Oldalak

2020. május 9., szombat

COVID-19, 20, 21 - part 1

Hát nem is tudom, hogy folytassam, iszonyú sok minden történt az elmúlt időszakban és tulajdonképpen semmi.
Az utolsó normális napok egyike
Március eleje óta egy őrületben élünk. Bár én már január közepe óta könyörögtem a fiúknak minden nap tizszer, hogy a suliban mindig mossanak kezet, sőt, már ekkor elkezdtem titokban feltölteni az eleve sosem gyenge itthoni készletünket (mióta megtudtam ezt a lisztérzékenységet, kényszeresen többet vásároltam, mint kell, mert tudtam, éreztem, hogy be fog ütni a krach, mindig mondogattam is T-nek, hogy eszméletlen szorongással tölt el, mi van, ha háború robban ki vagy valami katasztrófa lesz (virusra mondjuk rohadtul nem gondoltam) és itt maradok utánpótlás nélkül)), az, hogy valami tényleg van a levegőben, akkor vált nyilvánvalóvá, mikor február eleje tájékán mindenhol (a suliban, a JobCare-ben, a boltokban, a buszokon stb) megjelentek a moss kezet, erre figyelj, ezek a tünetek matricák és itt-ott (pl az iskolában és az előkelőbb boltokban) több helyre is felszereltek kézfertőtlenitőket. Az év eleji lötyögős készülődés aztán márciusban turbóra kapcsolt, emlékszem, március 6-án még elmentem (életemben másodszor) körmöshöz (ezt kaptam T-től Nőnapra), de ott már végig a virusról beszélgettünk; majd március 8-án még elmentünk Peti zongoravizsgájára, de vizsga előtt és után ott már kötelező volt a kézmosás és kézfertőtlenités.
március 12
március 16
Mindezek ellenére, talán mert önmagam sem akartam elhinni, hogy ez tényleg megtörténik és nem egy rossz álom ez az egész, pofonként ért a hir, mikor március 12-én, csütörtökön 1kor kaptunk egy levelet a sulitól, hogy ennyi volt és nincs tovább, ez volt az utolsó nap, holnaptól a suli zárva. Valami isteni sugallatra, 11-én, szerdán még elmentem este boltba és bár a WC papirok polca már totálisan üres volt (!), minden másból be tudtam tárazni még mielőtt az igazi őrület elkezdődött volna. Mert elkezdődött. Mikor legközelebb mentem boltba, 16-án, már jóval szegényesebb volt a kinálat, mint pár nappal azelőtt, sok mindent nem kaptam, amit akartam, az ezt követő vásárlásomkor, 27-én pedig döbbentem vettem észre a boltok előtt kigyózó sorokat - de mint kiderült, ez már kb 18-20-a óta igy ment, köszönhetően az egy be - egy ki szabálynak és annak, hogy sorbanállás közben 2 métert kell tartani egymás között. Ime:
A suli bezárásával egyidőben egyébként a játszóterek is bezártak és betiltottak minden találkozót a gyerekek között, mondván nem iskolaszünet van, hanem világjárvány. T. szintén 12-én, csütörtökön volt utoljára dolgozni, mert a nagyobb cégek szintén home office-t rendeltek el a dolgozóiknak.
március 13 - csúcsidőszak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése