Oldalak

2013. július 30., kedd

Megint rázenditett az eső (ez olyan, mint mikor P. naponta tizszer kakilt egy-egy borsószemet), de bevallom, nem nagyon zavar most, olyan őszi hangulatom van, pedig augusztus, a nagy dinnye- és fosószezon otthon még csak most kezdődik, itt pedig az már az ősz első hónapja.
Délelőtt voltak Brúnóék, jó volt, csak Brúnó megint fejbe kólintotta egyszer-kétszer P.-t, csak úgy, szeretetből, mire szegénykém csak úgy pislogott, hogy akkor ezt most hogy. (Illetve egyszer megölelte, majd ugyanazzal a mozdulattal jó nagyot lökött is rajta, a riadt, csodálkozó szemek megint megvoltak.) Nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem, de ilyenkor ő nem üt vissza, csak meglepődik és kis félmosollyal a szája szélén próbál tanácsot kérni a szemeivel, hogy akkor most mit csináljon... Istenem, hányszor fogják még elagyabugyálni az életben, de szomorú ez.
Ebédre cukkinifőzeléket főztem egyébként, nagyon jó lett, életemben először csináltam, tök büszke vagyok magamra, ráadásul elég sok lett, igy a holnapi ebédet is kipipálhatom, hurrá. Van valami magyar étterem, ami hétköznapokon 6-9-ig magyaros ételeket szállit ki, de néztem, 7 euró egy főétel és sajna csak olyasmiket csinálnak szinte, amiket én is lazán elkészitek, szóval mig egy jó kis rántotthúst még rendelnék is néhanapján, egy adag borsófőzeléket vagy mákos gubát nem fogok idehozatni kettőnknek már 14 euróért...
Napjaimat és gondolataimat amúgy teljesen lefoglalja az ovikeresés, szar az egész, mert a környéken eleve alig van valami, de azok nagy része (mondjuk 80%-a) részidőben be sem vesz senkit, 9-5ig meg nem tudjuk kifizetni a 1100 eurót meg minek is, ha itthon vagyok. Maga a gyerektársaság és az angol nyelv miatt viszont találnunk kell valamit záros határidőn belül, arról nem beszélve, hogy az utolsó hónapokban lehet jól is jönne, ha P. nem lenne itthon mondjuk heti 3 délelőttöt. Elveimet feladva már a gumtree-n is hirdettem, hogy childminder-t keresünk, de ömlik a szemét, már elnézést, ezt úgy értem, hogy megint pontos kritériumokat adtam (ir legyen, idősebb, itt lakjon a közelben, legyen szakirányú végzettsége, P. mellett 2-3 másik gyerekre is vigyázzon - a childminder az olyan családi napközi üzemeltető, nem nanny, babysitter, aki eljön hozzád és a saját lakástokban vigyáz a gyerekedre) és ehhez képest tucatjával kapom a 18 éves brazil lány vagyok és szivesen lennék babysitter jellegű leveleket, holott nekünk most nem szabadidőre van szükségünk elsősorban, hanem arra, hogy P. szokja a gyerekeket és tanulja a nyelvet (amit nem hiszem, hogy pont egy halál hibásan iró (és valószinűleg beszélő) külfölditől kéne átvennie). Szóval szar ügy, a legjobb lenne egy part time ovit / Montessorit találni a közelben havi 400-500 körül (max 400-at akarunk fizetni, ha 3 nap délelőtt megy, 500-at, ha 4 délelőtt), de ennek az esélye a nullához konvergál úgy tűnik. Brúnó anyukája emlitett egy új ovit, ami most nyilt, épp gyerekeket vadászik és az egyik ismerőse nagyon dicsérte, de az Blackrockban van, ahová reggelente darttal kéne menni, mert fél 10 előtt a város járhatatlan, igaz, eddig ez a legszimpibb, mert van part-time és a személyes ajánlás már legalább valami... Tök kiváncsi vagyok egyébként, hogyha otthon bezárnák az állami ovikat, bölcsiket, mit szólnának a népek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése