Oldalak

2021. április 12., hétfő

Tavaszi szünet - március 26 - április 12

A régi szép időkben a Húsvétot Magyarországon töltöttük, idén viszont ez megint elmaradt sajnos. A szünetünk unalmas egyhangúságban telt, álmodozva a nyárról, amikor talán majd végre újra hazarepülhetünk. Mivel még mindig élt az 5 km-es szabály, nem igazán mozogtunk sokat, voltunk a Merrion Square-en (ami legalább már virágzik és gyönyörű), ott véletlenül találkoztunk Hugo-ékkal és Esterékkel, jártunk a St Anne's parkban és Rathfarnham-on, a Carysfort játszón, ahol Brúnóékkal futottunk össze (ők tavasszal végleg hazaköltöznek, ők a Bátrak) és persze nem mardhatott ki a Kuflis játszó és Blackrock sem. (Tyű, hogy unom már ezeket a helyeket, te jó ég!) A szünet tragédiája, hogy Peti sajnos elhagyta az MP3 lejátszóját (erős a gyanúm, hogy én dobtam ki véletlenül, mikor összeszedtem és kidobtam a szemetet a kocsi oldalzsebéből), illetve majdnem elvesztettük a focit is, mert Palika felrúgta a Phoenix Park-ban egy sufni tetejére, de 10 nappal később visszatértünk és Peti hősiesen két fal között felmászva megtalálta és lehozta... A szünet második hetében amúgy jártunk a St Edna's parkban, a Willie Pearse parkban, a Marlay parkban, Rathfarnham-on, Windy Arbour-nál és a Merrion Square-en is, mit ne mondjak roppant izgi.        

A Húsvét maga nyugisan és unalmasan telt, próbáltam ugyan feldobni némi sonkával és kaláccsal, de az utóbbi mondjuk elég szar lett, mivel gluténmentessel próbálkoztam és hát jaj. 


Azért a Nyuszi idén is eljött, igaz, kis puttonnyal... 



Itt mászott fel Pipi a fehér épület tetejére... 

2021. április 1., csütörtök

Március vége

Nem is tudom, hol hagytam abba a nyafogást St Patrick körül... Talán a mellben csomóval... 

Le is lövöm a poént előre: állitólag jóindulatú a cucc, de figyelni kell rá. Hát isteni. Csak halkan jegyzem meg amúgy, hogy március 14-én fedeztem fel a duzzanatot és végül április 12-én (!) jutottam szakorvos elé, úgy, hogy a magánutat választottuk, vagyis jó mélyen a zsebembe kellett nyúlni, hogy ilyen hamar megvizsgáljanak... Ha az állami vizsgálatra várunk, hát szerintem az szeptember lett volna... Vagy január... Pfff. 

Na de nézzük sorjában március második felét... Peti március 15-én visszatért a jelenléti oktatásra, majd a másnapi Green Day után St Patrick napra itthon is maradt. Innentől bőszen járt iskolába 26-ig, amikoris megkezdött a tavaszi szünet. Hogy kicsit jobb kedvünk legyen, március vége felé vettünk egy szép adag műfüvet az erkélyre. Már jó ideje szemeztem vele, de valami miatt sosem jött össze. Na de most. Szerintem nagyon jól néz ki igy a kis falatnyi szabadságunk, végre ha jó idő lenne, ki lehetne ülni, nem az a sivár betonkoporsó várna kinn. Hogy valami vicceset a gyerekek is kapjanak, rendeltünk nekik Pop-it-et, ami a 2021-es év fidget spinnere, haha, igy nyilván kell nekünk is, kettő is. Nyilván. Ezen kivül egyéb pozitivuma a hónapnak, hogy felfedeztem a Cleverfoods-ot, ami gm és cukormentes sütiszerűségeket árul, igy rendeltem is némi ellátmányt, aranyáron, na de sebaj, még jó, hogy lehet kapni.