Oldalak

2013. július 29., hétfő

A hétvége folytatása

Vasárnap délelőtt amint kikeltem az ágyból, elkezdtem húst panirozni és készitettem egy adag kukoricapelyhes, egy adag sima és egy adag mézes-kókuszos bundás pulykafalatkát. 10 körül nekiindultunk Rathfarnham-nak, vagyis a Kastélyos játszónak, ahol egészen 12-ig játszottunk. Tűzött a nap, piszok meleg volt (25 fok kb, de tényleg erősen tűzött a nap), ezért mikor P. kért egy scone-t a teázóban, mi nem egészitettük azt ki a szokásos két bögre teával, csak vettünk egy sütit és szevasz. Délben megettük a pulykafalatkákat sült krumplival, majd P. nagy nehezen elaludt. 1-től 15 percenként kezdett el esni az eső, de nem csak úgy szemerkélt, hanem ömlött, mint az állat, igy áldottuk az eszünket, hogy még délelőtt letudtuk a kinti programot. Mivel esőben (sok helyen bokáig álló vizben gyalogoltak az emberek a városban) nem akartunk bevállalni semmi extrát, csak elautóztunk a Dealz-be vásárolni és hogy, hogy nem, P. kapott egy konyhai készletet (egy serpenyő, egy lábaska, egy bárd (!) meg két ilyen húskiszedő izé) és egy mikrofont. Utóbbi igazi, bár elég rossz minőségű, de nem akartuk, hogy AV rendes mikrofonjait nyúzza, mert azok kb 100-150x ennyibe kerültek, mint ez. Mikor hazaértünk, bedobtam egy mosást és nekiálltam pizzát sütni a maradék élesztőből, ami ma lejár és ugye mivel az élesztő nálunk nagy kincs, nem akartam, hogy veszendőbe menjen. Fél 9-kor már kész is lett a vacsora, amit egy Special Agent OSO alatt el is fogyasztottunk, majd jött a fürdés-alvás-jó éjszakát.

Ma egyébként AV elvitte a kocsit szervizbe, mert volt valami a fékkel és - jajj, borzalom - csak szerdán este lesz kész. Ami még rosszabb, hogy a bicaj és a motor is a csomagtartóban maradt, igy szobafogságra vagyunk itélve rendesen, annál is inkább, mert megint az van, mint már a múlt héten több napon, egy ideig süt a nap, majd 20 percenként jön egy zivatar, ami 10 perc alatt mindent eláztat, de csak azért, hogy 20 perc múlva megint kisüssön a nap, majd megint essen, majd megint kisüssön a nap és megint essen. Hát ezt igy kérem nem lehet csinálni. Az itthonlétünk örömére ebédre paprikás krumplit főztem, most meg épp kel a kakaós csiga, bár ez egy külön történet, mert kiderült, hogy a kenyérsütőgép bekrepált (nem hajlandó dagasztani), az ezer éves konyhai kis robotgépünk meg szintén, úgyhogy kénytelen voltam kézzel nyomkodni a hiperragadós tésztát fúj. Remélem azért lesz belőle valami.

update: Ez a kakaós csiga leirhatatlan. 80%-a ugyan fahéjas, mert P. és AV is azt szereti, de mindkét fajta valami isteni. Mit sem törődve a hányingerrel, befaltam vagy 4-et. Wow.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése