Oldalak

2012. december 13., csütörtök

Esték

Mégsem töltöm a hét estéit bosszúból máshol, mert hideg van, nincs kedvem kimozdulni, mindenhol fázom.
Kedden este ugyan nekivágtam a Starbucks-nak, mondván ők legalább nem zárnak be 6-kor, mint a többi kávézó, de leültem egy nagy tejeskávéval a kezemben és öt perc kabátnélküliség után rájöttem, hogy ha 18 fok van, akkor sokat mondok. Király. Úgy húzott a hideg a helyiségben mindenhol, hogy vacogtam. Ez amúgy tipikus, gondolhattam volna, hiszen ha az ember moziba vagy mondjuk Burger King-be megy, akkor is alap a sálsapkakesztyűvastagpulcsinagykabát, mert hiába van kinn 5 fok, ezerrel megy a légkondi és baromi hideg van. Bah.
Szóval kedden voltam kávézgatni meg dolgozgatni, de tegnap már itthon maradtam, pontosabban megvártuk, amig Ahmed (ez amúgy olyan vicces, hogy másképp hivhatnának egy török gyereket) elvitte a dobgépet, majd leléptünk a Tescoba vásárolni és este nagy kinlódások közepette megrendeltük a P. második évéből kiválogatott fotókat. (Ez amúgy külön dühöngő posztot érdemelne, mennyire gázosak az ir honlapok, a photobox.ie-n például nem működött maga a képfeltöltés se Chrome, se IE, se Firefox alatt, úgyhogy végül valami nemzetközi cégnél voltunk kénytelenek megrendelni a képeket, de az meg ugye logikusan sokkal többet számolt fel a szállitásért (ez egy rohadt sziget, mindig elfelejtem) illetve ki tudja, mikorra érnek ide a fotók a karácsonyi hajrában... Na mindegy.) 
Ma, elvileg jön Emer (MR)*, kiváncsi vagyok, mikorra ér ide... AV karácsonyi bulin lesz - megint. Ez immár a negyedik összejövetel: egy volt ugye a családi, plusz múlt hét előtt volt a "kis csapat" karácsonya, ez most a "nagy csapat" karácsonya és pénteken volt egy "nagy-nagy" karácsony, ahol mindenki ott volt nagyjából, kivéve persze AV-t, mert elegem lett, hogy mi a jó istennek kell háromszor összejönni ugyanabban a témában ugyanazokkal az emberekkel, akikkel egyébként is az élete 80%-át tölti... (Ez egyébként szerintem hulla szomorú: az átlagember heti 7 napból 5 napot reggel 8-tól este fél 7-ig a családjától távol tölt és bármi más van (teszem azt csapatépités, ilyen-olyan ünnepség) az mind-mind munkaidőn kivül van, vagyis a reggel 8-tól este fél 7-ig tartó Családtól Külön Töltött Idő reggel 8-tól este 10-11-ig tolódik ki... És akkor arról még nem beszéltünk, ha az ember néha olyasmi szórakozásra is vágyna, ahol a barátaival van és nem a munkatársaival vagy ha épp szeretne a hobbijának hódolni... Áh.)

* Ma én is itthon leszek még persze, csinálunk egy kis szótárat a legfontosabb szavakból, kifejezésekből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése