Oldalak

2013. július 28., vasárnap

"Hétvége van? Akkó nem dolgozóóóóm!"

Délelőtt jó későn keltünk (legalábbis a 8-kor fekvők viszonylatában nézve) és miután főztem egy borsófőzeléket, elmentünk festéket venni Sandymountra meg a Palmerstown Parkba játszózni. Megállapitottuk, hogy a park nagyon jó kis környéken van és egyébként is, szeretjük. Ebéd után sütöttem egy banános pitét, majd P. nagy könyörgések árán elaludt, igy 3-kor elindulhattunk Blanchardstown-ba Eszterékhez, ahol májusban született a második kislány, a nagytestvér pedig ugye P.-nél egy hónappal idősebb nagyjából. P. nagyon várta már ezt a találkozót, már tegnap a farmon mondta, hogy de jó lenne, ha itt lenne Lindus, mikor délután bementem "felébreszteni" (= már rég fenn volt), akkor meg úgy fogadott, hogy alig vájtam máj, hogy be deje, medünk vendégségbe végje, szóval nagy elvárásokkal mentünk, az már biztos és azt hiszem, P. nem is csalódott: játszottak benn, játszottak kinn, veszekedtek, lökdösődtek*, ilyesmik. Hazafelé beugrottunk a Lidl-be venni ezt-azt (főleg péksütit) és mire hazaértünk, már 8 óra lett, igy az este nagyjából el is rohant. Ez volt a mai nap, szép volt, jó volt, remélem holnap is csinálunk valami izgalmasat.

* Ez amúgy olyan ciki, főleg vendégségben és olyan nehéz kezelni. Teszem azt P. elkezdett trambulinozni, az addig hintázó kislány odaszalad, próbálja ő is nyomni, de ugye egy egy személyes kis ugrálón ezt nem lehet, igy P. befesziti magát és nem engedi oda, mire a kislány sirni kezd és megsértődik. Ilyenkor mi van? Parancsoljam le P.-t, hogy engedje oda a kislányt / hagyjam őket, oldják meg egyedül (ebben az esetben általában P. nyer, mert makacs, mint egy pitbull) / mondjam a kislánynak, hogy P. úgyis mindjárt megunja és akkor ő jön? Szivem szerint hagynám őket, találják ki, mi legyen, mert ha hasonló eset forditva lenne, akkor sem mondanám a kislánynak, hogy gyere le, most P. játszik**, de vendégségben ugye ez tök kinos, hiszen elvégre az ő játékaikról van szó. (Ez megismétlődött a vasalóval és a pénztárgéppel is, jajj.)

** Mondjuk ahogy ez ma kinézett, nem is kéne mondanom, mert forditott esetben P. lazán letaszitotta volna a kislányt, hiába volt ott ő előbb (vannak ilyen napjai, néha ő a megtestesült Jóság és Udvariasság, néha meg ilyen kis vadóc, biztos ciklikusan termelődik benne a tesztoszteron haha).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése