Oldalak

2022. október 5., szerda

Áh, lehangolt

Kezdem "unni" ezt a keresgélést... Munkakeresés, ház keresés, gimi keresés... Brrrr... Idegölő mind a három külön-külön is, nem hogy egyszerre. Munkafronton minden fos, örülhetek, ha visszairnak, hogy "most épp nem voltam sikeres" (mikor voltam?), miközben naponta 5-10 helyre beadom a jelentkezésem (három területen mozgok: irodai, entry level adminisztráció / afterschool assistant (napközis tanitónéni) / part time, egyszerű sales assistant munka, ahol mondjuk nincs wc pucolás vagy kajakészités) és még ezekre a helyekre sem hivnak be, miközben látom, milyen embereket vesznek fel ezekbe a poziciókba... A házkeresést illetően szintén nem rózsás a helyzet, már most látom, hogy nem csak a piac a gond, mi ketten sem tudunk megegyezni, mit akarunk, az árkeret az stimmel, de mig T. inkább a központtól közepesen messze lévő, közepes nagyságú (3 hálós), kicsit lepukkantabb házakat preferálja, én azt mondom vagy vegyünk egy kisebbet (2 hálósat), jó állapotban közel a mostani helyünkhöz, ahonnan gyalog besétálunk a Grafton street-re vagy ha lúd, legyen kövér, legyen 4-5 hálós, szinte új Dublin szélén, ahonnan na bumm, messzebb van a cég (ahová ugye összesen heti 1x jár be)... A vicc, hogy ezek nagyjából egy árban vannak, az én szivem a Sandyford-ban vagy Stepaside-ban lévő gyönyörű, tágas és újépitésű házakhoz húz, ahol szemben van a nyúl (tényleg, Dublin ilyen, kis falu, mindig mondjuk, ezek még mindig város határain belül vannak, mintha Pestszentlőrincen teheneket látnál az ablakból), hát mennyivel megnyugtatóbb már, hogy azonnal beköltözhető egy ház és nem kell még 50-60 ezer eurót rákölteni a mai világban... Na mindegy, a harmadik a suli, ami szintén mókás igy lakásvásárlás előtt, miután azt sem tudjuk, merre fogunk lakni pontosan. Hétfőn beadtam 3 helyre a jelentkezést, Blackrock ET (RDS-nél van még, épül a végleges épület), Goatstown ET (erre vannak a közepes távolságú, lepukkant házak) és Newpark Comprehensive School (ez még távolabb van, ha esetleg Dun Laoghaire-ben kötnénk ki). A Sandymount ET, ami a legközelebb van és ahová mennek Peti osztálytársai is csak eredeti születési anyakönyvit fogad el (a többi nem is kérte), szóval oda majd személyesen viszem be a jelentkezést, ha csinálunk a doksiról egy másolatot, mert fogja a fene náluk hagyni az eredeti iratot, hát hogy jut az majd vissza hozzánk...? Emellett a fizetős St Conleth's ugye megvan, de drága, főleg igy hitelfelvétel előtt. Tiszta stressz vagyok már most ettől a suliváltástól, olyan jó volt az 8 év... Izgi lesz a gimi is biztos, de ahhh, mennyi új gond, beszokás, új társaság... Ma megyünk Open Day-re a Blackrock ET-be, kiváncsi leszek milyen lesz a benyomásunk a De La Selle-hez képest... (Oda egyelőre még nem adtuk be, pedig ott voltunk ugye Open Day-en.)    

Mi is van még? T. túlélte a polip műtétet, végül kiderült, hogy csak egy volt szerencsére, szövettan egy hónap. A hétvégén megint volt gondunk a vizzel, a konyhai vizünk ugye már pár hete szarakszik, büdös, de hétvégén a fürdőszobai vizünk is meggárgyult, konkrétan világosbarna lett. Cuki. A tulaj és az ingatlanosok természetesen megint semmit nem csináltak, ezer telefon után sem oldottuk meg a dolgot, egy röhej ez az egész. (Ezért is kéne asap ház, de hát ugye nem egyszerű az sem, mint fent részleteztem...) Végül órákon keresztül folyattuk a vizet (nekem ez fizikai fájdalom volt, gyűlölöm az ilyet, mint azt is, hogy hetek óta palackos vizet iszunk, úristen), most már normális a szine, de még mindig állott szaga van, de nyilván ez már csak a mi finnyásságunk (a tulaj szerint). A hétvégén amúgy sikeresen odaajándékoztam valakinek az ingyen kapott bicajt, végre nem áll a folyosón, eladtam Palika kisbicaját, szóval a múlt heti eladásokkal együtt (akkor a kis piros rollert és a kinőtt gyerekülést adtam el) már egész jól állunk a cuccaink kiszórásával. Hétvégén amúgy nem voltunk túl fancy helyeken, szombaton Blackrock-ban voltunk (görkori, forró csoki), vasárnap meg Rathfarnham-on (hintázás, görkori) és hazafelé beugrottunk a Homestore-ba, mert már fél árasak a Halloween dolgok. (Nem vettünk ám semmit, de nagyon jó nézegetni ott haha.)        

Szépen átcsúsztunk hát októberbe, még egy hónap eltelt, még hűvösebb van, még egy hónappal közelebb léptünk a halálunkhoz. 

Mondjuk az az egy jó volt a napokban, hogy Pipiék voltak a Lust for Life előadáson és nagyon tetszett neki. (Palikának is kért egy pólót haha.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése