Oldalak

2019. augusztus 12., hétfő

Augusztus eleje

Magyarországról tehát szép pontosan augusztus elsején jöttünk haza. Szuper, új hónap, új ország, megy ez.
Bár csütörtök éjjel és péntek reggel még nem pakoltam ki a bőröndöket, mivel a bray-i vidámpark utolsó lehelletét eresztette ki, péntek délelőtt úgy döntöttem, hagyom a dagadt ruhát másra, irány Bray, mint minden évben ilyentájt. Mivel a fiúk meglátták, hogy van ugrálóvár, ott kezdtünk (fejenként €5-ért 20 percet ugrálhattak, hurrá), majd jött a nagy kérdés, mire üljenek fel... Egy menet €2 vagy €3-ba került, de mivel hétköznap volt, tudtam olyan tömbjegyet venni, ami €15-ba került és ezért kaptunk 10 tokent. (1 token €1 értéknek felelt meg, matekosok előnyben, mennyit spóroltunk igy.) Mivel a kis körhinták már nagyon babásak mindkét gyereknek, a felnőtt hinták viszont még nagyon durvák, jó ideig filóztunk, mit is csináljunk, majd végül úgy döntöttünk, hogy mindhárman felülünk a körhintára (3 token) és a kis óriáskerékre (3 token), majd dodgemezünk egyet (2+2 token, mert egy kocsi 2 token és én beültem Palika mellé). A legnagyobb élmény mindnyájunknak a körhinta volt, mert az óriáskerék a tengernek háttal forgott (wáááá), a dodgem meg szerintem egy az egyben szar, én mindig is utáltam, de mivel Peti szereti, az ő kedvéért mentünk egy kört.
A sűrű péntek után egy laza hétvégénk volt: szépen lassan kipakoltam a bőröndjeinket és szombaton a Kukacos játszóra, vasárnap meg a Herbert Parkba mentünk össz-vissz.
Mivel augusztus első hétfője nálunk Bank Holiday, hétfőn T. itthon volt, igy a puha hétvége után elmentünk a Glenroe Farm-ra, mert újra csináltak Maize Maze-t és az már tavaly is vicces volt. Idén sem volt ez másképp, most is jól megkerestük az elveszett malackákat, meg persze játszóztunk, állatokat simogattunk stb stb stb
Kedden nekivágtunk a Phoenix Parknak, de mivel esni kezdett félúton, az eredeti játszóteres tervet módositottuk és helyette megnéztük a Lego kiállitást Farmleigh-nél. Nem volt nagy, nem volt hűűűde, de legalább €3-ért bementünk hárman és eltöltöttük az időt, az is valami. A kiállitás után sütiztünk egyet a kávézóban (vagyis a fiúk ettek, én néztem), majd haza és ebéd, szokásos. Délután a gyerekek kitalálták, hogy ők eladnák pár bead művüket az utcán a járókelőknek, úgyhogy én, mint Jó Anya, lementem velük. (Én egy bokor mögött bújtam meg, ők meg árultak.) Mivel valaki kapásból adott nekik €10-t, összesen összejött nekik €16 - nem is rossz kereset elsőre úgy gondolom...
Szerdán miután Peti felső szemhéján megjelent egy dudor, elvittem a GP-hez. €60-ért megtudtuk, hogy valami árpa nőtt neki oda, ne csináljunk vele semmit, mert nincs mit, majd elmúlik. Hát igen. Másnapra kb el is tűnt... Na mindegy. Hazafelé a GP-től megálltunk a Herbertben focizni, ennyi volt a mozgásunk a napra.
Csütörtökön izgibb programunk volt: a Cabinteely Parkba mentünk játszózni, majd a Dunnesbe vásárolni, pénteken pedig, mert esett, elmentünk a Funky Monkey-ba, ahol figyelmeztettek, hogy ez Pipi utolsó alkalma, hogy bejöhet, mert túl van a magasságkorláton... Szipp... Nagyfiú.
A hétvége hasonlóan telt, mint a hét: hol esett, hol nem, hol benn voltunk, hol kinn. Szombaton elhoztuk a maradék tankönyvet Dundrumból (online rendeltem meg a könyvek nagy részét és kiszállitották őket, de két könyv hiányzott - €130-t fizettünk amúgy a két gyerek tankönyveiért plusz ugye a book rental scheme, ami Palikának €60, Petinek meg €80, de neki úszás is lesz, az újabb €35, ja meg persze füzetek, ceruzák, tolltartók meg az egyenruha... Bahhh... Ha már Dundrumban jártunk, elhoztunk két vadiúj puzzle-t is egy nénitől, aki ingyen felajánlotta őket FB-n, én meg lecsaptam rájuk juhuu. Mivel 10 percre elállt az eső a nagy ügyintézésünk közben, játszóztunk is egy kicsit a Glendoher Park-ban a St Enda's Park mellett. Jó kis busy nap volt, na, bár az idő lehetett volna klasszabb.
Vasárnap a Marlay Park-ba mentünk, de mivel Petinek fájt a lába már pár napja, mert az egyik délután foci közben beütötte, elvittük a Swiftclinic-re, nézzenek rá. Miután Paja nem akart maradni, mert nem akarta végigvárni a sort, hazavittem, megfőztem az ebédet, majd mikor épp készen lett, hivott T., hogy mehetnénk vissza értük és mi mentünk is, éljen. Kiderült, hogy Peti erősen megütötte a bokáját (tényleg?) és bár begipszelni felesleges, pihentetnie kell egy ideig (wow). Ennyi volt hát augusztus első 10 napja - immáron újra Irországban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése