Oldalak

2012. május 14., hétfő

Látnivalók 2

Újra eltelt egy hét. Ez már a harmadik hétvégénk volt itt, rohan az idő, de mondjuk ez alap. A múlt hét vége már pénteken megkezdődött, AV ugyanis hamarabb jött el a munkából és együtt kisétáltunk a Paddy's Marketig megvenni P. szülinapi ajándékát. Útközben beleszaladtunk a Buddha születésnapja ünnepségbe, még csak készülődött a móka, de igy sem láttunk a lampionoktól, hangulatos volt a dolog...
Szombaton újra kocsit béreltünk és ezúttal a Blue Mountains-ba mentünk. Az első megállónk az Echo Point volt, ahonnan megnéztük a hires Three sisters-t, majd beugrottunk egy ALDI-ba (nem lehet túl gyakori itt, most láttunk először) és továbbautóztunk Blackheath-ig, ahol egy újabb kilátást csodálhattunk meg. Itt elkövettük azt a hibát, hogy bevettük az egyik tájékoztató tábla infoját, hogy 15 perc gyaloglással elérhetjük a Bridal Veil vizesést, igy nekiindultunk a sétának, de mire jó egy óra múlva kissé csalódottan (= a vizesés nem volt világraszóló, a kilátóból pedig ugyanazt láttuk, mint a kocsi melletti kilátó pontból) visszaértünk, lógott a nyelvünk, izzadtunk, egyszóval kivoltunk, mint a liba. (A félreértések elkerülése végett, nem sik terepen gyalogoltunk, az út 80%-a lépcsőzés volt, hol fel, hol le. Ráadásul P. lefelé még csak-csak jött, de felfelé már vitette magát, mert a lépcsők nem az ő lábára voltak tervezve, vagyis elég magasak voltak. Hát igy jártunk.) Hazafelé megálltunk egy csinos kis játszótérnél, kicsit úgy éreztük magunkat, mintha egy katalógusban léteznénk (jobbról erőteljesen élénkzöld magas fák, balról vöröses-barnás kisebb bokrok, fenn szikrázóan kék ég), majd hazaautóztunk. Itthon megünnepeltük P.-t és este még elmentünk egy KMarkt-ba körbenézni, milyen is az.
Vasárnap Family Funday volt ismét, elkompoztunk hát a Circular Quay-ig és ezúttal a Botanikus kertben töltöttük a délelőttöt. Elsétáltunk a Mrs Macquaries Point-ig, AV készitett egy rahedli képet, majd hazakompoztunk. Délután szintén hajókáztunk, szintén a CQ-ig, de most a The Rocks negyedet vettük be. Megállapitottuk, hogy teljesen más hangulata van, mint a CBD-nek (wow, nem hiába, okosak vagyunk) és miután már odafelé erősen alkonyodott, a fél 6-os komppal haza is indultunk. 
11 hétből már 3 letelt, szipp-szipp, lassan vége a kalandnak, előre félek a D-i zord időjárástól...
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése