de azt ugye ő intézte magának. Idén is volt amúgy közös aji: ezúttal egy retro játékos konzolt vettünk, ami mondjuk főleg Petinek és T.-nek nagy szám, na de sebaj. Este, hogy kipihenjük a nap fáradalmait (hahaha), elautóztunk Mr Tilly házához megcsodálni a fényeket, klassz volt.
26-án, szerdán délelőtt Dollymount-ra mentünk sétálni. Gyönyörű idő volt, úgyhogy nem mi voltunk az egyetlenek ezzel a remek tervvel, szóval voltunk páran a parton, de nem volt vészes, jót sétáltunk, Palika nonstop fotózott, én meg folyton pattogtam, hogy senki se lépjen kutyaszarba. Délután odaadtuk a gyerekeknek a Nagyitól jött ajándékokat - két BrainBox, egyik Állatos, a másik Számolós - de kicsit felhúztuk magunkat, milyen béna már ez a játék, 10 mp alatt el sem olvasod az infot, ami egy kártyán van (Peti Állatosa 8+-os, az nagyon beteg), nem hogy megjegyzed (ne adj isten megtanulod)...
27-én, csütörtökön délelőtt Rathfarnham-on játszóztunk (illetve Palika ugye fotózott), majd mivel rég voltunk sütizni, beültünk scone-ozni is a kastély melletti kávézóba és én a magam részéről elájultam, hogy egy scone, egy szelet torta, egy gm csoki és egy americano meg egy tea €17 volt... A délután várakozással telt: este ugyanis jöttek Anyuék, pont úgy, mint tavaly ilyenkor.
Hát igy, ennyi volt 2018 karácsonya röviden és tömören.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése