Oldalak

2013. január 22., kedd

Neked Nem

Rájöttem, hogy nem klappol velem ez a spirituális világ sehogysem. Kapálózom időről-időre, hogy megfogjon valami irányzat, de egyszerűen mindegyiktől úgy idegenkedem, mintha én lennék maga a megtestesült Sátán. (BTW Moziba szeretnék menni, mert elkészült a Midnight's children, váó, kiváncsi vagyok, milyen sz*rt csináltak belőle, az a könyv nem mozivászonra való, sznob vagyok, na.) No szóval komolyan mondom, hidegrázást kapok az angyalozástól, a tudományos orcát mutató ezotériától, a sok-sok különböző és egymást lenéző ortodox vagy modern irányzattól. Mindegyik nyomja a magáét, csak mi, csak most, csak a hiveinknek és közben semmi, de semmi értelme nincs az egésznek, mert közben ember embernek a farkasa, a Föld globálisan melegszik felfele, az ásványkincsek fogyóban és semmi, de semmi nem állhat a pusztulás útjába, hiába próbálunk szánalmasan valami kis fogódzót keresni. Nem. Kegyelmez. Senki.*

* Nem vágyom a halált, csak ma láttam a múltkor mutatott képet a FB-on és az első hozzászólás no mi? Kb ez: Lehet különböző utakon járni, de csak azok nem vesznek el, akik Jézusban hisznek. WTF? Lehet ezt a két mondatot jobban félreérteni?! Na ugye. Aztán ma bevillant, hogy az is milyen már, hogy az sok ember célja, hogy semmire se gondoljanak, semmit ne érezzenek, mert az a Nirvana. Bakker ez valakinek komolyan cél? Az a jó, ha üresek vagyunk, mindenféle jó-rossz gondolat és érzés nélkül? De nem is ez, hanem egy újabb kép, természetesen szintén a FB-ról és egy újabb komment: XY: Igyekszem, hogy ne gondoljak semmire. Reakciók, millió tetszésnyilvánitással: Gondolj vagy ne gondolj, de az igyekvés nem elég. Hát komolyan mondom, tök felháborodtam. Még ha maguk a vallások / filozófiák nem is lennének totálisan idegenek tőlem, a sok idióta "hivő" miatt tuti, hogy ellenszenves lesz mindegyik. Nézze meg az ember!

2 megjegyzés:

  1. Én az angyaloktól megyek mostanában falnak, de tényleg! A többivel már mondhatni megbékéltem...

    VálaszTörlés
  2. Engem amúgy az tud megijeszteni, mikor sok pszichológus / lelkész ismerősöm jön pl a prananadival meg kineziológiával... jaj. Mindig azt hiszem, velem van a baj, hogy nem hiszek a csakrákban.

    VálaszTörlés