Oldalak

2014. január 17., péntek

Mix

  • Kicsiny a fantáziám, de nem tudom elképzelni, hogy ha anyatejjel nem tudja túlenni magát egy baba, tápszerrel miért igen. Hiszen minél többet szopik, annál több a tej ugye elvileg, tehát ha erős a szopóreflexe, sokat sziv és sokat is eszik, esetleg többet, mint kéne vagyis igy tejjel is túleheti magát, nem? 
  • Aki a D vitamin üvegét kitalálta jöjjön ide egy pofonért. Nem tudom a pipettás megoldással mi lett volna a gond. Vagy ássam el magam, mert mindenki más képes egyetlen cseppet belerázni csóri tátogó baba szájába hosszas káromkodások nélkül?! 
  • Mivel Peti és Pali emésztése igen eltérő, új gondom van: hogyan távolitsuk el a kakifoltot a ruhákból... Peti soha nem kakkantotta össze a ruháit. Soha. Belőle mindig úgy kellett kicsalogatni a cuccost. Bezzeg az öccse... Termel rendesen. 

12 megjegyzés:

  1. Léda simán kilökte a kezemből a cumisüveget, amikor már nem kérte a tápszert, ezt a felvetést én sem értettem anno.
    D-vitamin: azt én is utáltam! Petinek ti már nem adjátok? Nekem a gyerekdoki azt javasolta, hogy telente adjam Lédának 6(!) éves koráig.
    Foltok: DM-es mosószappan nekem bejött (egy időben mosható pelenkát használtam, abból is kivette).

    VálaszTörlés
  2. Nalunk meg se a cicit se az uveget nem kopi ki SOHA. :D Mindketto johet barmikor.
    6???? Nem, mi nem adjuk. Kb 1 evig adtam. Asszem.
    Koszi!! Mososzappan? Vagy a csunya nevu epeszappan??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, hogy miből van, azt nem tudom, ez ilyen Denk Mit márkájú cucc (a mosószereknél szokott lenni): http://www.velemeny.com/UploadFiles/0000167/5d3b1ed2-7220-4fbe-a4f0-91e97cb03364Big.jpg
      Hogy most milyen a csomagolása, nem tudom, nekem még mindig van abból, amit két éve vettem :-)

      Törlés
    2. Köszi, kipróbálom. ;)

      Törlés
  3. Àllítólag felnőttkorban is érdemes folyamatosan D-vitamint szedni (a legújabb kutatások szerint nem is keveset), többek között immunerősítő hatása van. (Mondjuk én így is folyton beteg vagyok, de a gyerekek fura módon nem.)

    VálaszTörlés
  4. Na marhanagy, én mikor kötelező volt, akkor is kihagytam csomószor... :( Annyira lehetetlen ez az adagolás.

    VálaszTörlés
  5. Nekünk meg azt mondta a gyerekorvos - több is - hogy 18 hós kora után ne adjunk R.-nek, mert túl kemény lesz tőle a csontja. Pedig R. imádta - az itteni vaníliás.

    VálaszTörlés
  6. Az ir pipettás. De egy vagyon. :( Nem hoztunk. Asszem ott nem is kötelező amúgy HA-HA.

    VálaszTörlés
  7. Ugyanazt hallottam, mint Molly. A védőnő azt mondta, októbertől áprilisig kell adni naponta 1 cseppet, ezt mi megemeltük naponta valamennyi cseppre, amennyi sikerül. Valóban nem könnyű az első cseppet kivarázsolni, de a többi már gyorsan jön. Én úgy szoktam, hogy kupakkal lefelé megrázom párszor, és közvetlenül Gergő nyitott szája fölött csavarom le a kupakot. Sok cifra káromkodással tarkított vitaminosztás után sikerült ezt kifejlesztenem. :)

    VálaszTörlés
  8. én mindig rácseppentettem az ujjamra és belekentem a delikvens szájába. már amikor nem felejtettem el.

    VálaszTörlés
  9. Micsoda trükkök. :D Nekem azt javasolták, hogy a cicimre cseppentsek. Most úgy vagyok vele, hogy rázom bele, ha 2 csepp, 2 csepp, ha 3, 3. Jobb, mint a semmi.

    VálaszTörlés
  10. Nekem a (z egyébként házi) mosószappan vált be.

    VálaszTörlés