Oldalak

2013. szeptember 15., vasárnap

Fever

Éreztem, hogy nem stimmel ez az ovi-hiszti, pénteken este P. néhányszor bebújt az ágy alá, mondván rosszkedve van, de azt hittem, ez csak a délelőtti rossz élmény hatása, hiszen szombaton egész nap jól volt, mókázott, énekelgetett; erre éjszaka arra ébredtem, hogy tűzforró és mig kimentem lázcsillapitóért, összehányta az ágyunkat. Csórikám nagyon sirt, nem szokta a szántást, nem egy hányós tipus, jól megijedt szerintem, hogy most mi a fene van... Reggel megismételte ezt a mutatványt, háton fekve hányt (!), ilyet hogy lehet csinálni, nem is értem és egész nap 39 körül van a hője, mondjuk úgy 38,7 és 39,5 között. Kapott Nurofent, Calpolt, utóbbi szart sem ért, 0 fokot vitte lejjebb a lázát, de a Nurofen sem remekelt, nagyjából 0,3 fokot javitott rajta, igy este kénytelenek voltunk priznicelni, amitől nagyon sirt szegényke, de egy úriember, mert mikor a figyelme elterelése érdekében kérdeztem, kér-e inni a vizes lepedőbe csavarva, hüppögve mondta, hogy nem, köszönöm... Egyébként egész nap aludt, de szó szerint, alig volt ébren pár órát és ha fenn is volt, teljes apátiában nézett maga elé, nem akarta, hogy meséljek neki, nem akart telefonozni, kisvonatozni, semmi... Néhány szem ropin, piskótatalléron kivül nem evett semmit, inni ivott valamennyit, de ki tudja, mennyit kellett volna. Felmerült az ügyelet, de kijönni ugye nem jön ki senki, bevinni a kórházba meg nem hinném, hogy jó ötlet lenne, hiszen a minimum várakozási idő 6-8 óra, hát kell az, hogy még valamit összeszedjen ezalatt? Úgy tűnik, a Németország lobbi újra erőre kapott, próbálom elhessegetni a gondolatot, hogy ez egy jel, hiszen pont tegnap este beszéltünk arról, hogy mennyivel nagyobb biztonságban éreznénk magunkat a preciz német egészségügyi rendszerben, mint itt... De itt újra a szokásos problémák: P.-vel mi lenne német nyelvi környezetben, hiszen németet még szinte sosem hallott maga körül, arról nem beszélve, hogy mi sem birjuk a német nyelvet, hát hogyan vágjunk igy bele egy új életbe? (A kisördög pedig ekkor azt súgja, hogy szuper az időzités, hiszen AV-nek cégen belül úgyis angolul kéne beszélnie, én meg németezhetnék, mig úgyis otthon vagyok P2-vel, P. maga pedig még úgysem beszél angolul sem, végülis úgyis egy törés előtt áll, mindegy, hogy egy angol vagy német nyelvű közösségbe szokik be az elkövetkezendő pár évben... És közelebb lennénk Magyarországhoz, jobb lenne a tömegközlekedés és az egészségügy, talán mernék ott szülni... Hm. De most kezdjünk el költözködni vagy mi a jó élet? Most, lassan 6 hónapos terhesen?)

6 megjegyzés:

  1. Jobbulást P.-nek!
    (Szerintem inkább 6 hós terhesen, mint egy újszülöttel...)

    VálaszTörlés
  2. Köszi!
    Az a baj, hogy most úgy tűnik, mindenképp költözni fogunk, kérdés, hogy városon belül vagy országon kivül. Ha hazamegyünk 3-4 hónapra, az minimum 3x1350 euro + rezsi kidobása az ablakon. Ráadásul ezt a lakást lehetetlen kifűteni, tavaly télen 21 fokban lézengtünk és havi 300 euronál több volt csak a fűtés számla. Április-májusig fűtöttünk. Szóval a terv az, hogy novemberben pakolunk, mint Sydney előtt, konténerekbe tesszük a cuccokat, felmondjuk a lakást, otthon töltjük az időt március elejéig (hol???? milyen lakásban??? honnan lesz kocsink???) és február közepén kb AV visszajön ide lakást keresni. Ha megvan a hely, elkezd kipakolni (jézusom) és március elején mi hármasban utánajövünk és szépen lassan berendezkedünk. Egy 2 hónapos és egy 3,5 éves gyerekkel. Fasza lesz. A B terv, hogy nem ide jön vissza AV február közepén, hanem Hamburgba / Berlinbe / Münchenbe megy és OTT keres lakást. Ha talál, elkezd kipakolni és innen azonos a mese, mi márciusban utána és rendezkedés. Egy új országban. Nyelv nélkül. P.-nek új ovi - németül. De közelebb van Magyarországhoz, haza tudunk autózni is, ha kell, van egészségügy és ingyenes az ovi és egyébként is jobb a gazdasági helyzet. Viszont mindnyájan tartunk a német "vendégszeretettől", amivel az irek ugye elkényeztettek minket, mert ők abszolút befogadó nép, barátságosak, lazák, könnyedek és a németek meg nem erről hiresek... Áh, nehéz. Lépni viszont most kéne, ha kéne, mert az eü itt javulni nem fog, ki tudja, mennyire lesz beteges P2; az idő elég ramaty és az ovi-iskola helyzet is elég riasztó. Szar ügy.

    VálaszTörlés
  3. Semmiképp nem lesz egyszerű, az biztos...bár gondolom Németországban is vannak ilyen kétnyelvű óvodák (angol-német), vagy ez csak itthon divat? Abból a szempontból lenne könnyebb, hogy P.-nek nincsenek még barátai, viszonylag könnyen alkalmazkodik, és ha sokáig itthon lesztek, valamennyire kopik benne az emlék az ír otthonról.
    Te melyiket szeretnéd inkább? Nem praktikumból, hanem úgy érzésből?
    (21 fok? Jééézusom...)

    VálaszTörlés
  4. Semmit sem tudunk Németország részleteiről sajnos. :( Most irok néhány németországi magyarnak, hátha választ kapunk pár kérdésre. Én nem tudom, mit szeretnék, ez a baj. :D Hol ezt, hol azt. Talán inkább hajlok Németország felé, ha a nehézségeket nem vesszük figyelembe, mert kicsit unom már a fejetlenséget. Oké, jó az ir lazaság, bürokrácia alig van, nincsenek kőbe vésett szabályok, mégis valahogy működik az egész, mert ilyen "ősbizalom" van mindenkiben mindenki iránt, hát milyen ország az, ahol blokk nélkül kicserélnek egy fél éve vett kenyérsütőt, de ez néha elég bosszantó is tud lenni, mert nincsenek normális korlátok vagy hogy mondjam. Németország ebből a szempontból poroszosabb, kérdés, mennyire, irritálóan vaskalaposak-e vagy azért bennük is van némi rugalmasság... Ezek viszont olyan kérdések, amikre már csak ott helyben kapunk választ sajnos, ezt előre sosem fogjuk tudni, milyen a közhangulat pl. Nem tudom. Azt sem tudom, P.-nek mi a jobb, már nem most, hanem mondjuk 20 évesen hol fogja jobban otthon érezni magát, melyik ország lenne neki szimpatikus, hol van kevesebb veszély? Eh...

    VálaszTörlés
  5. Ja, most 19 fok van a lakásban. Még nem gyújtottunk be, de mindenkin pulcsi van. :)

    VálaszTörlés
  6. Mármint P2-t mernéd ott megszülni, vagy majd egy kis P3-at? :-)

    VálaszTörlés