Oldalak

2013. október 28., hétfő

Bár ma bank holiday van, szóval az utcán csend és hullaszag, AV már fél órája elment dolgozni, hogy spóroljunk a napokkal és majd decemberben kapjuk meg ezt a plusz napot. P. persze egy órával korábban kelt, mint szokott a hülye óraátállitás miatt (új idő szerint fekszik, de a régi szerint kel, ki érti ezt), úgyhogy már megreggeliztünk, beágyaztunk, feltettünk két halloween-es posztert és most várjuk, hogy kinyisson a Dundrum és mehessünk plázázni*. (Az idő pár napja minősithetetlen: fél óra erős zuhé, fél óra napsütés, pára, mindemellett óriási szél, szóval kinti program kizárva.)  
Amúgy, hogy rinyáljak: rossz már ez a 29. hét, mert nem kapok levegőt. Az egy dolog, hogy meg is vagyok fázva és be van dugulva az orrom, de alapból sem tudok normálisan lélegezni, mert piszkosul magasan van P2 és folyamatosan ott érzem a jobb bordáim alatt a fejét, amitől még persze kaphatnék tisztességesen levegőt, de nem kapok, mert nem tudok eléggé kiegyenesedni vagy nem tudom miért. Mindenesetre baromi rossz, főleg fekvéskor. Ezen kivül stresszel a költözés rendesen, listázom össze-vissza, mit vigyünk haza, mit ne, miket kell még csinálnunk, miket kell még vennünk miegymás. Úgy tűnik, otthon mégsem veszünk kocsit, taxizni fogunk éjjel-nappal. Első körben P.-nek egyébként ovit kéne találni, mert azt decemberben el kell kezdenie, de bazzeg ezek a magyarországi magánovik (legalábbis azon a környéken, ahol én keresgélek, Budán gondolom más) valami iszonyatosan elkeseritőek, soknak nincs honlapja, de amelyiknek van, annak is minek, hát meglátom a dolgozókat és csukom is be kapásból a laptopot. (A galériákban találni érdekes fazonokat: műkörmös, alkoholista arcú óvónénik tömkelege, tudom, ettől lehetnek jó arcok, de ha kapásból antipatikusak**, mit tegyek?) Az ir ovikban legalább az épületekkel, szobákkal volt gondunk, a dolgozók egytől-egyig szimpik voltak, ezt irtam is anno, a személyezettel nincs probléma, csak az udvarnélküliséggel.  

* Kell vennünk otthonra Microlax-et, mert otthon csak kúp van és az "kemény", kell vennünk egy piros nadrágot és egy fekete garbót P.-nek, mert kitalálta, hogy csütörtökön az oviban Mickey akar lenni és fel kell adnunk egy levelet.

** Rájöttem, hogy AV mellett én is kinevelődtem: utálom az embereket, iszonyat kritikus lettem és soha semmi sem elég jó. Jaj.

7 megjegyzés:

  1. Melyik környéket nézegeted?

    VálaszTörlés
  2. IX. kerület, József Attila lakótelep. :)
    De most tágitok: metró mentén fogok keresni, mert a metrómegálló 6-8 percre lesz, használjuk már ki.

    VálaszTörlés
  3. Itt a XIII. kerületben van néhány. Tegnap néztem őket végig, mert nagy ellenállás van bennem a sarki óvodával szemben, de a kinézett sem tetszik már. Tudom, tudom, egyik sem fog tetszeni, ha így állok hozzá, de valahogy jobban húzok a magánok felé. Plusz egy motiváció a munkához. :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk ugye állami szóba sem jön, marad a magán, de hogy ilyen gyatra rendszert, hogy nincs egy oldal, ahol fenn vannak az ovik... Mégis hogyan keresgéljünk, sétáljunk sokat, hátha látunk egy kiirást, hogy Magánovi?!

    VálaszTörlés
  5. Beírtam a keresőbe a kerületet és kidobott egy csomót. :)

    VálaszTörlés
  6. Már a XIII. kerületben? A IX.-ben 3 van, de idióta helyeken, az egyik talán valami HÉV-nél (hogy jutunk oda), a másik a Ferenc körútnál (azt talán megnézzük), a harmadik meg ultragázul nézett ki. :D

    VálaszTörlés
  7. A Közvágóhídnál a HÉV-nél? 2-es villamossal.

    Igen, én a XIII. kerületben néztem.

    VálaszTörlés