Oldalak

2014. május 15., csütörtök

Kifejtés

Na ma kicsit jobb a helyzet, nem annyira sirós Palika. Ettől függetlenül az elmúlt pár nap pokol volt - és mindeközben Peti totál kisangyalként működött. Kicsit aggaszt, hogy túl komoly, túl érett, túl koravén, de perpillanat nem tudok ezzel is foglalkozni. (Hallani kéne, ahogy tippeket ad a kis beszédhibás hangján, mit csináljak, ha sir Palkó... Imádnivaló, egyetlen örömem ebben a vérzivatarban, komolyan*. Még az is az eszébe jutott, hogy kössem fel a Bondolinoba Palkót és úgy vezessek, hátha az jó lesz neki. Édescsillagom.)
A kutya ott van egyébként elásva, hogy teljesen egyedül maradtam. Ez a rohadék baleset vagy epilepszia vagy mi a szar teljesen kettétörte az életünket. AV felváltva jár fél és egy napokat dolgozni, de bármikor hazaér, teljesen hulla, fáradt, fáj a feje és ingerlékeny. Az elmúlt két napban délután elvitte Palit sétálni egy-egy órára, de mindkétszer úgy jött vissza, hogy szétveti a düh és ő ezt nem tudja elviselni. (Már a sirást. Mert természetesen sirt Palika.) Ha egészséges lenne, fejbe verném, hogy cseszd ki, a te gyereked is, el KELL viselned napi egy órát kettesben vele, mert én egyszerűen kikészülök, ha mindig nálam ordit; de igy, hogy ilyen törékeny, úgy tűnik, ennyit sem lehet rábizni. Ezt nem megvetően mondom, tényként, ez van, nem szeretném, ha visszakerülne a kórházba és bizony ahogy most kinéz, könnyen visszakerülhet és még az kéne mindennek a tetejébe. Szóval mig másnál a férj, az apuka lehet egy harmadik láb, egy erős támasz, egy empatikus fül, egy Megmentő - nálunk most ez nem pálya. Alapból sincs idegrendszere az ilyen csecsemőkorú gyerekhez, mert ő is türelmetlen, ingerült, zsizsegős, mint én, de most, hogy még ez a rohadék roham is ott lebeg felette és nem tudhatjuk, lecsap-e újra, még kevésbé tud besegiteni az itthoni dolgokba.
És a másik, hogy másban sem tud könnyiteni rajtam - hiszen azt sem tudjuk csinálni, hogy néha elviszi Petit játszózni vagy nagybevásárol, mert Nem Vezethet...
És egyébként tiszta idegek vagyunk, mert ha vezethet is majd - rá fogom tudni bizni Peti életét nyugodt szivvel? Nem azon fogunk végig parázni, hogy mi van, ha vezetés közben lesz rohama? Borzasztó, hogy ez a rettegés most már mindig itt lesz közöttünk.
Komolyan mondom, hogy egész nap csak sirnék. Pont, mint Palkó.

*


4 megjegyzés:

  1. Szóval ez egy családi feszkóspirál gyakorlatilag. :-(

    VálaszTörlés
  2. Kifejtem még ezt mindjárt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már látom. Csak annyira az tűnt logikusnak... De nem mindig Ockham seprűje az ami beválik - bizonyítjátok ti is.

      Törlés
    2. nehéz tudni, mi van előbb a tyúk vagy a tojás. :(

      Törlés