Oldalak

2013. március 18., hétfő

Hosszú hétvége

Érdekes, hogy csak egy nappal volt hosszabb ez a hétvége egy átlagostól, mégis jóval hosszabbnak tűnt.
Szombaton délelőtt Blackrockba mentünk és mig AV lemosta és kitakaritotta az autót, mi P.-vel játszótereztünk meg motoroztunk. A parkban volt pár erőgép vagy hogy hivják, P. persze mindet kipróbálta és hangosan röhögve megállapitotta, hogy hááát, ez very funny. Ezen a délelőttön volt amúgy a legmelegebb a hétvégén (kb 5 fok), innentől meredek zuhanásba kezdett a hőmérő higanyszála hehe. Délután, mivel épp nem esett, mikor P. felkelt, úgy döntöttünk, hogy elautózunk a Merrionhoz vidámparkozni. 10 métert sem távolodtunk el a kocsitól, mikor elkezdett esni - a hó. Vissza az esernyőkért és előre, illéri. Vicces volt zúzni a hóesésben, a tömegben persze szinte csak nekünk volt esernyőnk, a többiek őslakosok vagy bohó túristák lehettek, mert vagy áztak vagy bebújtak egy-egy sátor alá ötezredik szardiniaként. (Szerencsére a szél nem fújt, igy a sátrak maradtak a helyükön.) Mire odaértünk a körhintákhoz, elállt a hó, P. tett egy kört egy kamionban, majd miután vacogtunk, mint állat és olyan hangos volt a zene, hogy meg lehetett halni, visszaindultunk a kocsihoz. Időközben AV kapott egy fülest, hogy mehetünk Killiney-be egy gitár effektért, úgyhogy mivel úgyis újra rákezdett az eső, nekivágtunk. Killiney után még beugrottunk a Lidl-be is, úgy 7 körül értünk haza, hullafáradtan. Este megnéztünk a Once-t, ami jó szar volt, de az ismerős helyek azért megdobogtatták a szivünket.
Vasárnap délelőtt elmentünk Blanchardstown-ba venni pár ruhát AV-nek és mivel a Dealzben láttunk egy vicces tároló zsámolyt, azt is hazahoztuk. (P. azóta is imádja, mindig ráül, mondván, Nyanya, nézd mán meg, elbir-e...) Délután csak a Poolbeg-ig jutottunk, gyakorlatilag egész nap ömlött az eső. A felvonulókat meglehetősen sajnáltuk.
Hétfőn délelőtt elmentünk a magyar boltba, majd benéztünk a Customs Quay-nél lévő vidámparkba. P. újra tett egy kört a kamionban, majd dodgemezett is egyet AV-vel. Délután mivel kicsit sütött a nap, elautóztunk a Marley parkba a hosszú csúszdákhoz, de mire hazafelé beültünk a kocsiba, újra elkezdett esni az eső (és most is kopog az ablakon).
A hétvége nagy tanulsága amúgy, hogy nem lehet fagyálló szélvédő mosót venni sehol, több helyen kérdeztük, de mindenhol csak röhögtek, hogy mi?! van sima és szevasz. Hát igy.

2 megjegyzés: