Oldalak

2013. május 30., csütörtök

Komolyan, meggyőződésem, hogy P. zseni. (Ha-ha, ki nem gondolja ezt a gyerekéről, de ő tényleg. Amúgy ez AV céges gépe, van ékezet, hurrá.) Szóval a zseniség első állomása, hogy tök ügyesen énekel. Már hogy szuper füle van hozzá. Nem oltárian hamis (sőt), van ritmusérzéke és egyébként is, van saját zenei izlése. Ma pl egymás után ezerszer akarta hallgatni Billy Joel Piano Man cimű számát. Meghallotta a rádióban és követelte, hogy tekerjük vissza. (Oké, annyira nem zseni, hogy tudja, hogy a rádiót nem lehet visszatekerni, úgyhogy inkább itthon kerestük ki youtube-on és szépen dúdolgatta a szájharmónikás részt, haláli volt.) Aztán jött egy Jacko szám és közölte, hogy ez Májkjofon Dzsekszon (a Man in the Mirror volt, nem a Billy Jane). Ha nem a saját fülemmel hallom, el sem hiszem, komolyan. Slusszpoénként azzal zárta a sorozatát, hogy elkezdte dalolni hazafelé a kocsiban, hogy Cserisdöláááávviheeev, tümtümtüm (tovább nem tudja ugyanis). (A Too Hot és a Crush egyébként már régi barát, azon már meg sem lepődöm, mikor belekezd.)
Aztán néha olyan okos dolgokat mond, hogy leesik az állam. Tegnap például megkérdezte, hogy gps miért nem parancsol olyat is, hogy "nézz ki az ablakon". Vagy az esti mesénél (AV valami iszonyatosan kreativ mesélő, hihetetlen, micsoda kerek sztorikat talál ki, azon filózom, hogy le kéne irni őket, mert még én is csodálattal hallgatom) szóval nálunk az úgy van, hogy P. minden este meghatározza, épp milyen kukacról szóljon a történet a standard Peti Kukac mellett (pl Kesztyű Kukac, Laptop Kukac, Vizibicikli Kukac stb stb) és amellett, hogy AV igyekszik akciódússá tenni a történetet (pl hogy Peti Kukacnak (azaz ugye P.-nek) háromszor kopogtatnia kell az ágytámlán és el kell mondania egy varázsigét, hogy megoldódjon a konfliktus), múltkor P.-re bizta az egész mese végét is, igy megkérdezte, hogy mit kéne tenni, hogy Kéz Kukacnak kisebb legyen a keze (szegénynek túl nagy volt, ezért finommozgást nem tudott végezni és ez meglehetősen zavarta), szóval P. előállt az ötlettel, hogy le kell pumpálni a kezét és akkor kisebb lesz. Durva, mi?

Egyébiránt pedig nem emlékszem, hogy 3 éve is ennyire erős hányingerem lett volna és AV is azt mondja, hogy neki sem rémlik, hogy igy ki lettem volna, mint most. Basszus, igy öregszem vagy most ezt igy hogy? Ráadásul már most látszik, hogy van hasam, összehasonlitottam és most 6 hetesen (!) akkora, mint múltkor úgy 14 hetesen. (Oké, ehhez hozzá kell számolni, hogy P. előtt abnormálisan lapos hasam volt, szülés után az már a múlté lett eleve, szóval alapból nem onnan indultunk, de akkor is szembetűnő a változás.)

3 megjegyzés:

  1. Lehet, h kislány lesz, azért vagy rosszabbul. :-)
    Nagyon különleges tényleg P. ahogy így leírtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En ugy tudtam, hogy a fiuk mar belul is tobb gondot okoznak. :D (Mert ugye elvileg mindig veluk van a tobb gond: hasfajas, betegeskedesek, kesoi beszed, kesoi szobatisztasag stb stb) No majd meglatjuk, en most ugy vagyok vele, hogy 2 fiu irto vagany, de ha lehet, most adnek mar eselyt egy lanynak is...

      Törlés
    2. Én úgy olvastam mindenhol, hallottam mindenkitől, hogy odabent a kisfiúk megszépítik anyukát, a kislányok meggyötrik: a kislányoknál fogsz rókázni, mint a lakodalmas kutya és leszel tele pattanásokkal, sőt a derekad is kislányoktól vastagszik meg... (Vhol olvastam ennek a hormonális okáról is, de már nem emlékszem hol és pontosan mit.)

      Törlés