Oldalak

2013. május 23., csütörtök

Váratlanul jöttél mondom falatot rágva

Szóval az evés. Nálunk ugye mindig a túlzott étvágy volt a probléma P.-nél, sosem tudtam neki annyit adni már újszülöttként sem, hogy ne reklamáljon többért - ehhez képest most nagyjából semmit sem eszik. Szó szerint.
Múltkor próbáltam neki adni tejet, természetesen kiköpte, hogy túl tejesz (sosem kóstolt még tejet, gőzöm sincs, miből gondolta, hogy nem tápszer, el nem itélhető módon ugyanis azt füllentettem neki, hogy tápszert kap, új tipusút). Joghurtot, túrót szintén nem eszik - mert nem. Múltkor nagy nehezen rábólintott, hogy megkóstolja az áfonyás joghurtot, evett három kanállal, majd közölte, hogy ennyi. Azóta kétszer vettem még áfonyás joghurtot, hátha, de persze azok ott rohadnak a hűtőben, kibontás nélkül. Sajtot hetente egyszer eszik kb: vagy egy rudacska mozzarellát vagy múltkor pl egy maréknyi reszelt valamit gyűrt le.
Zöldségek közül csak a borsót és a kukoricát eszi, minden másra rázza a fejét. Gyümölcsökből viszonylag jól áll, mióta itt vagyunk, volt egy áfonya-korszaka (ez azt jelenti, hogy megevett egy kis dobozzal két nap alatt, majd azóta egyetlen darabot sem, hiába vettem újat), volt egy szőlő-korszaka (ez azt jelenti, hogy kétszer evett húsz-húsz szemet és azóta semmi), volt egy eper-korszaka (ez azt jelenti, hogy pár napig reggelente hajlandó volt 2-4 szemet megenni) és egy szép délután pedig egy fél almát is megevett.
Nem tudom, az amerikai húst minősiti-e, de mióta itt vagyunk, húst sem eszik. Ha nagy nehezen rá tudom venni, hogy két naponta egyen három kocka csirkemell darabkát, már sikerélményem van. A halat szereti, de nem tudom, milyen félét vegyek, itt nem ismerem ki magam.
A felvágottakról, a virsliről szintén leállt, csakúgy, mint a kenyérről, azért sincs oda túlzottan.
Tojást eszik, hetente egyszer kap rántottát, gyakrabban nem kérné.
Tésztát alig-alig eszik, rizst viszont igen, úgyhogy visszatértek a kaka-gondok.
Hát igy állunk.        

4 megjegyzés:

  1. hal: tilapia, salmon, catfish (mi azt ettünk jó sokat), kevés tuna, talán ezek a legbarátibbak gyerekeknek.
    egyetek mindenből organicot, sokkal finomabb (na meg persze egészségesebb)

    VálaszTörlés
  2. (normális kenyér meg Amerikában egyszerűen nincs sajnos...de az a kakibaj miatt úgysem jó nektek most)

    VálaszTörlés
  3. koszi! mondjuk az a bajom, hogy halpult kozelebe most nem tudok menni. :D maximum fish & chipset vallalnek be, keszen. (van itt olyan???)
    ja a kenyerek meg meg istenesek az irhez kepest, itt legalabb van zsomle-szeruseg, az ireknel meg van a zacskos szeletelt borzalom meg a soda bread amirol petofi sandor fekete kenyer cimu verse jut eszembe mindig.
    nem tudom, miert csak otthon van az a jo, finom 1 kg-s kenyer...

    VálaszTörlés
  4. az olaszoknál is vannak isteni kenyerek, nekem mondjuk nem nagyon szabad a közelükbe mennem:)
    hú, hal terhesen, jaj:) - inkább nem gondolok bele. fish'n'chips, hát...nem tudom, szerintem nem igazán van nekik olyan.

    VálaszTörlés