Oldalak

2023. október 17., kedd

Eletunk szeptember utolso napjaiban

Hat ahogy josoltam, a het eleg suru volt. A legszarabb nap szerda volt, mert a beharangozott Storm Agnes akkora szelet hozott, amekkorat en meg itt nem lattam az elmult 15 ev alatt. (Persze ehhez hozzatartozik, hogy a hulye ceg, ahol dolgozom a parton van es iszonyu bena alakja van, ami trendi meg monumentalis ugyan, de allitolag remekul fokozza a szelet valahogy, olyan szinten, hogy itt minden nap eros szel fuj, meg akkor is, ha a varosban szelcsend van, szoval el lehet kepzelni, ez a vihar hogy manifesztalodott felem... Igen, meglett emberek tantorogtak kinn, mert dobalta oket a szel, egy kisteherauto meg siman arrebb gurult, mert a kezifekje nem volt eleg jol behuzva... Isteni volt tenyleg.) Na szoval mivel T. tele volt meetingekkel, raadasul borzaszto idot igertek, Palika vegul nem ment suliba, de Peti igen, ami azert volt necces, mert reggel, mikor meg egesz jo ido volt, elvittem, de delutan mar egyedul kellett volna hazamennie a szelben, ami delelott 11tol ugy fujt, mint az istennyila, en meg halalra izgultam magam, hogy csorikam a kis 40 kg-javal hogy fog odasetalni a darthoz, mikor nala 3x nehezebb emberek is kuzdenek az elemekkel... Mit volt mit tenni, ebed utan elkertem hat magam, hogy szorri, de nekem negyed 4kor le kell lepnem, de ehhez kepest 3 utan par perccel a szel lecsendesedett, a nap kisutott - en meg maradtam, mert felkor hivtam Petit, hogy akkor megyek erte, o meg kozolte, hogy hat o mar elindult a darthoz, minden oke, ne izguljak, nem fuj annyira... (Mondjuk jogos, addigra tenyleg lejjebb hagyott, mazli, meg jo, hogy hetfon es szerdan fel 4kor vegez, ha fel 3kor kellett volna hazaindulnia, az nem lett volna ilyen vidam.) Szoval vegul szoltam, hogy storno, maradok, mindenki oruljon. Az esti meetingre azert vegul ciki, nem ciki, nem mentunk, de mint kiderult nem veszitettunk sokat, mert csak altalanos dolgokrol volt szo, a gyerekek fekudjenek koran, ne telefonozzanak sokat stb stb Hat mondjuk emiatt nem ultem volna ott feleslegesen 7-9ig egy ilyen stresszes nap utan.

Ahogy irtam, penteken a Gugcsiban reggeliztunk, majd T. elvitte a Skodat a szerelohoz, aki az istennek nem jelzett, hogy kesz a kocsi, pedig egesz delutan tukon ultem, mikor setalhatok mar el erte. (Gyonyoru ido volt, alig vartam, hogy setalhassak 20 percet a napsutesben, utalom, hogy szep helyen lakunk, de nincs idom maszkalni soha...) Vegul 5 korul nem birtam tovabb, Petivel fogtuk magunkat, felultunk a buszra es elmentunk a Frascati-ba meg a Blackrock parkba andalogni kicsit. Epp indultunk volna vissza, mikor T. szolt, hogy hoppa, megis lehet menni a kocsiert, szoval Peti hazadartozott, en meg odagyalogoltam a szerelohoz felvenni az autot, aki nem biztatott sok joval sajnos, csak kozolte, hogy epp nem vilagit a Check Engine, de ha elojon, szoljunk ujra es vigyuk vissza a kocsit, folytatja a kutatast, mi lehet a baj... Remek. 

A het nagy hire amugy szinten autoval kapcsolatos: nemi tepelodes utan megvettuk T. egyik kollegajanak a kocsijat, ha mar szegeny Skoda igy kezdi beadni a kulcsot... Hetek ota filoztunk, honnan es milyen kocsit kene venni, mig hetfon felkerult a belso halozatra egy Honda Freed es rank nem jellemzo modon lecsaptunk ra, olyan szinten, hogy csutortokon T. ki is fizette es hello, van egy masik autonk. A fizetes es a biztositaskotes nem volt egyszeru persze (a rohadt AIB mindent megtesz, hogy az ember inkabb a parnaja alatt tartsa a penzet, mint bankban, rohadjanak meg), de vegul minden oke - attol eltekintve, hogy nem igazan merem vezetni az uj kocsit, mert 1) 2016-os, szoval joval ujabb, mint a Skoda 2) jo draga volt 3) erzesre joval nagyobb, mint a Skodri 4) AUTOMATA. Oke, az USA-ban vezettem mar automata kocsit, de basszus, annyira stresszel, hogy nem vagyok hozzaszokva, hogy egyelore inkabb maradok a Skodanal es majd ha az vegkepp kifingik (vagy lejar a biztositasa), majd akkor allok at az uj kocsira, mert eleg nekem a stressz alapbol is, nem kell tobb. 

Ami a hetveget illeti, szombaton eleg trutymo ido volt, ezert elmentunk az IKEA-ba, mert T-nek kellett valami onnan, majd delutan pakoltunk es mivel igencsak viszketett a labam, mikor vegre elallt az eso 6 korul, lestaltam a Seapoint-hoz - egyedul, mert a tobbiek lusta disznok... Vasarnap Braybe mentunk, tengerpartoztunk es a fiuk fagyiztak, mert meglepo modon melegebb volt, mint nyaron, hat ki erti ezt, hogy oktober 1-jen jobban tuz a nap, mint juliusban... 

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok az új kocsihoz! Amikor automatára váltottunk, én is rettegtem, az első vezetésnél nyomtam is egy satuféket, mert még kuplungolni akartam, és néha még hiányzik a sebváltó, de már az lenne a furcsa, hogy matatni kell valamivel :-)
    Biztos vagyok benne, hogy ha belejössz, élvezni fogod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi! Elsore nagyon para volt, most mar termeszetes, az ember a jot / konnyebbet hamar megszokja. :D

      Törlés