Oldalak

2005. augusztus 19., péntek

Kezdetek 38

Délelőtt viszont söprögettem (kizárólag a saját házunk táján) és kihúztam tíz szál gazt. Azért csak tízet, mert jött a Macska és irritálta a fürgén mozgó ujjam, ami szakszerűen próbálta elválasztani a gyomot az anyaföldtől. Engem viszont az éles fogak irritálnak, úgyhogy hagytam az egészet, úgysincs látszatja sem, bármit csinálok a kertben, akkora bazi nagy...
Egyébiránt még mindig le vagyok letörve a tegnapi felismerésem miatt, nevezetesen, hogy 5-én kezdődik az egyetem. Ma már az sem vígasztal, hogy az utolsó év. A tervem az volt, hoy ma összeírom a tudú lisztemet én is. Hogy mi van hátra. Hogy mik hiányoznak. Hogy melyik félévben mit. De egyszerűen nem találom a tanegységlistát. Feladtam. Kész. Egész délelőtt kerestem ITT és ITT és ITT, sőt a Google-t is ráállítottam a témára és SEMMI az égegyatta világon. 2004/2005-ös alapképzéses kurzuskínálat van dögivel, tanegységlista, nem-kredites, szakirányos nincs... Így kell ezt. Aztán utolsó évesen, az etr-es jelentkezés reggelén fogom kiböngészni, mik is kellenek még, hátha addigra reagálnak fentről, hová is dugták a kódokat. Amúgy hülye vagyok. Mit képzelek... Úgysem reagálnak.
De ott ülök majd a gép előtt, mint a Rozi a moziban, nem fogom tudni, mit kell felvennem, milyen kódot kell beírnom, hogy kidobja a lehetséges kurzusokat a program és kétségbeesem... Mindezt persze másodpercek alatt, mert amelyik óráim hiányoznak, azok persze azok, ahová sosem lehet bejutni - elvégre azért maradtak spec. nekem is a végére, mert sosem volt már hely rájuk...
Most őszintén: Biztos, hogy nem lehetne ezt másképp?

Egyébiránt évfolyamunkat az a kedves kormányrendelet is sújtja, miszerint 2005/2006 tavaszáig mindent el kell végeznünk (gyakorlatilag tehát a szakdogán és az államvizsgán kívül mindennek meg kell lenni - abszolutórium, tanítási gyaksi stb stb), különben (reszkessetek!) kredit rendszer szerint kezdhetjünk szinte elölről a cuccost... Elég röhej.

Nem tudom, a kormányrendelet tisztelt kiagyalóinak hogyan kerülhette el a figyelmét az, hogy az ilyen "keménykezű" törvények bevezetése előtt minimum egy év "áthangolódási időt" szoktak hagyni a kedves hallgatóknak; ugyanis így, a mi 2001-ben kezdett évfolyamunk azon hallgatói, aki mondjuk fél évet kihagytak (esetleg épp egy eszükért megnyert külföldi ösztöndíj miatt) mindenképp csúszni fognak, hiszen a pszichológia azon kevés szakok közé tartrozik, ahol a szakirányos képzést NEM LEHETSÉGES kevesebb, mint 4 félév alatt elvégezni, ha az ember fejenáll, akkor sem, mert bizonyos kötelező órákat csak 4 félévente hírdetnek meg... Ennyit erről. Úgyhogy most reménykedem. Mert mást nem igazán lehet tenni, azon kívül, hogy szidjuk az egyetem rendszerét, mint a bokrot és imádkozunk, hogy elteljen ez az egyetlen egy év.

Mindegy. A hétvége... Nehem tudom mihi legyen... A tüzijáték szép meg jó, de tömeg lesz és izzadtságszag.
Gondolkodtunk Sárváron, de szerintem az túl messze van, hogy csalódjunk benne. Javasolnám még Székesfehérvárt vagy a vesszőparipámat, Veszprémet. Nem tudom a Velencei tó milyen hideg mostanság, ha lehetne fürdeni, el lenne döntve a kérdés... De így?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése