Oldalak

2013. március 16., szombat

Március 15

Hogy most mi?!
Ezt most találtam a FB-n. Le vagyok sújtva. Adjuk le a személyinket? De hát, de hát...
Basszátok meg.

12 megjegyzés:

  1. Az anyjuk p*csáját most már! Én ezért nem fogok hazaröppenni, meg gyámhivatali engedélyt kérni a gyereknek! (Külképviseleten itt meg hol?) Elmennek most már a náthásba!
    Bocsi, a csúnya beszédért, de tele a hócipőm velük!

    VálaszTörlés
  2. Reménykedem, hogy ez csak Lengyelországra vonatkozik. :D Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt igy hogy. Nem értem, mire jó ez, hogy minden szálat ennyire durván el akarnak vágni, ez most azt jelenti, hogy soha vissza ne gyere, te k*csög? És most hirtelen 8 millió lesz Magyarország lakossága, ha mindenki visszaadja az iratait? Gondolom abból akarnak pénzt csinálni, ha vki mégis hazamegy és újra kér személyit... Komolyan, tök kiakadtam. Az állampolgárságról ne mondjunk le? Csomó ismerősünk filózik, hogy kettős állampolgár lesz, én ezen eddig röhögtem, de ezek után...

    VálaszTörlés
  3. Én nem csak filózok...
    Mellette meg ott az a gyámügyes dolog is ugye. A gyomrom forog már tőled drága Mo!

    VálaszTörlés
  4. Amit hirtelen gondoltam, azt inkább nem írom le. :O Pont azt jutott nekem is eszembe, hogy az állampolgárság leadása marad... Nem értem, egy magyar állampolgárnak miért kellene leadnia a papírjait! Ezek szerint nem is szavazhat az a magyar, aki külföldön él, ellenben az erdélyi kettős állampolgárok/magyar igazolványosok (nem tudom már követni) igen? Félreértés ne essék, nem az erdélyi magyarokat akarom bántani, csak próbálom megérteni ezt az egészet...

    VálaszTörlés
  5. de ez nem egy uniós szabály amúgy?

    VálaszTörlés
  6. Fogalmam sincs, mi ez. Egy állandó lakcimmel rendelkezhetünk, oké. Bejelentettem, hogy külföldön tartózkodunk, vagyis az állandó lakcimem külföldön van. A TB-ből kiléptem, nincs banki hitelünk, van viszont egy bankszámlánk egy kevés pénzzel még abból az időből, mikor volt otthon lakásunk. Most már ugye az sincsen. Személyi nélkül az egy szál útlevelünkkel fogunk élni? Ráadásul ha már semmi sem köt oda (az iratok sem), akkor bankszámlánk sem lehet otthon, az kinek jó és miért? Hány milliót fognak emiatt kivinni az országból?! A lakcimkártyát + a bankszámlát leszarom, de hogy a személyinek lőttek?! Hát mi ez már?

    VálaszTörlés
  7. ja, az oké, hogy nem stimmel, meg bosszantó, csak azt gondolom, hogy ez talán most épp nem a magyarok sara, mint általában minden;) de végülis mindegy, mondjuk nem tudom hogy van arra apparátus, hogy ezt ellenőrizzék is.

    VálaszTörlés
  8. Az a baj, hogy erre tuti van apparátus, hiszen büntethetenek és abból pénzt lehet kicsikarni. Nem vagyok jogi ember, de nem vagyok benne biztos, hogy az egy állandó lakcim miatt (ez az EU akarata) be kelljen vonni egy személyit is, miután azon egy szóval sem szerepel a lakcim. Akkor?

    VálaszTörlés
  9. hát, elvileg a személyi csak lakcím kártyával együtt érvényes, ha meg nem laksz ott, ahová szól, akkor úgy látszik ez gebaszt okoz szerintük. egy csomó mindenből lehetne pénzt csinálni, amivel büntethetnének, de nincs rá apparátusuk, ehhez rengeteg ember kéne, az eleve nagyon sok pénz, á, szerintem ne is izgasd magad.

    VálaszTörlés
  10. http://index.hu/belfold/2013/03/26/raijesztettek_a_kulfoldon_elo_magyarokra/

    VálaszTörlés
  11. Nem spam, én voltam tényleg, megnyugodhatunk.

    VálaszTörlés