Oldalak

2014. január 19., vasárnap

Vasárnapi negativ

Ó, hát mindenki azt hitte, hogy ennyi? Hogy ennyivel megússzuk? Hát kérem Peti nem hall. Igen, a fülére ment a 3-4 hete tartó nonstop nátha, annak ellenére, hogy napi 50x szivtuk az orrát és küzdöttünk, hogy belenyomhassuk az orrcseppet. Először az tűnt fel, hogy ordit, de betudtuk annak, hogy kicsi a lakás és ezért nagyobbnak tűnik a hangja vagy esetleg a zajos ovi miatt szokott rá a hangos beszédre. Rengetegszer lekiabáltuk csórikámat, mert baromira irritáló volt, hogy próbáltuk altatni Palit, ő meg mint egy hajókürt üvöltött, de olyan bántóan hangosan, hogy szétrepedt a fejem. Aztán tegnap, mikor este már mindenre visszakérdezett, egyszer csak leesett, hogy óbazmeg, hát ez a gyerek nem hallja, amit mondunk neki. Elkezdtük tesztelgetni: suttogtunk neki, csendben kértünk tőle valamit és semmi. Nézi a szánkat és arról olvas. Baromi ijesztő. Reggel AV elvitte a Heim Pál fülészeti ügyeletére (mert Magyarországon ilyen is van, haha) és kiderült, hogy fülgyulladása van és elképzelhető, hogy amiatt süketült meg félig. Kapott antibiotikumot, szivni kell az orrát és orrcseppezni és reménykedni, hogy elmúlik a dolog és visszatér a hallása.
Kezdem úgy érezni magam, mintha álmodnék. Rémálmodnék.

16 megjegyzés:

  1. írjál, mi van, mert ettől totál levert a víz.

    VálaszTörlés
  2. Tegyetek valami meleget a fülére. Szegény... :(

    VálaszTörlés
  3. Jesszum! Igen, írj kérlek, amint tudsz valamit! Szorítás megy ezerrel!

    VálaszTörlés
  4. Köszi.
    Állitólag a dobhártya mögé került váladék (?) miatt nem mozognak úgy az apró alkatrészek és ezért nem hall. :( Most eszi az augmentint + orrszivás + orrcsepp. Esetleg a meleg só. Az alattomos / jó dolog, hogy nem fáj neki. Észre sem vette volna. Nem tudom, hogy a láznak köze van-e ehhez...

    VálaszTörlés
  5. És ezt a cuccot nem lehet leszívni? Vagy nem ilyenkor szokták "felszúrni" a fület?
    Szegény Peti :-(
    Szegény ti :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, nekem sosem szúrták fel. Vagy az nem akkor van, ha fáj, mert vmi genny nyomja a nemtudommit? Mázlija van, hogy nem érzi, hogy baj lenne, csak zavarja, hogy rosszul hall. Elvileg hetek alatt felszivódik.

      Törlés
  6. Jajj, én viszont szinte érzem a fájdalmat - hiába nincs neki -, a hideg kiráz. (Megrögzött fülfájós vagyok.)
    És ez segít? A gyógyszerek, orrszívás? Igen, nem ilyenkor van a fül felszúrása?
    A textil zsepibe kötött, megmikrózott só tényleg jó dolog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát reméljük, hogy segit. :( Az antibiotikumot lelkesen szedi, bár attól meg állitólag hasmenése lesz. Inhalálást találtam még amúgy, sós vizzel. És innen jutott eszembe, hogy az a jó kis ir tengeri levegő... Lehet nem véletlenül itt lett ez a baja... :(

      Törlés
    2. No igen, az közrejátszhat!
      És... esetleg infralámpa?

      Törlés
    3. Igen, az is jó ötlet, csak nincs senkinek a közelben. :(
      Amúgy: http://www.gyermekfulesz.hu/Savoskozepfulgyull2.htm

      Törlés
  7. szegeny peti :( azert eleg nehezitett palyan jatszotok....

    VálaszTörlés
  8. Marcikának is mindig csak itthon van kruppos rohama...a melegsó tényleg szuper.

    VálaszTörlés
  9. Köszi mindenkinek. :( De a meleg só csak fájdalomra jó, nem? Neki nem fáj... Csak ez a .... süketség... :(

    VálaszTörlés
  10. Nezz utanna a fulfajos sapinak, ha most nem is, de fulgyulladas eseten remek! Mi otthonrol hozattuk, kb 2-3 e Ft volt, fules-megkotos sapka, korosztalyonkent meretezve, a fuleknel mindket oldalon zsebbel, abba kell tenni a hozza jaro, gellel toltott kis tasakot. Azt hiszem 1000x lehet melegiteni oket. Egyszerubb hasznalni mint a sos zsacsit es ott marad a helyen! Nekunk bejott!

    VálaszTörlés