Oldalak

2021. február 28., vasárnap

Midterm break - február 15-21

Hát mert nyilván, mikor nincs oktatás, akkor is köll szünet, mert ami jár, az jár. Pf. 

Hétfő még elég okés is volt, mert több hónapnyi küzdelem után végre úgy tűnt, megjött a tavasz... Napsütés, langymeleg, eskü, még jókedvem is volt. Rathfarnham-ra mentünk, játszózni, majd kerestünk egy közeli cache-t (nagyon ötletesen volt eldugva kivételesen), hazafelé beugrottunk mindenféle finomságért a Lidl-be és egész jól eltelt a nap. 

Kedden T. délelőtt szabin volt, igy együtt mentünk a Botanikus kertbe, ami szintén egész jó lett volna, de egyrészt sokkal hidegebb volt, mint előző nap (aka megfagytunk), mert nem sütött a nap abszolút, másrészt T. is elég feszkós volt, mert 1kor meetingje volt és haza kellett sietnünk, nehogy lekésse. (Hogy ilyenkor miért nem indulunk korábban, mint 10, az jó kérdés...) Ez a kedd amúgy Húshagyó Kedd volt, amit csak azért tudok, mert itt imádják a népek, Pancake Tuesday néven fut ugyanis és ezen a napon kötelező palacsintát enni. Mi is igy tettünk egyébként, én sütöttem pár gm palit, T. meg egy rakás simát és ez volt a vacsoránk (meg a másnapi reggelink is).

Szerdán a közeli Carysfort játszóra mentünk, de nem maradtunk sokáig, mert egyrészt kicsi a játszó, alig van valami, másrészt meg nagyon hideg volt a napsütés ellenére is. (Focizni persze nem tudtak a fiúk, mert a park közepén fű helyett valami undoritó mocsár volt némi bánatos kutyaszarral keveredve...) Hazafelé próbáltunk megtalálni egy cache-t, de nem volt ott, ahol kellett volna lennie (azóta pótolták), majd beszaladtunk a Supervalu-ba, mert szerettem volna anyagmaszkot venni magamnak, de nyilván nem volt egy darab sem, ennyit a terveim magasztosságáról és sikerességéről. 

Csütörtökön T. megint szabin volt délelőtt, igy négyesben mentünk a Deer Parkba. Először megpróbáltunk megtalálni egy cache-t (nem lett meg, viszont majdnem kutyaszarba nyúltam), majd átsétáltunk a játszótérre, ami hasonlitott egy katasztrófa sújtotta övezetben lévő játszóra: több volt a pocsolya, mint a szárazföld. Némi hintázás után szedtük a sátorfánkat, besétáltunk a parkba keresni még pár cache-t, de olyan erős szél volt, hogy kb sirva könyörögtem a többieknek, hogy adjuk fel és menjünk haza a fenébe, mert menten jégtömbbé fagyok. (T. végül véletlenül megtalálta a két kis dobozt: mindkettő úgy 5-6 méter magasan lógott egy-egy fán, úgyhogy bekaphatják haha.) Délután elmentem nagybevásárolni a Merrion Tescoba és nagyjából ennyi is volt a nap. 

Pénteken szakadt az eső egész nap, igy ki sem dugtuk az orrunkat, a fiúk játszottak, én jelentkeztem pár állásra (de minek?), délután pedig logopédiáztunk Palikával. 

Szombaton szintén szakadó esőre ébredtünk és ez délutánra sem változott, de mivel addigra legalább  elállt a szél, inditványoztam, hogy menjünk el sétálni egyet a környéken, mert becsavarodunk itthon. Mivel délelőtt már voltunk kinn (elugrottunk a Beshoff Bros-ba fish & chips-ért), Palikát elég nehéz volt rábeszélni a kimoccanásra, de végül sikerült és egy órácskát mászkáltunk a szitáló esőben, yaay.     

Vasárnap végre visszatért a tavasz: nagy vidáman nekiindultunk a Marlay parknak (7 km, de mondtam, hogy leszarok mindent), de nem tudtunk megállni, mert a parkoló fullon volt és a parkhoz vezető úton is végestelen-végig álltak az autók... Szóval sztornó. Visszafordultunk hát és végül a Loreto parkban kötöttünk ki, ami a Nutgrove SC mellett van, úgyhogy összekötöttem a kellemest a hasznossal, játszóztunk, majd beugrottam a Tescoba kigyóuborkáért, amire egy hete hiába vadászom (köszi Brexit). Mondanom sem kell, megint nem volt ubi a Tescoban, igy hazafelé megálltunk egy másik Tescoban és egy lengyel boltban is, de - ki lehet találni - egyikben sem volt... (Úgyanigy vagyunk amúgy a sós mogyival is, hiánycikk... Hetek óta nem tudok venni egyik boltban sem haha. Röhej, nem? Magyarországon élesztő hiány volt tavasszal, itt a kigyóuborka és a földimogyoró a hiánycikk... Tavasszal popcorn nem volt sehol hahaha.)         

Hát igy élünk. Képek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése