Oldalak

2013. július 29., hétfő

"Egy óvodást még kielégít az a válasz, hogy a testvére azért fogant, mert anya és apa szeretik egymást, és szerettek volna még egy gyermeket.- mondja Bojti Andrea gyermekpszichológus."

Most Bojti Andreának vagy nincs gyereke vagy bugyuta ahhoz, hogy tovább kérdezzen, de nálunk ez baromira nem működik, a mai nap végig abból áll, hogy P. ki akarja szedni belőlem részletekbe menően, hogy pontosan hogy is került a kistestvére a hasamba. Az Anya és Apa szeretik egymást maszlagot nem veszi be, a mindketten adtunk egy magocskát és abból lett a Gyermek sztori pedig tetszik neki, de folyton azt kérdezgeti, hogy mégis hogy és hol került belém az a bizonyos magocska. Istenem. Még egy ilyen kiváncsi és praktikus lelket... 

11 megjegyzés:

  1. Ha ennyire érdekli, akkor talán leegyszerűsítve elmondhatod, hogy jó szorosan összebújtatok, annyira, hogy szinte összetapadtatok, és ekkor apa átadta neked a magocskáját.
    (Hogy honnan hová...hát én baromi zavarban lennék, fogalmam sincs, mit szabad/nem szabad még milyenkor mondani. Ha tisztában van a kuki/punci fogalmával, és neked ez nem zavaró, vagy szerinted nem okozna sokkot neki, akkor talán ezt is bele lehetne vonni, ha már ilyen kis érdeklődő :-)) Mondjuk, ha jól emlékszem, ha nem is három, de négy-öt évesen már én is tettem fel kínos keresztkérdéseket anyunak :-) )

    VálaszTörlés
  2. :))) Összetapadtatok, ez jó! :D Furcsa módon mindig bejön, ha zuhanyzom, de még nem tűnt fel neki, hogy nincs fütyim, ez eszébe sem jut... :D Szóval a kuki/punci ügyet még hanyagolom kicsit, de a HOL kérdésre hamar ki kell találnom egy választ, mert ő azt vetette fel, hogy a számon tette be a magot... lol

    VálaszTörlés
  3. Sokan dicsérik A sehány éves kislány c. könyvet, meg van egy ilyen is: http://www.libri.hu/konyv/bori-es-a-kistestver.html
    Meg ez: http://www.pagony.hu/index.php?page=productpage&id=15659

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!! Ez a Boris megvan, de magáról a Hogyan?-ról nincs benne szó. :D A sehány éves kislányt nézegettem, de nem vettem meg végül, szóval azt max kiküldhethetem, úgy rémlik, abban van némi biológia is. :)

      Törlés
  4. Meg még ez, és ez Petiről (is) szól :-) :http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=peti-ida-es-picuri&ID=132977

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, ilyen kéne neki, ha már ilyen biológia mániás. :D

      Törlés
  5. részemről nem vacakoltam, kerek perec kitálaltam a kuki, punci ügyet :)
    Bucka utálja a Sehány éves kislányt, a polcról sem hajlandó levenni.

    off: ellesleg hogy panírozod a kukoricapelyhes csirkét? mert nekem mindig a sütőben marad a panír, és tök kár érte...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk van valami félelmetes a Sehány éves kislányban, az tény, talán a rajzok olyan furcsák, nem tudom, de legalább nem köntörfalaz, hogy Apa meg Anya szereti egymást és hopp ott a kistesó. :)

      Én csak úgy csináltam a kukoricapelyhes izét, hogy a húst besóztam, borsoztam, majd belelógattam olvasztott vajba, hogy mindenhol legyen rajta és aztán az összetört kukoricapelybe beleforgattam és kész. Nem olajban sütöttem ki, mert azt utálom, csak egy sütőpapiros tepsire tettem a darabkákat és betettem a sütőbe sülni. Ha olajban sütöm, akkor minden tipusú bunda nekem beleragad és kiszedem a csupasz húst, no attól agybajt kapok, ezért már mindig csak sütőben csinálom, jobb is, mert kevesebb olaj marad rajta, nem kell itatgatni.

      Törlés
  6. Megírod a tésztád receptjét? *szépen néz* :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ööö, ezt az előző bejegyzéshez szántam...

      Törlés
    2. A kakaós csigáét? Ugyanúgy csináltam, mint Limara szó szerint, szerintem a lényeg a végén a tejes leöntés. :)
      http://www.limarapeksege.hu/2010/07/kelt-kakaoscsiga.html
      És igazi élesztőt használtam, vettünk a magyar boltban, nem tudom, nálatok ilyesmi beszerezhető-e, száritott élesztővel még nem próbáltam sütni ezt a sütit, bár ami késik, nem múlik... :)

      Törlés