Oldalak

2012. november 28., szerda

Eh

Szóval unom már ezt a folytonos egyedül fürdetést-altatást, reggel fél 8-tól este 10-ig (egy egy órás délutáni alvást leszámitva) kicsit fárasztó lefoglalni P.-t teljesen egyedül, úgy, hogy be nem áll a szája.
- Felültem székre enni.
- Felültem A székre enni.
- Felültem székre. Enni.
- Jó.
- Kéjek vijslit.
- Tessék.
- Vijját.
- Tessék.
- Nyanya, kenyé leesett, söpöjd föl.
- Majd ha befejeztem az ebédemet.
- Nem, most. Most söpöjd föl, igen.
- Nem, majd ha megettem.
- Nem, nem, nem, most, most, most.
- Hát pedig nem.
- Peti felsöpöj. (nekiindul)
- Ha felállsz az asztaltól, elteszem az ebéded, nincs több.
- De, van.
-------------------
- Gyeje csak ide, ott a Hold.
- Aha.
- De nézd meg.
- Látom innen is.
- De gyeje IDE.
- Bah, jó, látom, ott van.
- Ott van. Nem jön ide.
- ...
- Nyanyaaaa, nem jön ide.
- Igen, nem jön ide.
- Nem jön ide. Soha.
- Igen, soha nem jön ide.
Ésigytovábbésigytovább. Komolyan, állandóan száraz a szám, mint a tapló, mert mindent kommentálni kell ötvenmilliárdszor legalább. Izomlázam van, annyit mászkálok a lakáson belül, mert mindig valamit meg KELL néznem. (Mondjuk úgy kell nekünk, minek ekkora lakás.)
Ráadásul holnap dettó ugyanez lesz, reggel 8-tól este 10-ig egyedül, mint az ujjam, pontosabban dehogy egyedül, P.-vel. Amúgy tök aranyos meg minden, ahogy igy beszélget, de kicsit túl sok már nekem ez a folyamatos leirás. Ma, ha legalább ötszázszor nem okéztam le, hogy ha piros a lámpa, nem mehet az autó, ha zöld, mehet, illetve, hogy reggel van / mindjárt dél van / késő este van, akkor egyszer sem. Eh.

6 megjegyzés:

  1. bocsánat, de nagyon röhögtem, tök cuki:D. persze tudom, hogy ez állati idegesítő mindamellett.
    (tényleg addig jó, míg nem beszélnek?;))

    meg tök aranyos ez a nyanya:)

    VálaszTörlés
  2. hát én le tudtam volna lőni azt, aki azt állitotta, hogy no csak figyeld meg, amint elkezd beszélni, folyamatosan nyomni fogja a sódert és tessék. őrület egyébként, hogy az egyik pillanatban még nyög, a következőben meg azt kérdezi, mikor adom rá a kabátot, hogy "Hová is megyünk, nyanya?"... :D még mindig felfoghatatlan, mennyire hirtelen állt elő a beszéddel, sosem hittem azoknak, akik ezzel biztattak, hogy ő ilyen tipus, hogy sokáig semmi, aztán meg összetett mondatok.

    a nyanya ügyben nálam a nyanyajegy a csúcs. :D :D

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ez a "nem jön ide soha" de aranyos :-))
    (Lédának vannak vesszőparipái, olyan események, amik foglalkoztatják (gondolom) napjában ezerszer "elmesél", pl. vérvétel, lerántotta a bort, csengettek és megijedt, jött a kukásautó...)

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, ő ebben méri a dolgokat, hogy Mama idejön, Papa idejön, Nagyi idejön, csillag (tilla) nem jön ide, már hozzánk, a lakásba. :D

    Na köszönöm, nekünk akkor nagyon szürke életünk van, mert egész nap zéró emocionális töltetű dolgokat mesél el ötezerszer, Peti felkapkol lámpa / Nyanya felöltözik / Apa dolgozik, a vérvétel, ijedelem legalább VALAMI. :D :D

    VálaszTörlés
  5. Most mosolygok, de azt hiszem egy év múlva már nem fogok.
    Az egyedült meg megértem... Nálunk annyival cifrább, h 2x hazajön közben, de épp csak enni, meg tusolni. Ergo gyerekre ideje nincs, de én még főzhetek ebédet és reggelit is.- meg mosogathatok.

    VálaszTörlés
  6. Nem gondoltam bele, hogy ez az időszak azért nehéz, mert beszélne, beszélne mindenkihez, de csak én vagyok mellette MINDIG. Más magyarokkal kéne találkoznunk és akkor nekik is magyarázhatna. (A más nemzetiségűekhez ugye nem tud beszélni, mert nem érti őket + rájött már, hogy ha ő beszél, azt mások nem értik... Ma itt volt a vizszerelő, csak mutogatott neki, most esett le, hogy TUDJA, hogy hiába dumál, ez a fickó úgysem érti az ő beszédét.))
    Ez a főzés gáz lehet, na nekünk legalább azzal nincs gond, benn eszik, csak magunknak főzök. :) Hétvégén is elég valami értelmeset összehozni hármunknak...

    VálaszTörlés