Oldalak

2005. szeptember 4., vasárnap

Kezdetek 40

Nyírtunk füvet (végre) és voltam Nagyapánál (szintén végre). Nem szeretem a fűnyírásos délutánokat, van ugyan egy speciális hangulata a dolognak (már a fűnyírásnak), de mondjuk fél méteres füvet szerintem még Bob, Gondoland főkertésze sem szívesen vágna... Nagyapához sem igazán szeretek menni sajnos, mert rémisztő, hogy elmúlik az élet, hipphopp, szegény a múlt szombaton volt 79 éves és ez bizony meg is látszik rajta... Próbált aranyos lenni ma is, mint mindig, például figyelmeztetett, hogy nincs olyan távolság az országban, ami rövidebb lenne, mint amennyi idő alatt megváltozhat az időjárás, úgyhogy legközelebb mindenképp pulcsiban jöjjek, mert majd jól megfázom. Neki.

Fú. Az előbb találtam egy blogot egy négy hetes kislányról. Az apuka a születése óta nyomon követi, hogyan fejlődik a kicsi, fotókkal illusztálja, vicces sztorikat ír stb stb. Visszamentem a blog elejére és ott link volt a szülés alatt készült fotókkal! Ez szerinntem azért dúrva. Lehet, hogy én vagyok prűd, de én tuti nem egyeznék bele, hogy a férjem kitegye a netre a szülésem alatt készített képeket... Sőt... Assem engedném, hogy fotózzon... Mi több... Apás szülést sem szeretnék... Ezen mondjuk időnként szoktam agyalni - mármint, hogy szeretném-e, hogy benn legyen a szerelmem a szülésnél vagy sem és még nem döntöttem biztosan...
Hiszen persze, az jó, hogy ott van, fogja a kezem, törli a homlokom, bíztat, ilyesmik; de mégis... Nem akarom, hogy azt lássa, hogy sz@rul vagyok... Nem akarom, hogy szenvedni lásson... Nem akarom, hogy lássam az arcán a döbbenetet és a sajnálatot és azon idegeskedjem, hogy talán, ha mosolyogva szülnék, jobb lenne neki... Asszem kicsit hasonlítok az elefántokra. 

Manapság egyre több helyen látom ezt a mondatot: A férfiak megnézik a nők fenekét és azt gondolják: "Húúúúúú, micsoda segg!" A nők is ezt gondolják, de közben a pasi arcába néznek.

Nagyapát ezért is szeretem:
- Papi, mikor estél le a székről, tegnap vagy tegnapelőtt?
- Igen. 

El vagyok ájulva a dilettánsságon. Vagy egy órája böngészem az egyetem honlapjait, az etr-t és az olyan alapkérdéseimre nem találtam választ, hogy 1: holnap lesznek-e órák 2: fel kell-e vennem az indexem, ha már nem kell beíratkoznom (vitustánc az örömtől) 3: miért írja a rendszer, hogy tartozom egy valag zsével, mikor tudtommal ez nagybaromság, nem tartozom én senkinek, de legfőképpen ennek a kócerájnak nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése