Oldalak

2013. augusztus 29., csütörtök

Separation 2

Megvolt a második nap is, megint 1,5 órát maradt egyedül, én meg nagy vagányan elmentem a Lidl-be vásárolni azalatt. Sirni megint nem sirt, de alig-alig csinált valamit. (Mondjuk a tegnapi semmihez képest ma legalább kirakózott meg autózott is kicsit azt mondja meg az udvarra is kimentek közösen.) Hétfőn 3 órát marad, meglátjuk, hogy birja, mielőtt elhoztam volna titokban meglestem és csináltam egy fotót, háááát, nem túl vidám, hogy úgy mondjam.
Ekkora az udvar amúgy, elég gyér, de ez van, most már igy jártunk. Ez meg a csoportszoba, ahol a héten volt: 
Állitólag nem ebben a szobában lesz hétfőtől és nem is ezekkel a gyerekekkel (hiszen ez csak summer camp), anyósom szerint igy baromság volt vinni szoktatásra, de bazzeg, ez a gyerek sosem volt még gyerekközegben, sosem volt még napi rutinja, most őszintén, mi a jó élet tartott volna vissza, hogy ne vigyem már a héten? Mennyivel lett volna jobb, ha hétfőn viszem először, igaz, a végleges szobába és a végleges gyerekek közé, de úgy, hogy mindenféle előkészités nélkül ott hagyom egy totál ismeretlen épületben egyedül 3 órára? Komolyan, mit vétettem, hogy ilyen sötét, mindenbe belepofázó emberek vesznek körül?  

12 megjegyzés:

  1. Itt ugy lesz a mienkben ( es a tobbiben is ugy lett volna, ezt elmondtak ), h 2x viszem az elso het elott, napi 2-3 orara es bizony ott kell hagyjam egyedul. Aztan a kovetkezo heten mar megy 5x reggeltol 5-6ig.. Azzal magyarazzak, hogyha a gyerek azt latja h te is ott vagy vele, akkor az fog rogzulni, h nem kell eyedul maradnia. Amennyben maradsz, o sir, te berohansz, akkor meg az, h eleg sirni es ott anya. Azteg valljuk be oszinten: nem allna meg egy anya, h ne vigasztalja meg a kicsit, ha az elkeseredik... Kivancsian varom, mi lesz nalunk is. Szerintem en tobbet fogok bogni mint o :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mikortól megy Áron? Heti 5 teljes napot? Az kemény igy elsőre! :)
      Reméljük jól veszi az akadályokat!

      Törlés
    2. Amint a nagymama hazautazik...
      Ha reszidoben adom be, akkor nincs eselyem melot talalni.
      Meglatjuk, hogy
      Hogy tetszik majd neki

      Törlés
    3. De és ha részidőben kezdene és ha találsz munkát, átmegy full time-ra? Legalább addig is spóroltok...

      Törlés
  2. Az, hogy nem túl boldog, érthető, de drukkolok, hogy belerázódjon, szerintem, ha megbarátkozik a gondozókkal, a gyerekekkel, utána már élvezni fogja.
    Beszoktatás: ehhez nem értek, de elég, ha csak beleképzeli magát az ember a gyerek helyébe. Belöknek egy idegen ajtón, idegenek közé, hogy majd jövök aranyom, pá, hát én se örülnék neki. Mondjuk nyilván ez is gyerekfüggő, van, aki csont nélkül veszi az akadályokat, és van, aki még középsőben is minden reggel sírva búcsúzik a szülőktől (tesóm lányának csoportjában van egy kisfiú, középső gyerek, szegény nagyon utál oviba járni).
    Hétfőn már nem is maradsz ott vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is bizom benne, hogy marad legalább ez a semleges kedv... :) Hogy nem kell majd belökni az ajtón...
      Én emlékszem, tök utáltam az ovit, mert unalmas volt, semmi sem történt, nem voltam barátkozós, olyan béna érzés maradt meg bennem. Örülök, hogy csak 3-3,5 órára kell otthagynom amúgy, igy a délutánok a mieink maradnak. :) Aha, hétfőn marad 3 órát, már a héten is egyedül volt, csak kedden mentem be vele, háromszor másfél órát egyedül magányoskodott. :D

      Törlés
  3. mi beszoktattuk a gyerekeket (két éhtig tartott!) és a hetedik hónap végéig még mindig sírtak minden reggel - szerintem nincs értelme szoktatni.
    amúgy miért kell mindent az anyósod orrára kötni? mi kábé semmit nem mesélünk el, így nincs mibe beleszólni;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két héten át hogy? Egyre hosszabb ideig voltak egyedül?
      Én olyat is hallottam, hogy aki az elején jól birja, az később kezd el sirni, mikor felfogja, hogy ez már mindig igy lesz. :(
      Remélem ez csak a full time bölcsire / ovira igaz. :D
      Anyósom mindenre rákérdez, hazudni meg olyan izé lenne... Meg minden este beszélünk fél órát kb, minden szóba kerül. :(

      Törlés
    2. minden este beszéltek? jézusom, de minek?

      a gyerekeim fél napos bölcsibe jártak és az első héten valóban nem sírtak, annyira izgalmas volt az új helyzet (a bölcsis nénik szerint emiatt van ez a jelenség, hogy később kezdenek sírni), de a második héten elkezdték. úgy volt a beszoktatás, hogy egy hétig két órát mi is bent voltunk velük, utána két órát egyedül voltak pár napig úgy, hogy mi kint vártunk, majd pár napig két órát egyedül, úgy, hogy eljöttünk, majd visszamentünk. szerintem semmi értelme nem volt az egésznek - és biztos vagyok benne, hogy az oviban teljesen kikészülnek majd újra, ez a következménye a késői bölcsinek, ovinak, szerintem.

      Törlés
    3. Hát nem tudom, mikor otthon éltünk még, akkor is ez volt, agybajt kaptam, hogy este 7-től 8-ig telefon idő volt minden este, mert a szülőkkel beszéltünk. Aztán néha ezen felül más is mert hivni, no attól már hánytam. Emlékszem, akkoriban ki akartam köttetni a telefont, annyira idegesitett, hogy minden este telefonálással telik.
      A fél nap az hány óra? Hogyhogy csak 2-2 órákra kellett menni? (Nálunk ez a 1,5 azért volt, mert 3 óra az egész ugye.) Remélem nálunk nem lesz ez a késői sirás, bizom benne nagyon. Utálnám úgy ott hagyni én is. Amúgy - lekopogom - nekem most úgy tűnik, hogy most sokkal jobban viseli a dolgot, mint fél-egy éve viselte volna. Persze a babysitter - ovi helyzet más, de emlékszem, hogy Emer-nél mit üvöltött és mit tiltakozott, most meg alig várta, hogy kezdődjön már az ovizás.

      Törlés
    4. én megőrülnék, ha folyton Marci családjával kéne beszélnem;)
      a fél nap az úgy volt, hogy 9-től 1-ig kb, az elején azért mentünk két órára, mert a beszoktatást még ezzel is tetézték, mármint, hogy eleinte csak nagyon keveset legyenek ott. aztán júliusban volt egy ilyen táborszerű, ott már fél ötig voltak, na attól borzasztóan zokogtak reggel, pocsék volt, félek, hogy az ovi pont ilyen lesz.

      Törlés
  4. Ma délelőtt egy óvónő mellett ültem a kispadon, amíg a fiúk úsztak, és ha már ott volt, rákérdeztem a beszoktatással kapcsolatos véleményére. Azt mondta, hogy nem látja értelmét a hosszú beszoktatásnak, max. 2-3 napot mondott. Ő is azt említette, hogy nem az elején lehet gond, hanem amikor a gyerek rájön, hogy ez nem egy átmeneti helyzet.

    Említett egy másik helyzetet, amikor a szülők közölték, hogy nincs idejük a beszoktatásra, mert dolgozniuk kell, a gyerek az első naptól egész napra marad. Nem tartja jó ötletnek, de nem mondhatja meg a szülőnek, mut csináljon. Majd kiderül, beválik-e.

    VálaszTörlés