Oldalak

2013. július 27., szombat

Június 13. - július 10 / IV

Elértem hát ide, jöjjön az utolsó hét, el sem hiszem.
Csütörtökön délelőtt fodrásznál voltam, akkor azt hittem, szarul vágta le, de utólag tetszik, igaz, kicsit jobban megcibálhatta volna az elejét, hogy nagyobb legyen a kontraszt, de sebaj. Utána elsétáltam az uszinál játszózó P.-ékhez, majd hármasban (Anyuval volt), elmentünk a postára a könyvemért, amit előző délután rendeltem és már oda is ért a PostaPontra. (wow) Hozzácsaptam amúgy egy 200 Ft-os füzetkét is, éljen az alapos előkészités. Ahogy a posta előtt ülve nézegettünk az utcán, egyszer csak jött Z. és Kata, akinek épp bölcsiszünete volt, szóval meg is beszéltük gyorsan, hogy másnap beugrunk hozzájuk. Délután alvásidőben nekivágtunk a Gyerekvasútnak, mert oda már régóta szerettünk volna eljutni, de még mindig kimaradt. Először játszóztunk a Széchenyi hegynél, majd felszálltunk a vonatra és a Szépjuhásznéig zötyögtünk. Ott szintén játszóztunk egyet, valamint uzsonnáztunk és az utolsó kisvonattal mentünk vissza a Széchenyi hegyhez. Hazafelé repesztettünk nagyon, mert P. nem akart pisilni végig, még talán otthon pisilt utoljára, ebéd után, de kibirta csórikám hazáig.
Pénteken délelőtt tehát Katáztunk, a gyerekek gyurmáztak, mi meg dumáltunk, majd délután 3/4 5-kor jelenésem volt a dokinál, de azt hiszem, erről már irtam.
Szombaton délelőtt piac, játszó, város, vizezés az udvaron, majd délután elmentünk a Nádas Fogadóba találkozni pár régi ismerőssel. Bár minden volt osztálytársat meghivtam FB-n, végül ugyanazok jöttek, mint akik eddig mindig, nem volt hát nagy meglepi. Jól éreztük magunkat, de erről már szintén regéltem egyszer.
Vasárnap délelőtt kiugrottunk a Római partra, ahol megzabáltak a szúnyogok, de jót szórakoztunk. Először játszóztunk, majd jött a kavicsdobálás, végül vettünk egy adag marhapörköltet tarhonyával (P. ezt kért) és egy nagy hekket sült krumplival. Utóbbi szörnyű volt, én nem tudom, mi van a halakkal mostanság, emlékszem, gyerekként olyan finom, fehérhúsú, tökéletes sült halakat ettem, hogy csak na, most meg másodszor jártunk igy a Rómain, hogy valami borzalmat hoztak ki, pedig most direkt nem ott ebédeltünk, mint múltkor. Ebéd közben volt egy kis kaka-affér (P. kérte a pelust, de a parton nincs pelenkázó, sőt, egyenes felület sem, ahol ne látnák ezren kb), de sikeresen megoldottuk. (Én.)
 Délután jött a tesóm látogatóba, majd mikor elment, kiültünk húst sütögetni az udvarra, P. nagy örömére. Bár nem volt kánikula, az estét úgy fejeztük be, hogy P. beleült egy nagy dézsa vizbe meztelenül, mert az poén, mi meg fetrengtünk a röhögéstől. Hétfőn AV anyukája meglátogatott minket délelőtt és nagy megdöbbenésünkre délután 4-ig maradt. Miután elment, már csak a Forgách utcába tudtunk menni, ahol tollasoztunk, labdáztunk és ahol Anyu sütött hurkát meg sült krumplit a 35 fokban. A keddről már részletesen beszámoltam, csakúgy, mint a nagyszerű hazautunkról.
És-vé-ge. Juhú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése