Oldalak

2014. január 22., szerda

Ez is megvolt

Beirattam Palit a suliba. Ha felveszik (időben kapcsoltam), 2019-ben kezdhet a sandymount-i Educate Together-ben. Ha nem, nem tudom, mi van*.

* Mint ahogy nem tudom azt sem, Petivel mi lesz... Egy ismerősünk most parázik, mert 5 éves lesz augusztusban a lánya és mindenhol várólistás, hiszen 1) nem katolikus 2) nem jár már tesója a suliba. (Ez a sorrend ugyanis, nem számit, hol laksz, ha katolikus vagy / jár már testvéred az adott suliba, előnyben vagy azokhoz képest, akik két centire laknak az iskolától és nem vallásosak / nincs tesójuk. Klassz, mi?

6 megjegyzés:

  1. Ez olyan, mint egy komédia! :-( Rossz komédia!

    VálaszTörlés
  2. Az. Az iskolák 90%-a vallásos, 10%-a ET, vagyis mindenki mehet szabadon, nincs vallási nevelés. A katolikus sulikban nincs esélyünk keresztlevél nélkül, még ha egy lépésre is van az adott suli, hiszen itt mindenki meg van keresztelve és ők előnyt élveznek persze, még ha a város másik részéről is jönnek; az ET-ből meg baromi kevés van, legalábbis jóval kevesebb, mint amennyi igény lenne rá...
    Az eü mellett az oktatás is gáz Irországban (ebből a szempontból, ha már bejut vhová, akkor király állitólag, jók a sulik), szóval ezért is szeretnénk továbblépni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ez szigorúan katolikus? Mármint R. például evangélikus. Az már nem lenne jó? Tehát nem elég, hogy keresztény, van keresztlevele, hanem szigorúan feketén fehéren katolikus legyen?

      Törlés
    2. Ez úgy van, hogy van katolikus suli meg Church of Ireland vagy mi. Más opció nincs. :D (Kivéve az ET.)
      A környékünkön ezek vannak: http://dublin4educatetogether.ie/wp-content/uploads/2013/12/Primary-Schools-Serving-D4-Area.pdf

      Törlés
  3. Mi is most vagyunk ebben! Rosszul gondolom, hogy valahova fel KELL, hogy vegyék? Itt (ok, ez UK) az van, hogy 3 dolog számít, ebben a sorrendben: 1. vmilyen disability 2. testvér a suliban 3. (felekezet: de ez csak a felekezeti iskoláknál, és itt teljesen más az arány) 4. distance. sok sikert!

    VálaszTörlés
  4. Én is abban bizom, hogy fel kell vegyék vhová, de mi van, ha az a valahol a város másik végén van mondjuk 40 perc autóútra??? A vicc, hogy mondta az emlitett ismerősöm, hogy nincs egy "központ", amit fel lehetne hivni ilyen esetben, hogy mégis melyik iskolák fogadnak még diákokat, szóval végig kell telefonálni őket, hátha. Marha nagy. Költözzünk oda, ahová felveszik a gyereket suliba? Röhej.

    VálaszTörlés