Oldalak

2012. augusztus 17., péntek

Morgolódós reloaded

Vagy a másik. Ezek a hülye gyerekruhák. 2 év alatt még csak-csak van aranyos mintás fiú pólócska is, no de 2 év felett... Elszabadul a pokol. Szó szerint. Halálfejes, véres (!), gonosz robotos szenny ömlik a nyakunkba. Meg Pokémon. Meg tűzből előlépő Birodalmi Lépegető. De minek?! Miért nem lehet hozzájutni olyan fiú ruhákhoz, amik normális szinten fiúsak? P. összepisili magát például egy autós vagy repülős vagy vonatos felsőtől is, miért kell ezeket ezer évig kutatni a rengeteg agressziv szutyok között?
Haladó szelleműnek tartom magam, tudom, hogy ez a generáció már nem a mi generációnk, nem zavar, ha egy kicsi telefonozik, ha egy 3 éves lazán kezeli a laptopot, mert tudom, hogy ebbe kell belenőniük, különben óriási hátrányban lesznek később a többiekhez képest, de miért kell nyomatni ezt a véres, brutális valóságot már a 2-3 éveseknek is? Miért kell valami Mangafejű Borzalmat biggyeszteni a ruhákra Pimpa vagy Vizipók helyett? Mert ezt nézik a gyerekek. No de miért ezt nézik?
Ma voltunk kacsákat etetni a parkban és miközben vigan dobáltuk be a kenyérdarabokat a tóba, odarohant mellénk egy 3 éves forma gyerek és bottal elkezdte csapkodni az összegyűlt kacsákat. A szülei egy szót nem szóltak, hogy ezt talán nem kéne. Ott álltak egy méterre tőlünk és nézték Szemük Tompa Fényét. Én rászóltam a gyerekre, hogy Oi, stop it!, mire a kis szemét átsunnyogott a bokrokhoz és azokat csapkodta, hogy szálltak a levelek.
Annyira utálom ezt a világot, olyan undoritóan lehangoló az egész, az emberek gonoszak voltak és mindig is azok lesznek.        

11 megjegyzés:

  1. A lányruhákon meg mindenhol HK, Barbie, meg a Disney-hercegnők köszönnek rád (HK még csak-csak elmegy, végül is cica, de a többivel ki lehet kergetni a világból).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HK?
      Elnézést, de csak a Hülye K*rva ugrik be, mint rövidités, de az ugye nem megy el, szóval nem tudom, mi az a HK. :( :(

      Törlés
  2. De utálom az ilyen kis szadikölyköket - M.! Volt egy a szomszédban... Múltkor mesélte keresztanyám, h most hozzájuk jár át játszani. Hiába mondta M-nek, h náluk nincsen semmi ölős játék (még vízipisztoly sem), se számítógépezés 1 óránál tovább, a fiúk elvonultak a szobába játszani és nemsokára a keresztöcsém azzal csattogott ki az anyjához, h M bekapcsolta a gépet, játszik, de úgy, h üti a billentyűket mint egy őrült és sír közben...
    Félelmetes!
    Amúgy, én most nagy naivan egy doboz könyvet küldettem ki Guyane-ba. Pl. Világszép Nádszálkisasszony, 77 magyar népmese.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jesszusom, ez elég riasztó... :(
      Én most rendeltem ide ki a Vidám meséket / A sün akit meg lehet simogatni-t. :)

      Törlés
  3. látom, mindenki jó passzban van! :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azon gondolkoztunk, el kéne menni az Amish-ok közé. (Ha már a bennszülött törzsekből kilógnánk a képünkkel.)

      Törlés
  4. Part: HK = Hello Kitty!
    Mélyen egyetértek veled. Amikor nagyon beleástam magam ebbe a témába, hogy mennyire köcsög ez a világ, meg milyen szemetek az emberek és mennyire nincs értelme ennek az egész emberesdi nevű játéknak, akkor elég depressziós lettem és elég sokan gondoltak full hülyének, amikor elmondtam a nézeteimet a világról. Most mondjuk megint nagyon előtérben van ez a téma, ezért nem is posztolok a blogomon. :D
    Egyébként azért nyomatják az agressziót a tévéből, a pólókról a gyerekeknek, mert bele akarják mosni az agyukba. Legyen agresszió, fejetlenség és manipulálható emberek. A társadalom így "neveli" a gyerekedet, hogy felnőtt korában irányítható legyen és gyarapítsa az ész nélküli fogyasztói társadalmat. Érted. Nyomatják a tévében a lövöldözős mesét, a gyerek nézi kitágult szemmel, azonosul a hőssel, (mert minden gyerek szeret azonosulni valakivel), aztán meglátja a pólót és addig ordít az anyjának, amíg az meg nem veszi. És már be is csatlakozott a nagy körforgásba: a fogyasztói társadalomba. Minél kiegyensúlyozatlanabb egy gyerek, a társadalomnak annál jobb, mert majd csinálja a sok átgondolatlan hülyeséget felnőtt korában, gondolkodás nélkül megeszi a sok baromságot, amit a tévéből rányomatnak, és jó sok hitelt vesz fel.
    Kb. ennyiről szól a világ. Én NAGYON PESSZIMISTA vagyok és nagyon nem szeretem a világot, és nagyon nem szeretek itt lenni.

    VálaszTörlés
  5. A tévével nagyon óvatosan kell bánni addig, amíg a gyerek nem látja át, hogy miről szól.
    Nézik a Disney csatornát, ahol nyomatják a kis tinédzsereknek a mindenféle vicces sorozatokat. A gyereked áhítattal nézi Hanna Montanát. Nő vele együtt fel. Majd Hanna Montana betölti a 17-18-at és egyik pillanatról a másikra kiveszik a sorozatból, csinálnak belőle egy ordas kurvát, és kirakják a kirakatba énekesnőnek. A hamvas lelkű lányod meg már tudat alatt teljesen Hanna Montananak képzeli magát és ő is elkezd ordas kurvának öltözködni (meg viselkedni), hiszen úgy látta a tévében...
    Ezt csinálták Britney-vel és Christinával is. Együtt játszottak a Disney csatornán néhány szintén befutott énekes fiúval együtt. Mutatják a mintát a gyerekednek: így kell öltözködni, így kell viselkedni a suliban, így kell a fiúkkal járni stb-stb. És elég szörnyű, amiket mutatnak. Az elhanyagolt gyerekek viszont tutter, hogy szó nélkül bekajálják ezeket.

    VálaszTörlés
  6. Áááááááá, hát ez egyre rosszabb! És mi a megoldás? Alapitani egy szektát egy eldugott esőerdő mélyén?

    VálaszTörlés
  7. A megoldás az, hogy magabiztos, talpraesett, határozott gyereket nevelsz, érzelmi biztonságban és akkor meg fogja találni a helyes dolgokat az életben. Nem dől be ezeknek. Én nem feltétlen látom értelmét elzárni ezektől, meg pátyolgatni, megóvni. Inkább hagyni, hogy essen, fájjanak neki dolgok, te is mutatsz neki fájdalmas dolgokat, bevezeted az élet csúnya oldalába is.
    Nem kell elzárni a tévétől. Nézze, persze nem éjjel-nappal. Csak amikor kezd megérni rá, el kell neki magyarázni, hogy mit miért csinálnak a tévében, hogyan tálalják a híreket, mi a célja a reklámoknak, stb-stb. Az egyik ismerősöm az 5 éves gyerekének magyarázza, hogy a boltban a kasszánál kipakolt áruknak mi a céljuk. Azért rakják oda, hogy minél többet vásárolj és költs. Pénzt kap a gyerek ha segít takarítani és abból vásárol magának a gyerek. Már tudja, hogy az ezres már elég sokat ér, elég sok csokit lehet belőle venni.
    Mi mondjuk le fogjuk korlátozni a tévé- és számítógép nézést, meg minden egyéb agymosó dolgot. Persze áldozattal jár (mert ha beültetném a tévé elé, akkor nekem is jobb lenne): orrvérzésig kell majd játszanom a gyerekkel, meg megmutatni neki, hogy mi mindennel lehet elfoglalni magát a "vízión" kívül. Aztán szándékozom köcsög is lenni vele: takarítás, elpakolás, később olvasás naponta meg ilyen szemét dolgok. :D
    Meg hát rossz lesz, mert sokára fogja megérteni, hogy attól mert mások úgy csinálják, nekünk nem kell feltétlen úgy csinálni. És ha minden gyerek úgy csinálja, ő nem feltétlen fogja úgy csinálni, mert mi nem úgy neveljük. :-/ Nehéz lesz neki is, de ez van. Majd megérti felnőtt korára. Én is csak addigra értettem meg a szüleimet. Meg mostanra, mikorra megszületett a saját gyerekem.
    A gyereknevelés a leghálátlanabb dolog a világon szerintem. Mert hogy nem lehetek állandóan jó fej a gyerekkel. El kell tudnom viselni, hogy éveken keresztül is akár, utálni fog.

    VálaszTörlés
  8. Ja! Meg a másik, hogy én minden rossz hangulatomat kimutatom neki és nem feltétlen tolerálom, hogy ő még kicsi. Nem szándékozom mosolyburokban tartani két évig, hogy utána meg megszeppenjen, ha hisztis / kiabáló embert lát.
    Meg ilyen apróságok. Az élet zúzós. Anya is kiakad néha. Ez van.

    VálaszTörlés