Oldalak

2013. július 14., vasárnap

Kaka-para

Komolyan mondom, eldurran az agyam. Tegnap azon agonizáltam, micsoda egy akaratos, makacs és kitartó apja van ennek a gyereknek, de ma újra realizáltam, hogy az alma nem esett messze a fájától: P.-nél megátalkodottabb kölyköt nem hordott a föld a hátán az biztos. Most már az is tuti, hogy még egy "egy hét alatt hagyta el a pelenkát" tipusú blogbejegyzést olvasok vagy beszámolót hallok, felvágom az ereimet, mert ami itt megy, az már botrány. Az otthon elkezdett szobatisztaságra szoktatás eredményeképp most ott tartunk, hogy a pisivel semmi gond nincsen (hacsak azt nem számitjuk gondnak, hogy ha olyanja van, akkor fél napig képes nem pisilni, ha nem otthon vagyunk, inkább szorong-feszeng-szenved, de be nem pisil), szóval mindig ügyesen szól, hogy pipilni kell, majd ha ott a bili, állva belecsurgat és szevasz. A Másik viszont... Őrület. Akárhányszor kakilnia kell, kéri a pelenkát (és 100%, hogy minden egyes evés közben rájön, jó étvágyat, jóizűen lehet ám ilyenkor enni, mikor két falat után minden esetben odalehelik a füledbe, hogy kéjem a pejót, mert kakilni kell), majd fél perc nyomás után közli, hogy csejéjjük ki a pejót, ami azt jelenti, hogy jött valami szőlőszemnyi kavics (már elnézést), ami lóg ki a fenekéből, épp csak annyira összesimogatva a pelenkát, hogy dobhassuk ki azt. És mindezt naponta körülbelül minden órában. Nem viccelek. A tegnap este vett pelenkacsomagból már tizenvalamennyi elfogyott, a 64 darabos törlőkendő nálunk másfél nap alatt kifúj. Bilire persze nem hajlandó ülni, ordas visitásba kezd, ha megemlitjük neki és tiltakozik, tiltakozik, tiltakozik, pedig ha bilizne, legalább a pelust megspórolhatnánk. A szivem mélyén tudom, hogy ez a kicseszett szorulás zavarja főleg, mert tapasztalatból tudom, milyen rossz, mikor az embernek kaka-gondjai vannak, de nagyon a végén jár a türelmem. Minden reggel kap Laevolacot, rengeteget iszik, zöldséget ugyan nem sokat eszik, de gyümölcsből elég jól áll, szóval egyszerűen nem tudom, mi mást próbálhatnánk még, kész, vége, feladom, ha ezektől nem kakál normálisan, akkor az azért van, mert nem akar. Hetek óta megy a huzavona, kinlódunk, veszekszünk, zsarolunk, kérünk és semmi. Most ott tartok, hogy leszarok mindent, ha ordit, ha nem, Nem Kap Pelenkát. Ha visszatartja és beszorul még jobban (és a ha itt igen költői, tudom, hogy vissza fogja tartani és napokig nem fog kakilni), akkor három naponta kap kúpot meg babylaxot, nem érdekel. Állitólag addig kell engedni a gyereknek, amig ez a szülő terhére nem válik, no most jött el az a pont, hogy eddig, eddig, eddig vagyok, elegem van a szobatisztaságból, a pelusokból, az ellenkezésből és a makacsságból. A jó istenit már ennek a büdös kölyöknek meg a visszatartós mindenének.

12 megjegyzés:

  1. Olívaolajat próbáltad? Reggelente egy kiskanál. Ha nem is azonnal, de szerintem hosszabb távon segíthet.

    Gergővel is elkezdtük, de nem érdekli különösebben. Vannak részeredmények, de hiába ígéri meg, hogy szól, ha menni kell, sosem szól, úgyhogy csak akkor merem elhagyni a pelenkát, ha hosszabb időt töltünk az erkélyen. Nem én leszek, aki az egyhetes leszoktatásról ír örömködő bejegyzést. :S

    VálaszTörlés
  2. Olivaolajat mibe lehet keverni? :) (Amúgy már direkt nem csöpögtetem le neki a húst / bármit (mindent olivaolajjal vagy vajjal sütve kap) sütés után, hátha...)

    A vicc, hogy a pisi nálunk semmi gondot nem okozott, de tényleg, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor pisilt be 3 év alatt, nem 1 hét, szinte pár nap alatt megtanulta, mi a cél, szól is, pisil is, minden szuper, ehhez képest ez a kaka-ügy... Iszonyatos. És annyira bosszant meg frusztrál, hogy nem tudom elmondani. Lehet, hogy hagyni kéne neki a pelust még, hagynám is szivesen, ha nem pár nap alatt fogyasztana el egy 50-es csomagot. Ha reggel / a nap folyamán kétszer kérné, oké, felvesszük, kakkant, levesszük, nem érdekel, túl vagyunk rajta. De hogy folyamatosan kakaszagban úszunk és naponta több pelenkát viszünk le, mint újszülöttkorában... No ez őrület.

    VálaszTörlés
  3. Az okosok szerint ilyenkor szó nélkül rá kell adni a pelenkát...persze tökre megértem, hogy egy bogyó miatt összekenni egy pelenkát idegőrlő, naponta többször. Mondjuk lehet, hogy ha kicsit visszarázódtok a hétköznapokba otthon, javul a helyzet.
    Lédánál mostanában ezeknél a "nemakarom" dolgoknál néha bejön, hogy mesélek neki (egy katicabogárról/kisbogárról/kiscicáról/akármiről, ami nem szeretett volna ezt meg ezt csinálni/megijedt ettől meg ettől/, de aztán...blablabla).
    Van egyébként egy könyv, ami a kakiról szól, hátha segítene...
    http://www.libri.hu/konyv/kakikonyv.html

    Itt fönn van pdf-ben (kaja közben ne nyisd meg :-DD ). Így beleolvasva mondjuk nem túl guszta...:
    http://plastik.hu/media/kakikonyv.pdf

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az, a mennyiség idegesit, azon viszont úgy lehetne változtatni, hogy napi max 2x kakil és kész, de most erre hogyan vegyem rá? :D A pelus maga nem is bosszant, ráadom én egyszer reggel, egyszer délután, ha abba akar csak kakkantani, no de kikakál a vagyonunkból. :D
      Ezt a Kakikönyvet még nem láttam, vicces, köszi, lehet megmutogatom neki itt a gépen. :D

      Törlés
  4. a petis bilis könyv nem ragadta meg?
    amúgy ezt nem írtam végülis, de szerintem az egész szobatisztaság csak úgy működik, ha reggel leveszed róla és mostantól nincs pelus estig.
    amúgy megkérdezhetem, miért zavar, ha nem kakil naponta? én pont leszarnám, hogy stílszerű legyek. vagy feszült lesz tőle P.?
    de nem attól feszült, hogy folyton rugózni kell a kérdéskörön?

    amúgy meg mindettől függetlenül ez sem rossz könyv: http://cink.hu/ki-kakilt-a-fejemre-472010859

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre könyv nem ragadta meg a témában, nem érdekli... :(
      A naponta kakilás azért fontos, mert mióta megszületett szorulásos (3 hetesen voltunk a Heim Pálban először, hogy hiába tápszeres, egy hete nem volt semmi) és ha napokig nem jön anyag, akkor iszonyat szenved, nyom egész nap vörös fejjel és kéri, hogy oldjuk már meg ezt a kaki dolgot, mert fáj a hasa. :( Múltkor már önként kérte a kúpot, pedig irtózik tőle, szóval nagy sz*rban lehetett... Székrekedéses természet mellett nem engedhető meg, hogy 3-4 napig ne legyen semmi, mert utána már képtelen magától termelni.

      Törlés
    2. de ezt hogy érted, beavatkozás nélkül ha nem 3 napig nem kakil, akkor soha többé az életben nem lesz széklete?
      (nem kötözködök, csak nem értem. nekünk minden orvos azt mondta, hogy csecsemőkorban az 1 hét - 10 nap is belefér, uh soha nem aggódtam, ha addig nem volt semmi.)

      Törlés
    3. Hát nem tudom, hogy lenne ha csak úgy hagynám gyógyszer / kúp nélkül, de eszem ágában sincs kipróbálni, mert nagyon gáz a székrekedés, emlékszem kicsiként, milyen volt, hogy még gyógyszerrel sem ment csak nagy harcok árán és iszonyat, volt, hogy ülni nem birtam és minden percben a wc-n lettem volna. Ki van zárva, hogy kitenném annak, hogy napokig hagyom, hadd küzdjön egyedül. A tartós szorulásban (szóval ha hosszú időn át heti 2x-3x van kaki, az is kinok árán) ugye az a rossz, hogy csomó más betegséghez is vezethet (emiatt 2011-ben orvoshoz is jártam, nem volt szép), egyik leggázabb, hogy egy ismerős kislánynál megfordult a perisztaltika (jájj) és a következményt el lehet képzelni. (Persze ez elég extrém gondolom, de valós.)
      A 7-10 nap akkor igaz, ha anyatejes a baba, mert azt teljesen fel tudja használni a szervezet, a tápszer meg tele van plusz cuccokkal, aminek ki kell jönni minimum 2-3 naponta. Nagyobb gyereknél meg ugye 7-10 nap már nagyon gáz, bármit eszik. :D

      Törlés
  5. Ó, de ismerős:) most írtam a témában, nézz át hozzám. Nem az egyhetes sikersztori a miénk, úgyhogy nem fog eldurani az agyad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont a komment előtt olvastam a bejegyzést. :) :) Gratula, jót röhögtem, hogy másnál is megy az állva kaki... :D

      Törlés
  6. Csak simán egy kiskanál olívaolaj a szájába. Gergő imádja, azaz imádná, de nem adom neki gyakran, mert alapból nincsenek problémái... :)

    Ha a pisiléssel ilyen könnyen "átállt", akkor azt kell mondjam, Gergőnél rosszabb (lesz) a helyzet, mert őt az a része sem érdekli, csak fellángolásai vannak... :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ez az izlés! :D Megpróbálkozom vele legközelebb, de kétlem, hogy P. dijazná az olajat. :D :D

      Hát igen, legalább a pisi megy. Most már a játszókon simán megöntözi a fákat, bili sem kell. :)

      Törlés