Oldalak

2010. július 23., péntek

Aggód
P-vel ma kisétáltam a Liffey-hez (pontosabban én sétáltam, ő feküdt) és miután szemrevételeztem, hogy pár suhanc a Beckett hídról szaltózik / löki egymást a folyóba, megfogadtam, hogy 6 évnél többet nem töltünk itt...
Istenem, miért nem született ez a fiú lánynak?

Fájdalomküszöb
Amúgy nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy a kisfiúk hasfájósabbak, mint a kislányok...
... és még mi vagyunk az oldalbordák, mi?

Rejtélyes vagyok-e?
És ha már angol, tök büszke vagyok magamra, hogy viszonylag hamar - kb 2 perc alatt - rájöttem, hogy mit jelent a babás fórumokban a DS / DD és az LO.
A rövidítések előtt a MY azért sokat segített...

Ha már nyelv
Muslin square = tetra pelus
Bib = előke
Suppository = kúp
Sleepsuit = rugi
Soother = játszócumesz
Teat = cumisüveg cumesz
A többit tudtam.

Sznob
A Chicco meg "Kikko" bakkeráj, nem "Csikko", ezt még én is tudom, pedig sosem tanultam olaszt...

Úttörő
Amúgy olyan rossz, hogy P. már sosem lesz olyan pici, mint amikor hazahoztuk a kórházból...
És olyan rossz, hogy akkor nem tudtuk legalább úgy kezelni, megérteni őt, mint most...
Azt hiszem, eléggé ki van cseszve a legidősebb gyerekekkel...

Jó is
És hogy 2 hónap után azért jó is, annak az az oka, hogy bár P. még mindig keveset alszik, de már hason fekve kinyomja magát és elnézeget; ha nem hulla álmos, tartja a fejét; akár 40-45 percet is eljátszózik, ha fél óra után én is mellé fekszem és ráadásként nagyon sokat dumál... Utóbbi elég para, mert összehúzott szemmel figyeli a számat (!) és borzasztó koncentrálások közepette próbál utánozni, de ez általában csak annyira jön össze, hogy vagy azt mondja, hogy hahó vagy azt, hogy örö, franciás r-rel. (Egyszer azt is mondta, hogy google, de csak mert épp tisztába tettem.)

Frivol
A fiatal felnőttkort akkor váltja fel az érett felnőttkor, mikor síkosító és óvszer helyett Gripe Water és szélcső van az éjjeli szekrényen.
És miután reggel 5 óta P. (nem először és tutter nem utoljára) maximum 15 perceket alszik (azt is karban), ki kell mondanom, hogy akinek nincs gyereke, lószart nem tud az álmosságról és a multifunkcionalitásról.

Forty
Aki szerint a hüvelyi szülés jó, mert természetes, annak üzenem, hogy a természet olyan sok mindent elbaltázott, amit az embernek kell kikalapálnia*, hogy előttem biza egy terhesség és két hónap babázás után a Természet, mint olyan, nem áll meg.
* tejtermelés alvás alatt, hasfájás babakorban miegymás







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése