Oldalak

2011. november 16., szerda

A. K. flapjack

Hozzávalók:
  • 80 g vaj
  • 80 g barna cukor
  • 60 g golden syrup (ez nincs itthon, szerintem mézzel helyettesítem, bár akkor levonok a cukorból, mondjuk 30 g-ot)
  • 130 g zabpehely
  • 1/2 teáskanál só
  • 4 szárított barack
  • 35 g mazsola
  • 35 g szárított áfonya
  • 30 g kókuszreszelék
  • 30 g dió vagy tökmag (ezt lehet, hogy kihagyom, mert sosem tudom, mikortól lehet adni magvakat)
Az elkészítése ennek is elég egyszerű: A vajat, a cukrot és a mézet össze kell olvasztani, majd összekeverjük a többi hozzávalót egy nagy tálban és ebbe beleöntjük az összeolvasztott szirupot. Egy kis tepsi aljára öntjük az összekevert "tésztát", egy krumplinyomóval lenyomkodjuk, majd 20 percig 180 fokon sütjük.

Ezt még nem próbáltam ki, de ha sikerül, akkor teszek majd be róla képet, a hétvégééig szerintem tuti megcsinálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése