Oldalak

2013. május 1., szerda

A magyarság tengerérzése

No és hogy mit is csináltunk eddig.
Pénteken délután valóban nem csináltunk semmi különöset: elsétáltunk a Safeway-be vásárolni, AV-nak vettem egy zenei magazint, majd a medence partján napoztunk és vártuk, hogy megjöjjön a Ház Ura. 6 körül visszamentünk a Raynor Parkba frizbizni és szaladgálni.
Szombaton délelőtt felkerekedtünk és elautóztunk a san jose-i Happy Hollow Park & Zoo-ba. Állat nem volt túl sok ugyan, pár kecskén meg háziállaton kivül nem sok mindent láttunk, de az igazat megvallva nem is azokért vettük célba a helyet, hanem a vidámpark miatt. P. meg van őrülve a körhintákért, gondoltuk kedveskedünk neki egy kicsit. A számitásunk bevált, mindent kipróbált a Kis Drága, bár elsősorban a körbe-körbe keringő kis piros tűzoltó autó tetszett neki: boldogan kongatta a kolompot, miközben az a rekkenő hőségben forgott össze-vissza. Mi összesen egy hullámvasútra szálltunk fel (más felnőtt jellegű hinta nem is volt), mig AV majdnem kidobta a taccsot, P. csak megrökönyödötten nézett, hogy létezik ilyen gyors attrakció is... A hinták és az állatok mellett volt pár kisebb játszótér is a parkban, természetesen azokat is kipróbáltuk, bár a zárt csúszdákkal P. továbbra sincs jóban. Délután - mivel a jegy egész napra szólt - visszamentünk nézelődni, ekkor már több állatot is felfedeztünk, de főképp csak a fűben ültünk és P. szavával élve piknikeztünk. Hazafelé beugrottunk a Safeway-be meg a ToysRus-ba nézelődni és vettünk AV-nek egy iszonyatos tortát (sajnos sütő nincs a szállodában), majd otthon felköszöntöttük a 33 évest és jókat mókáztunk.
Vasárnap San Francisco volt soron. Sajnos elég nyögve-nyelősen ment a dolog - egy kicsit elfogott a kétely, van-e értelme egy 3 éves gyerekkel ilyen messzire utazni, ha úgysem lehet kiélvezni a látnivalókat - ugyanis P. teljesen passziv volt. A Golden Gate Park fő játszóterén kezdtünk, hogy a kedvében járjunk, de az égvilágon semmit sem volt hajlandó csinálni: ült a fűben és követelte, hogy menjünk haza. Szegénynek valószinűleg kicsit sok volt a változás, belátom, de ott és akkor kicsit rosszul esett, hogy direkt az ő kedvéért esett egy hülye játszóra a választásunk az egész városból és ő meg egy hintába sem akar beülni... (Időközben rájöttem amúgy, hogy az idegenség mellett a homok zavarja rettentőre, azért nem szeretne semmit csinálni az itteni játszókon, mert zavarja, hogy a cipője vagy a keze homokos lesz - és bizony itt a játszók nem steril gumibetonnal vannak lefedve, mint Irországban, hanem egyszerűen homokkal vagy forgáccsal - na ja, ahol nem esik folyton, ott ez jóval olcsóbb megoldás.) Nagy rábeszélések után, egy keveset homokozott azért (jó gyerek ez valahol, én mondom), majd kissé szárnyaszegetten továbbindultunk a Twin Peaks kilátóhoz. Itt készitettünk pár fotót, majd gurultunk is tovább a Golden Gate-hez. Először átautóztunk a ködben úszó hidon, majd a megkerültük és lementünk valami kikötőhöz, ahol viharos szél fújt, igy nem sok időt töltöttünk ott, de sebaj, igy is sikerült néhány érdekes felvételt lőnünk. Például:  
Alcatraz
Jéé, tényleg piros
1 körül hazaindultunk, P. fél 3-kor már aludt. Délutánra kinéztem egy jó kis játszót, igy Los Gatos-ban kötöttünk ki, az Oak Meadow Parkban. Sokat frizbiztünk, rohangáltunk, de a fő attrakció a tűzoltó autó és a repülőgép volt a parkban - számunkra, P. kedvenc játéka ugyanis mostanság a veszekedjünk, én elveszem tőled a frizbit és te meg szomorú leszel jelenet. A hétvégét ha jól emlékszem, egy laza vásárlással zártuk, de ebben nem vagyok teljesen bizonyos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése