Oldalak

2013. március 14., csütörtök

És nem vagyok, ha nem kapok szerepet...

  • Reggel szokás szerint elmentem fürdeni, P. a nappaliban játszott, majd egyszer csak bejött, elhúzta a zuhanyfüggönyt és elváltoztatott hangon közölte, hogy Valami feneket látok... (Mikor bújócskázunk az ágyon (betakarom és keresem mindenfelé) akkor én szoktam mondogatni, hogy hááát, nincs meg ez a gyerek, csak valami böböt látok...)  
  • A szörnyű éjszakánk után (megint taknyos, mondom, hogy hideg van) kitalálta, hogy ő most angolul beszél, úgyhogy pár angol szót, amit ismer, egymás mögé tett és mondott egy hosszú mondatot: Box what where is Peter cat elephant truck hi. Édescsillag.
  • Nagy koponya amúgy, imádja a laptopomat piszkálgatni, úgyhogy múltkor, mikor főztem, bement a nappaliba, mondván irt apa, szöszmötölt egy kicsit, majd kijött és figyelmeztetett, hogy apa azt irta, hogy kér a Peti csokit, Nyanya van? Számomra elképesztő ez a logika. Nem először kamuzza, hogy egyikünk mondott valamit, amiből persze neki előnye származik. Vicces.
  • Kiváncsi vagyok, hány hasonló korú gyerek aktiv szókincsének része a melodika szó... Ahhoz képest, hogy a nadrág még mindig nadgág, az emlékszem emlészke, naponta ötvenszer megkérdezi, hogy mikor hozza apa haza a munkahelyéről a melodikát? Igy, tisztán, szépen. 
  • Aztán nagyon birom azt is, hogy mindig kikényszeriti a megerősitéseket. Ha pl az apja úgy hivja a fürdéshez, hogy no most azonnal idejössz, mert ha nem, nem marad idő a mesére, nem fogok mesélni, akkor miután odaszaladt, 1000%, hogy rákérdez, hogy Apa, mi lesz fürdés után? és amig nem hallja, hogy hát mese lesz, addig újra és újra felteszi ugyanazt a kérdést, hogy de idejöttem, akkor mi lesz? 
  • Mostanság mindig azt kell neki énekelnem, hogy Édes kisfiam, torkára szaladt az epres vitamin, ivott egy kis almalét, megölelte az anyukáját, édes kisfiam... (Saját szerzemény.)
  • Még mindig nagy poén szerinte a közel nézés. Bármikor képes elkurjantani magát, hogy közel néz! és akkor odaszalad valakihez és odadugja az orrát a másik orrához. Szereti, ha ilyenkor megkérdezzük, hogy Mi ez a keksz szag? (meg szokott kérni, hogy tegyük fel a kérdést utalva ezzel arra, hogy keksz szagot áraszt), de szereti, ha variáljuk a dolgot, mondjuk úgy, hogy Mi ez a szalámi szag? Mi ez az almalé szag? Mi ez a szarvas szag? (Utóbbi nem tudom, honnan ered...)
  • Nagyon szeret ölelgetni, kis drágaszág, az ehhez illő szövege: Megölellek kicsit, mert nagyon szeretlek. Jajj.

3 megjegyzés: